Boligsiden

Udbuddet af huse stiger igen og lander på højeste niveau i tre år

Del
Huskøbere har i begyndelsen af maj næsten 31.000 villaer og rækkehuse at vælge imellem. Det er 30 procent flere end på samme tidspunkt sidste år og samtidig første gang i tre år, at udbuddet af huse er på det niveau. Det viser Boligsidens nye udbudstal.
Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Boligsidens nye udbudstal viser, at der ved indgangen til maj måned er 30.902 villaer og rækkehuse til salg i hele landet.

Dermed er der sket en traditionel forårsstigning i udbuddet på 3,6 procent den seneste måned, og samtidig er der aktuelt 30 procent flere huse til salg end på samme tidspunkt sidste år. Konkret svarer det til cirka 7.000 flere huse på markedet det seneste år.

”Det er en stigning, der primært er skabt af et øget antal sælgere, der ønsker at sætte boligen til salg. For selve salget af huse har i den seneste tid ligget på et stabilt, normalt niveau. Det vidner om, at der er kommet mere ro på boligmarkedet, og at der hersker en fornyet optimisme blandt sælgerne,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Kigger vi længere tilbage i statistikken, er det nuværende antal huse til salg det højeste siden primo juli 2020 og dermed de seneste tre år.

”Den ekstraordinære efterspørgsel på boliger, som vi oplevede under coronaperioden, var med til at gøre et stort indhug i det samlede antal huse til salg. Det er endnu ikke lykkedes at få genoprettet balancen og nå tilbage til det udbudsniveau, som vi kendte frem til 2019, men med 7.000 flere huse til salg det seneste år nærmer vi os,” forklarer Birgit Daetz.

Trods de flere til-salg-skilte foran de danske huse, er der derfor også fortsat god plads til flere hussælgere på det danske boligmarked, understreger Birgit Daetz.

”Vi er godt på vej mod et mere naturligt udbudsleje for husene, men vi er ikke i mål endnu. I årene 2015-2019 har antallet af huse til salg ligget mellem 33.500 og 40.000. Så set i det lidt bredere perspektiv, er udbuddet stadig i den lave ende,” siger hun.

Se udviklingen i udbuddet af huse i landets kommuner her.

Udbuddet af lejligheder og sommerhuse stikker i hver sin retning

Imens antallet af huse til salg er på vej op, er det gået den anden vej for udbuddet af ejerlejligheder i den seneste måned.

Ved indgangen til maj er der således 6.836 lejligheder til salg, hvilket er et fald i udbuddet på én procent siden primo april. Dog er der aktuelt 16 procent flere lejligheder til salg end på samme tidspunkt sidste år.

”Lejlighedssælgerne er fortsat en smule tilbageholdende, og vi ser generelt et lavere antal nye lejligheder på markedet, end gennemsnittet for tidligere år har vist. Især i hovedstadsområdet, hvor det samlede udbud af lejligheder er faldet med knap fem procent den seneste måned,” siger Birgit Daetz.

Omvendt ser det ud for sommerhusene, som der ved indgangen til maj er 4.783 til salg af. Det er otte procent flere end for en måned siden, og samtidig 13 procent flere end på samme tidspunkt sidste år.

”I den seneste måned har vi haft påsken, som traditionelt er en tid på året, hvor mange sætter sommerhuset til salg. Det skete også i år, og derfor ser vi nu en stor månedlig stigning i udbuddet. Når det er sagt, gælder det fortsat for sommerhusene, at udbuddet er meget lavt,” konstaterer Birgit Daetz og tilføjer:

”Imens udbuddet af huse har nået højeste niveau i tre år, ligger antallet af sommerhuse til salg aktuelt omkring 40 procent lavere end for tre år siden. Det fortæller noget om, at danskerne holder fast i deres investering og ser en fordel i at have sommerhuset som deres fristed.”

Udbuddet på boligmarkedet primo maj 2023:

Boligtype

Antal til salg

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

30.902

3,6 %

29,7 %

Ejerlejligheder

6.836

-1,1 %

15,7 %

Sommerhuse

4.783

8,0 %

12,6 %

Kilde: Boligsiden

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download
Kilde: Boligsiden
Kilde: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum