HK Danmark

Reformkommissionen smider interessante anbefalinger på bordet

Del
Reformkommissionens anbefalinger lyder blandt andet på omlægning af 10. klasse til en ny toårig ungdomsuddannelse, hpx. HK mener, der ligger flere interessante anbefalinger på bordet.

HK læser anbefalingerne om en ny toårig ungdomsuddannelse, hpx, der skal erstatte 10. klasse i kommunerne, med stor interesse:

- Det er så vigtigt, at vi styrker erhvervsuddannelserne. Derfor er jeg altid meget nysgerrig på tiltag, der skal få flere unge til at vælge den vej. Men hvis vi afliver 10. klasse, skal der være et alternativ, der kan det samme for de unge. Så jeg ser frem til at se konkrete forslag foldet ud,” siger forbundsformand for HK, Anja C. Jensen.

Hun peger på, at kommende forslag til uddannelsesreformer skal tage højde for den mistrivsel, mange unge døjer med i dag:

- Vores vigtigste udfordring lige nu er, at rigtig mange unge mistrives og presses. Og grundskolen skal ikke bare sikre, at de unge kan læse, skrive og regne. Den skal også ruste dem til fremtiden. Det skal vi huske, når vi laver om på grunduddannelserne. For én ting er sikker: Nye reformer må aldrig blive på bekostning af vores unges trivsel.

Netop efterskolerne er med til at give mange unge ballast og betænkningstid, inden de vælger en vej videre. Derfor ser Anja C. Jensen positivt på, at Reformkommissionen tilsyneladende fortsat vil give unge mulighed for et efterskoleophold:

- Vi skal passe på med at presse de unge. Et år på efterskole kan modne de unge og give dem, der har behov for det, et pusterum til at finde den rette vej videre. Nogle af vores unge har rigtig meget gavn af det her tilbud, og det nytter ikke noget at presse de unge til at træffe beslutninger, som vi bilder dem ind, skal gælde resten af deres liv, alt for tidligt, fastslår Anja C. Jensen.

HK roser desuden Reformkommissionen for at komme med anbefalinger til, hvordan det erhvervsrettede videregående uddannelsesområde kan styrkes:

- Det er rigtigt, at vi skal være bedre til at vise de unge, at der findes andre uddannelsesveje end gymnasiet og universitetet. Derfor er det en god idé med fokus på bedre vejledning og en klar vej – også for faglærte – mod det videregående område og bedre samarbejde uddannelserne imellem. Og så må jeg rose Reformkommissionen for endelig at lægge op til at se på hele uddannelsessystemet med ét sæt briller ved at inkludere erhvervsakademi- og professionsuddannelser i arbejdet med at sikre rette kompetencer til arbejdsmarkedets behov i deres forslag om et uddannelsesråd,” siger Anja C. Jensen og afslutter:

- Deres gode anbefalinger om, hvordan vi tiltrækker dygtige unge, fastholder dem og finder nye veje i efteruddannelse kunne dog sagtens bredes ud til uddannelser også uden for de pædagogiske, professionsrettede fag.

Nøgleord

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
2300 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum