Green Power Denmark

Her er de nominerede til Green Power Prisen 2023

Del
Green Power Prisen hædrer de ekstraordinære initiativer, der sætter et grønt aftryk og er med til at forandre den danske energisektor. De tre nominerede er produktionsvirksomheden DOT, GreenLab Skive og HySynergy. Prisen uddeles for første gang på Green Power Denmarks Topmøde den 1. juni.

Green Power Prisen skal hvert år fremhæve indsatser, som understøtter og sætter skub i den grønne omstilling. I år gives prisen til den organisation eller enkeltperson, der er med til at skabe morgendagens grønne løsninger, der elektrificerer Danmark. De tre nominerede er DOT, GreenLab Skive og HySynergy.

– Med Green Power Prisen ønsker vi at fremhæve dem, der har tør træffe modige beslutninger, som kan bidrage til elektrificering af morgendagens energisystem. Det er DOT, GreenLab Skive og HySynergy er pragteksemplarer på. De tre nominerede viser en stærk systemtænkning og en skalerbarhed, der i den grad er nødvendig for morgendagens energisystem, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

I juryens bedømmelser vægter modige beslutninger, fokus på morgendagens behov og elektrificering af det danske samfund. Vinderen af Green Power Prisen offentliggøres den 1. juni på Green Power Denmarks Topmøde 2023.

De tre nominerede

DOT A/S
DOT er nomineret for at stille deres produktionsapparat, en zinkgryde, til rådighed for forbrugsfleksibilitet i elnettet. I perioder, hvor Danmark har mindre elektricitet til rådighed, kan DOT nedjustere deres elforbrug for at skabe mere plads i elnettet. DOT er den første produktionsvirksomhed som er opkoblet på Flex Platformen og har eksperimenteret med at tilbyde forbrugsfleksibilitet i kernen af deres produktion. De viser vejen for andre produktionsvirksomheder, der ønsker at bidrage til den grønne omstilling i en fremtid med mere fluktuerende energi og øget behov for forbrugerfleksibilitet.

GreenLab Skive
GreenLab Skive er nomineret til Green Power Prisen for at skabe en industripark, hvor industriproduktion og energisystemer sammentænkes. De har nedbrudt "energisiloer" og vist, hvordan produktion og energiinfrastruktur kan kobles sammen på en innovativ og grøn måde. GreenLab Skive har fokus på morgendagens behov og er et vigtigt testsite for nye teknologier og udviklingen af grøn brint. GreenLab Skive viser, hvordan en industripark kan være en vigtig brik i den grønne omstilling og bidrage til morgendagens energisystem.

HySynergy
HySynergy er nomineret for deres innovative projekt med at etablere Europas største brintfabrik med en forventet daglig produktion på 8 ton i første halvdel af 2023. Projektet understøtter elektrificering gennem elektrolyseanlæg og flydende brændstoffer i sektorer, hvor elektrificering ikke er umiddelbart mulig. Beslutningen om at etablere projektet har krævet mod og fremsynethed. Med Power-to-X-projektet gør HySynergy det muligt at omdanne vedvarende energi fra sol og vind til grøn brint. Dette baner vej for, at Danmark kan blive et foregangsland i udviklingen af fremtidens grønne brændstoffer.

Juryen for Green Power Prisen består af

  • Jesper Hjulmand, bestyrelsesformand, Green Power Denmark
  • Rasmus Horn Langhoff (S), formand for klima-, energi-, og forsyningsudvalget
  • Kathrine Richardson, professor i Biologisk Oceanografi og leder af Sustainability Science Centre, Københavns Universitet
  • Mette Louise Kaagaard, administrerende direktør, Microsoft Danmark
  • Christine Ravn Lund, forkvinde, DUF
  • Kristian Jensen, administrerende direktør, Green Power Denmark
  • Lea Bigom Wichmand, medarbejderrepræsentant, Green Power Denmark

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Green Power Denmark er Danmarks grønne erhvervsorganisation og vil fungere som talerør for den danske energisektor. Sammen med vores mere end 1500 medlemmer arbejder vi for, at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm. Green Power Denmark repræsenterer både energiindustrien, store og små ejere og opstillere af energiteknologi samt de selskaber, der driver det danske elnet og handler med energi.
Green Power Denmark blev grundlagt 23. marts 2022 ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Finanslov skal sætte en slutdato for elafgiften20.9.2023 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Elafgiften skal fra 2024 gradvist sættes ned, så den i 2030 er på EU’s minimumsniveau. Afgiften vil til næste år koste en gennemsnitsfamilie omkring 3800 kroner, og hvis man sænker den, vil det blive mere fordelagtigt for forbrugerne at træffe fornuftige grønne valg, mener Green Power Denmark. Forslaget er et af i alt 33 fuldt finansierede forslag til finansloven, som skal hjælpe Danmark med at indfri de grønne ambitioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum