”I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge mulighed for at komme uden for skolens fire vægge”
Det er en markant samfundsmæssig udfordring, at så stor andel af de unge parkeres på kanten af arbejdsmarkedet, og dermed de facto på kanten af et fællesskab.
Det skal der gøres noget, mener Merete Juhl, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, der med interesse har læst Reformkommissionens netop offentliggjorte rapport, ”Nye Reformveje 2”.
- I landbrugs- og fødevareerhvervet vil vi gerne gøre endnu mere for at sikre, at flere unge får forløst deres potentiale. Derfor har Landbrug & Fødevarer lavet en ny vision for fremtidens medarbejdere i fødevareklyngen, der stiller skarpt på, hvordan vi som erhverv kan hjælpe unge i uddannelse og job. Det handler blandt andet om at skabe fleksible og praksisrettede uddannelsesforløb, som matcher den gruppe af unge, der ikke nødvendigvis passer ind i det eksisterende uddannelsessystem. Dette skal ske i tæt samarbejde mellem virksomheder, myndigheder og skoler, siger hun
Og netop praksisfagligheden er også i fokus i kommissionens anbefalinger. Det gælder blandt andet anbefalingerne om obligatorisk praktik i folkeskolen samt hverdagspraktik for skoletrætte elever i udskolingen.
- Det er anbefalinger som vi kun kan bakke op om. I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge en mulighed for at komme uden for skolens fire vægge, siger Merete Juhl.
Landbrug & Fødevarer er som udgangspunkt også positive over for kommissionens forslag om en ny ungdomsuddannelse, der kombinerer det boglige og praktiske indhold i undervisningen, og som kan spore flere unge ind på at blive faglærte. Der er dog stadig mange ubekendte, som skal klargøres. Blandt andet udbuddet af uddannelsen og dermed, hvilke konsekvenser ændringen vil have for de eksisterende erhvervsskoler.
- Der er meget vi kan gøre for at styrke erhvervsuddannelserne herunder skolerne, som udbyder dem, men vi skal passe på med ikke at smide alt, der faktisk fungerer ud med badevandet. Det gælder den kultur, historik og særlig fællesskabsånd, som blandt andre landbrugsskolerne er garant for. Skolerne har gennem et unikt kostskolemiljø knækket koden til at tiltrække og fastholde elever, og det skal vi i højere grad lade os inspirere af på andre uddannelser fremfor at begrænse, siger Merete Juhl.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkInformation om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum