Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Nationalmuseet ansætter ny slotschef til Christiansborg Slot

Del
Kunsthistoriker Mads Damsbo tiltræder 1. juni som ny slotschef på Christiansborg Slot. Han afløser Erik Als, der går på pension.
Mads Damsbo er ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni.
Mads Damsbo er ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni.

Nationalmuseet ansætter Mads Damsbo som ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni og overtager fra den nuværende slotschef Erik Als, som går på pension.

Som tidligere direktør på Gl. Holtegård, Kunstmuseum Brandts og senest Kunsthal Spritten i Aalborg har Mads Damsbo skabt markante og varige resultater. Nu ser han frem til at kaste sig over udviklingen på Christiansborg Slot - Nationalmuseets største besøgssted - hvor magt, historie og kunst går hånd i hånd.

”Christiansborg Slot er et mytisk sted, der forbinder virkelighedens magtcentrum med kunsten og fiktionens talløse forestillinger om tilværelsen bag de tykke mure. Det er på Københavns Slot, at Kongens Kunstkammer i sin tid blev etableret, og selv H.C. Andersen har skrevet en roman om stedet (det andet Christiansborg Slot) med udgangspunkt i en syret nytårsnat 1828. Stedet har fyldt meget fagligt i min bevidsthed, og jeg glæder mig meget til at tiltræde som slotschef på Christiansborg Slot, til at lære mine nye kolleger at kende og til sammen at udvikle nye, perspektivrige oplevelser for vores gæster,” siger Mads Damsbo.

I 2013 gennemførte Mads Damsbo en fusion af to museer og en kunsthal i Odense med 60 medarbejdere. Flere af programmets udstillinger satte publikumsrekord, og Mads skabte engagement og forbindelse til omverdenen ved at udvikle en erhvervsklub og ved at tilrettelægge udstillingsåbninger som små byfester.

”Jeg er glad for, at vi har været i stand til at tiltrække en så erfaren kapacitet til et af vores store besøgssteder. Mads har betydelig ledelseserfaring og har ledet mange forskellige faggrupper. Hans årelange erfaring fra branchen og hans kunstfaglige tilgang til formidlingsområdet er jeg sikker på kan bringe nye vinklinger på formidling og aktiviteter til slottet,” siger Nationalmuseets vicedirektør med ansvar for Museer og Slotte, Henriette Povlsen.

Senest har Mads Damsbo gennemført forberedelserne til Aalborgs kommende internationale kunsthal med en anlægssum på 300 millioner kroner.

Christiansborg Slot var sidste år Nationalmuseets mest besøgte besøgssted med 426.000 gæster.

Christiansborg Slot varetager også formidlingen i form af omvisninger på tre andre besøgssteder: Eremitageslottet, Liselund Lystslot og Kongernes Lapidarium.

Kort om Mads Damsbo 

Mag.art. i kunsthistorie, Københavns Universitet

2020 - Direktør, Kunsthal Spritten

2013 - 2019 Direktør, Kunstmuseum Brandts

2008 – 2013 Direktør, Gl. Holtegaard

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mads Damsbo er ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni.
Mads Damsbo er ny slotschef på Christiansborg Slot. Han begynder 1. juni.
Download

Information om Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring
Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaringNationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum. Det ligger i Prinsens Palæ i København, hvor det har haft adresse siden 1849.

Nationalmuseet består foruden af besøgsstedet i København også af en forsknings-, samlings og bevaringsafdeling, der tager sig af konservering og bevaring af Danmarks kulturskatte samt forskning i både kulturhistoriske og naturvidenskabelige emner.

Der er 18 besøgssteder knyttet til Nationalmuseets organisation, som Rane Willerslev er direktør for.

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet - Museer, forskning og bevaring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum