SIDSTE SLAG MED DUNHAMMEREN: BEEFEATERS LIVE PÅ RAGNAROCK

To gange tidligere dette forår har RAGNAROCK slået dørene op til Dunhammeraftner og inviteret publikum til nærværende og intensive liveoplevelser med progressiv tresser-rock fra øverste legende-skuffe.
Først betrådte Steppeulvene RAGNAROCKs foyergulv med musikalske snabeltyrkersko, siden stod Young Flowers i fuld flor i den tætpakkede guldbygning.
Nu er turen så kommet til Beefeaters, der torsdag den 11. maj puster kraft i 60-er-flammen og sætter punktum i serien af Dunhammeraftner på museet for pop, rock og ungdomskultur.
Musikken genfødt
I modsætning til de to første Dunhammeraftner er der her ikke tale om et originalt line-up, for ingen af bandmedlemmerne fra bandets storhedstid er i dag en del af bandet.
”Når bandet alligevel med god ret kalder sig Beefeaters, er det, fordi der har været en kontinuerlig udskiftning af bandmedlemmer i de aktive perioder frem til det line-up, vi har i dag”, forklarer RAGNAROCKs museumsinspektør og hammond-organist Anders Haahr, der i øvrigt selv er en del af det nuværende band.
Han skal løfte arven fra Beefeaters’ legendariske organist Morten Kjerumgaard Reumert, som var en central skikkelse i bandets tidlige år, og som for fem år siden vakte bandet til live igen efter flere årtiers pause.
Sammen med en ny generation af Beefeaters-musikere - Frederik Schnoor (vokal og guitar), Rune René Hansen (trommer) og Torben Guldager Rasmussen (bas) - greb Morten Kjerumgaard Reumert i 2018 chancen for at genoptage det musikalske udtryk, som han havde været med til at skabe i slutningen af tresserne.
Bærer faklen videre
Da Morten Kjerumgaard Reumert gik bort i 2021, var det hans ønske, at Beefeaters skulle leve videre i sin nye form, forklarer Anders Haahr, og uddyber:
”Beefeaters er altid udkommet i nye inkarnationer – 24 forskellige musikere spillede i det legendariske band i årene 1964-71. Men den musikalske fakkel har altid været den samme. Det er den, der er blevet båret videre gennem årtierne, og den, der bliver holdt højt, når vi går på scenen til Dunhammeraften på RAGNAROCK. Det er helt i både Mortens og det oprindelige Beefeaters' ånd.”
Sansemættet oplevelse venter
Den originale ånd manifesterer sig ikke alene musikalsk på aftenen. For en af tressernes største lys-troldmænd Frank Hindsberg, der også lavede lys til Beefeaters i tresserne, visualiserer koncerten i et farvebombardement af psykedelisk lys.
Der er altså lagt op til lige dele nostalgisk tressermagi og sitrende, energisk nærvær på denne sidste Dunhammeraften. Og du kan stadig nå at være med – billetter købes via billetto.dk.
Tid, pris og sted
11. maj 2023 kl 18:00-21:30
180 kr. (+billetgebyr)
Billetter købes via billetto.dk
RAGNAROCK, Rabalderstræde 16, Roskilde
(Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45)
Nøgleord
Kontakter
Anders HaahrMuseumsinspektørRAGNAROCK
Tlf:23602788andershaahr@romu.dkStine BlegvadRedaktørROMU
Kommunikation, presse, sociale medier
Billeder


Links
Information om ROMU
ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.
ROMU har ansvaret for daglig ledelse og drift af Fondsorganisationen bag kulturarven ved Roskilde Domkirke og står overordnet for realiseringen af Verdensarvscentret.
Følg pressemeddelelser fra ROMU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ROMU
Roskilde Domkirke markerer Verdensarvsdagen med lyskunst, sang og natkirke3.10.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag den 12. oktober markerer Roskilde UNESCO’s Verdensarvsdag. Domkirken inviterer dagen igennem til en række aktiviteter for store og små. Der er fri adgang og mulighed for rundvisning, og eventyrlig lyskunst giver et nyt blik på kirkens kunst og udsmykninger fra middelalderen.
Bogserien ”Danske albums” bliver til spotudstillinger på Danmarks rockmuseum28.9.2023 08:28:00 CEST | Pressemeddelelse
Redaktørerne og forfatterne Henrik Marstal og Jan Poulsen står i front, når forlaget bag ”Danske albums” indgår et langsigtet samarbejde med Danmarks rockmuseum RAGNAROCK. Den fælles mission er at styrke pop- og rockkulturens ofte underbelyste betydning, med det klassiske album som centrum.
Ny bog om Roskilde Domkirke fortæller den kongelige danmarkshistorie27.9.2023 08:28:00 CEST | Pressemeddelelse
På Verdensarvsdagen den 12. oktober 2023 udkommer bogen Konger og dronninger i Roskilde Domkirke. Gennem 1000 år som kongelig gravkirke har Roskilde Domkirke været et centralt og trofast vidne til vores fælles historie. De mange royale gravmonumenter fortæller en unik danmarkshistorie – som er relevant for os alle. Og den fortælles levende i den nye bog, som også udkommer på engelsk.
Rock- og popikonernes topmøde melder klar til 2024 – med blandt andre Jesper Binzer, Anne Dorte Michelsen, Maria Bramsen, Peter Sommer og Johnny Reimar21.9.2023 08:31:00 CEST | Pressemeddelelse
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Under 27 år? Kom gratis på poppens og rockens magiske museum8.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Alle mellem 18 og 27 år kan komme gratis på museum som en del af K7-week fra 11. til 17. september. Et oplagt bud på en gratis oplevelse er museet om populærmusikkens historie i Roskilde. RAGNAROCK er for dig, der vil underholdes, danse, skrue på knapperne og blive klogere på dig selv, musik og ungdomshistorie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum