Fonden for Entreprenørskab

CELF vil skabe bedre vilkår for iværksættere

Del
Som en del af projektet ”Inkubationsmiljøer til erhvervsuddannelserne” får CELF op til 270.000 kroner til at klæde elever på til at tænke kreativt og løsningsorienteret, som fremtidens arbejdsmarked kræver. Direktør vil bygge miljøer, hvor der er plads til at lege.

Et fysisk rum med plads til at være kreativ og lærere, der er klædt på til at fremdyrke netop nytænkende, innovative kompetencer er nogle af de initiativer, som elever fra Bygge og anlæg samt de merkantile erhvervsuddannelser på Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland Falster, CELF, kan se frem til.

Med planer om mere leg og kreativitet i uddannelsen er CELF gået med i et pilotprojekt, der skal teste forskellige initiativer, som på sigt kan fremme iværksætteri blandt erhvervsuddannede.

2,45 mio. kroner
Projektet ”Inkubationsmiljøer til erhvervsuddannelserne” drives af Fonden for Entreprenørskab og har et samlet budget på 2,45 millioner kroner, hvoraf de 1,9 millioner kroner kommer fra Tuborgfondet.

CELF er en blandt tre erhvervsuddannelsesinstitutioner, der er med i første fase. De skal afprøve forskellige tiltag, hvorefter projektet evalueres med henblik på at lave anbefalinger til alle landets erhvervsuddannelser. Uddannelserne får op til 270.000 kroner, som de kan bruge til udvikling.

- Vi skal skabe nogle miljøer, hvor der er plads til at tænke de skæve og kreative idéer - kreative miljøer, hvor der er plads til at lege. Og så skal vi have trænet vores lærere, så de kan få netop de kompetencer frem hos eleverne. Her ved siden af mig ligger en tommestok. Den har set sådan ud i mindst 30 år, kunne man nytænke den på en eller anden måde? Det kunne være en af opgaverne, siger Søren Vikkelsø, der er direktør for erhvervsuddannelserne på CELF og selv har en baggrund som tømrer.

Han har selv flere idéer til, hvordan man kan fremdyrke de kreative egenskaber, men udviklingen af pilotprojektet skal først nu til at finde sted.

Vil fortsætte godt samarbejde
Fonden for Entreprenørskab driver projektet og vil på baggrund af alle pilotprojekterne om to år lave en anbefaling til landets erhvervsuddannelser.

- Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde, vi i forvejen har med erhvervsuddannelserne, og som vi nu vil bringe til et nyt niveau. Vi vil gerne være med til at afprøve, hvad erhvervsuddannelserne kan i forhold til det praktiske iværksætteri og derefter opsamle erfaringer, som kan komme andre til gode. Det er første gang, vi har så stærkt fokus på inkubationsmiljøer på erhvervsuddannelserne, så for os er det her projekt også spændende læring, siger direktør i Fonden for Entreprenørskab, Christian Vintergaard.

Gode rammer
Det hele lader sig kun gøre, fordi Tuborgfondet har stort fokus på dansk erhverv og på at støtte udviklingen af unges forandringspotentiale, entreprenørånd og erhvervskompetencer og har støttet projektet med 1,9 millioner kroner.

- Med dette initiativ skaber Fonden for Entreprenørskab gode rammer for, at unge på erhvervsskoler kan gå sammen om at udvikle og afprøve potentialet i deres iværksætteridéer. Vi synes, det er vigtigt, at unge får mulighed for at afprøve iværksætteridéer og derigennem opnå nye kompetencer og bidrage med nye løsninger og produkter til gavn for hele samfundet, og måske også selv får modet til at prøve idéen af i virkeligheden,” siger Peter Giacomello, sekretariatschef i Tuborgfondet.

Foruden CELF deltager Media College Denmark i Viborg og Next Uddannelse København i projektets pilotforløb.

Kontakter

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum