”I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge mulighed for at komme uden for skolens fire vægge”
Det er en markant samfundsmæssig udfordring, at så stor andel af de unge parkeres på kanten af arbejdsmarkedet, og dermed de facto på kanten af et fællesskab.
Det skal der gøres noget, mener Merete Juhl, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, der med interesse har læst Reformkommissionens netop offentliggjorte rapport, ”Nye Reformveje 2”.
- I landbrugs- og fødevareerhvervet vil vi gerne gøre endnu mere for at sikre, at flere unge får forløst deres potentiale. Derfor har Landbrug & Fødevarer lavet en ny vision for fremtidens medarbejdere i fødevareklyngen, der stiller skarpt på, hvordan vi som erhverv kan hjælpe unge i uddannelse og job. Det handler blandt andet om at skabe fleksible og praksisrettede uddannelsesforløb, som matcher den gruppe af unge, der ikke nødvendigvis passer ind i det eksisterende uddannelsessystem. Dette skal ske i tæt samarbejde mellem virksomheder, myndigheder og skoler, siger hun
Og netop praksisfagligheden er også i fokus i kommissionens anbefalinger. Det gælder blandt andet anbefalingerne om obligatorisk praktik i folkeskolen samt hverdagspraktik for skoletrætte elever i udskolingen.
- Det er anbefalinger som vi kun kan bakke op om. I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge en mulighed for at komme uden for skolens fire vægge, siger Merete Juhl.
Landbrug & Fødevarer er som udgangspunkt også positive over for kommissionens forslag om en ny ungdomsuddannelse, der kombinerer det boglige og praktiske indhold i undervisningen, og som kan spore flere unge ind på at blive faglærte. Der er dog stadig mange ubekendte, som skal klargøres. Blandt andet udbuddet af uddannelsen og dermed, hvilke konsekvenser ændringen vil have for de eksisterende erhvervsskoler.
- Der er meget vi kan gøre for at styrke erhvervsuddannelserne herunder skolerne, som udbyder dem, men vi skal passe på med ikke at smide alt, der faktisk fungerer ud med badevandet. Det gælder den kultur, historik og særlig fællesskabsånd, som blandt andre landbrugsskolerne er garant for. Skolerne har gennem et unikt kostskolemiljø knækket koden til at tiltrække og fastholde elever, og det skal vi i højere grad lade os inspirere af på andre uddannelser fremfor at begrænse, siger Merete Juhl.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkInformation om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Lucas fra Lørslev er Årets Unge Landmand 20255.11.2025 18:00:00 CET | Pressemeddelelse
25-årige Lucas Gotfredsen Brøsted fra Lørslev nær Hjørring vinder Årets Unge Landmand 2025.
I en urolig tid kan vi ikke bare have nok i os selv5.11.2025 11:06:19 CET | Pressemeddelelse
På Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning understreger Søren Søndergaard, at der er brug for flere fødevarer i fremtiden. Derfor skal landbruget styrkes og EU’s fødevareforsyningssikkerhed forsvares i de kommende år.
L&F: Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at lave en ordentlig kvælstofregulering af landbruget5.11.2025 10:43:19 CET | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, kommer med en klar advarsel til politikerne, der lige nu sidder og forhandler om en ny kvælstofregulering for landbruget. Upræcise modelberegninger kan ikke bruges til at regulere de enkelte bedrifter. Det vil underminere det store arbejde, man laver i de lokale treparter, og det vil kun tjene en politisk ambition om at gøre landbrugserhvervet mindre, lyder det.
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
