DI - Dansk Industri

Her er vinderne til Danish Diversity Awards 2023

Del
Der var prisregn over de otte mest fremadstormende virksomheder og personer, der gør en forskel og inspirerer med deres indsatser for at skabe mere diversitet og inklusion i dansk erhvervsliv. Prisen for årets CEO ved Danish Diversity Awards 2023 gik til Søren Gøtterup-Tang fra Weply, der sidste år vandt prisen for årets virksomhed.
Vinderne af Danish Diversity Awards 2023. Photo credit: Bjarke Ørsted
Vinderne af Danish Diversity Awards 2023. Photo credit: Bjarke Ørsted

Mere end 250 mennesker var samlet til Danish Diversity Awards 2023 i Dansk Industri i København. Ved konferencen og prisuddelingen blev virksomheder og personer, der er foregangseksempler inden for arbejdet med diversitet i erhvervslivet, hyldet med hele otte priser.

- Danish Diversity Awards sætter spot på og hylder dem, der gør noget helt særligt og inspirerende for at skabe mere diversitet, inklusion og mangfoldighed i erhvervslivet. Håbet er at inspirere endnu flere medarbejdere, virksomheder og ledere til at styrke diversiteten. Vi oplevede allerede i år en endnu større interesse for at nominere de gode tiltag på tværs af landet, og det tager vi som et sundt tegn på, at der er en stor interesse for at inspirere hinanden til fremtidige ændringer, siger Pernille Sandberg Bech, CEO og stifter af netværket og konsulenthuset Goodtalks samt initiativtager til Danish Diversity Awards.

Prisvinderne udmærker sig alle ved at bevise, at der er rige muligheder for at skabe udvikling og vækst i samfundet og i erhvervslivet ved at styrke diversitet og inklusion. De tjener alle som gode eksempler, som virksomheder inden for alle brancher og størrelser kan inspireres af.

-  Vi står over for mange og store udfordringer i verden, som kræver innovative og kreative løsninger. De bedste løsninger finder vi et mangfoldigt fællesskab, der afspejler den mangfoldige verden, som vi gerne vil udvikle og gøre bedre. Her spiller virksomhederne en helt afgørende rolle. Virksomheder, der arbejder aktivt og strategisk med diversitet og inklusion, er bedre til at tiltrække og fastholde mangfoldige talenter, og i sidste ende skaber disse virksomheder på mange områder bedre resultater, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri, og fortsætter:

- I erhvervslivet skal vi blive bedre til at skabe diversitet, og jeg er meget stolt over, at vi med Danish Diversity Awards, stiller nogle af de virksomheder og personer i rampelyset, som er allerlængst fremme, og som vi alle sammen kan blive inspireret af.

Der blev uddelt fire personpriser og fire virksomhedspriser. Prisen som årets CEO gik til Søren Gøtterup-Tang fra Weply, der sidste år vandt prisen for ”Årets virksomhed med under 500 medarbejdere”. Han har i spidsen for Webly gennemført en grundlæggende ændring i forretningsstrukturen, og derudover har tech-virksomheden en lige andel af mænd og kvinder, og en stor andel medarbejdere med handicaps.

Årets initiativ gik til ”Sikker læsning for alle i CPH” i Københavns Lufthavne, der er et initiativ som afhjælper udfordringer hos op til 15 pct. af medarbejderne. Og Kemp & Lauritzen vandt for årets store virksomhed for deres arbejde og mål om at skabe en af landets bedste og mest inkluderende arbejdspladser gennem eksempelvis diversitetsråd med medarbejdere fra alle niveauer af organisationen.

Danmarks første Danish Diversity Day

Hvad der i 2022 startede som en prisuddeling, blev i år markeret med Danmarks første Danish Diversity Day.

Goodtalks og Dansk Industri afholdte i år en stor konference inden prisuddelingen, hvor talere som blandt andre ligestillingsminister Marie Bjerre tog ordet, og hvor workshops indbød til at dele inspirerende eksempler på, hvad man allerede kan ændre i morgen.

-  Det er et kæmpe arbejde at ændre på vores egen status qou og gøre nye ting for at rykke på diversiteten. Ved at dele de gode eksempler, store ambitioner og konkrete tiltag med hinanden, kan vi inspirere hinanden til at gøre noget anderledes allerede i dag. Derfor er vi rigtig tilfredse med Danmarks allerførste Danish Diversity Day, der forhåbentlig vil være med til at sprede ringe i vandet, så vi på sigt oplever en meget større diversitet i erhvervslivet, end vi gør i dag, siger Ditte Vigsø, partner i Goodtalks.

Det er håbet, at Danish Diversity Day vil sprede sig til hele landet, og der således tages lokale initiativer til at dele gode eksempler på arbejdet med diversitet med hinanden.

Årets CEO:

Charlotte Skovgaard, Merkur Andelskasse

Marianne Egelund Siig, Mannaz

Søren Gøtterup-Tang, Weply

Årets bestyrelsesmedlem:

Laura Vilsbæk

Søren Thorsager

Mie Krog

Årets HR/CSR/D&I leder

Christina Juel Hegaard, Arla Foods

Anja Hasselbalch, Signify Denmark

Rikke Wolff, Matas

 

Årets medarbejder

Shamaiela Anwar, Psykiatrisk Center København, Region H Psykiatri

Lars Aspelund Faurschou, Københavns Lufthavne

Ifeoma Okpala, Maersk

Virksomhedspriser

Årets DEIB-initiativ

QueerSpace, an Ally Group at KPMG

Sikker læsning for alle i CPH, Københavns Lufthavne

Barsels- og familiepakke (Baby Book), Clever

 

Årets virksomhed med færre end 500 medarbejdere

Merkur Andelskasse

Tamigo

Special Minds IT

 

Årets virksomhed med flere end 500 medarbejdere

EG A/S

WS Audiology (WSA)

Kemp & Lauritzen

Goodtalks Specialpris

Hidden Disabilities Nordics – Solsikkeprogrammet.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

For yderligere informationer og kommentarer kontakt:


DI's presserådgiver Ditte Rieland på tlf. +452246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk


Goodtalks PR- og kommunikationskonsulent Miriam Hindsgaul på tlf. +452011 7271
eller e-mail: mh@hindsgaulkommunikation.dk

Billeder

Vinderne af Danish Diversity Awards 2023. Photo credit: Bjarke Ørsted
Vinderne af Danish Diversity Awards 2023. Photo credit: Bjarke Ørsted
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Danmark går glip af vækstmuligheder med e-handel21.9.2023 10:47:41 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Industri svært ved at få besat ledige stillinger med eksperter i e-handel. Manglen på medarbejdere betyder, at dansk erhvervsliv halter efter udviklingen i resten af Europa med e-commerce. Det betyder, at dansk erhvervsliv og dermed Danmark går glip af store vækstmuligheder. DI er nu gået sammen med bl.a. PostNord for at sætte fokus på problemet, bl.a. i forbindelse med en konference om e-handel i Industriens Hus i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum