”I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge mulighed for at komme uden for skolens fire vægge”
Det er en markant samfundsmæssig udfordring, at så stor andel af de unge parkeres på kanten af arbejdsmarkedet, og dermed de facto på kanten af et fællesskab.
Det skal der gøres noget, mener Merete Juhl, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, der med interesse har læst Reformkommissionens netop offentliggjorte rapport, ”Nye Reformveje 2”.
- I landbrugs- og fødevareerhvervet vil vi gerne gøre endnu mere for at sikre, at flere unge får forløst deres potentiale. Derfor har Landbrug & Fødevarer lavet en ny vision for fremtidens medarbejdere i fødevareklyngen, der stiller skarpt på, hvordan vi som erhverv kan hjælpe unge i uddannelse og job. Det handler blandt andet om at skabe fleksible og praksisrettede uddannelsesforløb, som matcher den gruppe af unge, der ikke nødvendigvis passer ind i det eksisterende uddannelsessystem. Dette skal ske i tæt samarbejde mellem virksomheder, myndigheder og skoler, siger hun
Og netop praksisfagligheden er også i fokus i kommissionens anbefalinger. Det gælder blandt andet anbefalingerne om obligatorisk praktik i folkeskolen samt hverdagspraktik for skoletrætte elever i udskolingen.
- Det er anbefalinger som vi kun kan bakke op om. I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge en mulighed for at komme uden for skolens fire vægge, siger Merete Juhl.
Landbrug & Fødevarer er som udgangspunkt også positive over for kommissionens forslag om en ny ungdomsuddannelse, der kombinerer det boglige og praktiske indhold i undervisningen, og som kan spore flere unge ind på at blive faglærte. Der er dog stadig mange ubekendte, som skal klargøres. Blandt andet udbuddet af uddannelsen og dermed, hvilke konsekvenser ændringen vil have for de eksisterende erhvervsskoler.
- Der er meget vi kan gøre for at styrke erhvervsuddannelserne herunder skolerne, som udbyder dem, men vi skal passe på med ikke at smide alt, der faktisk fungerer ud med badevandet. Det gælder den kultur, historik og særlig fællesskabsånd, som blandt andre landbrugsskolerne er garant for. Skolerne har gennem et unikt kostskolemiljø knækket koden til at tiltrække og fastholde elever, og det skal vi i højere grad lade os inspirere af på andre uddannelser fremfor at begrænse, siger Merete Juhl.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkInformation om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
