Coop Danmark A/S

Kampvalg til Coop ambas bestyrelse

Del
Fra venstre Formand Lasse Bolander, Carsten Bank-Mikkelsen, Christian Busch og Mads Svaneklink. (Foto: Steven Biccard)
Fra venstre Formand Lasse Bolander, Carsten Bank-Mikkelsen, Christian Busch og Mads Svaneklink. (Foto: Steven Biccard)

Coops øverste demokratiske organ, de 126 medlemmer af landsrådet, har denne weekend valgt tre medlemmer til Coop amba bestyrelsen, som skal sætte kursen for andelsforeningen i de næste tre år. Der var kamp om pladserne blandt otte kandidater.

Otte kandidater stillede op til bestyrelsesvalget, hvor tre pladser skulle besættes. Valget til Coop ambas bestyrelse fandt sted på landsrådets møde lørdag den 29. april.  

”Det er helt afgørende, at vi som Danmarks største medlemsejede dagligvarevirksomhed har en bredt funderet og demokratisk valgt bestyrelse til at repræsentere Coops 1,9 mio. medlemmer. Det er meget positivt, at vi igen har set et så alsidigt og kompetent felt af kandidater. Tak til alle jer, der har brugt tid og kræfter på at engagere jer i valgkampen og et stort velkommen til Carsten Bank-Mikkelsen, som er ny i bestyrelsen, og tillykke med genvalget til Christian Busch og Mads Svaneklink” siger bestyrelsesformand Lasse Bolander.

De tre valgte medlemmer af Coop ambas bestyrelse er:

Carsten Bank-Mikkelsen (nyvalgt) er 55 år og formand for Brugsforeningen TRYG, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 2010. Han er iværksætter og medejer af en række små og mellemstore virksomheder og er engageret som formand og medlem af flere forskellige bestyrelser i Danmark og i Norden.
Læs Carsten Bank-Mikkelsens opstilling her

Christian Busch (genvalgt) er 52 år og formand for Ringe Brugsforening, hvor han har siddet i bestyrelsen siden 2015. Han har været medlem af Coops landsråd siden 2017 og valgt til Coop ambas bestyrelse siden 2020, hvor han har været næstformand de seneste to år. Christian er oberstløjtnant i Forsvaret, arbejder til daglig i Supply Chain Divisionen og har bestyrelseserfaring fra flere demokratiske virksomheder, foreninger, fonde og aktieselskaber.
Læs Christian Buschs opstilling her

Mads Svaneklink (genvalgt) er 42 år og formand for Kvickly Spinderiet i Valby siden 2016. Han er medlem af Coops landsråd siden 2018 og valgt til Coop ambas bestyrelse siden 2020. Mads er stifter og ejer af kommunikationsvirksomheden Analog, hvor han arbejder som rådgiver og underviser, og har desuden erfaring fra en række bestyrelser.
Læs Mads Svaneklinks opstilling her

Stine Bosse havde valgt ikke at genopstille og træder ud af bestyrelsen.  Bestyrelsesmedlemmerne vælges for tre år ad gangen.

Forud for landsrådsmødet blev der afholdt et digitalt valgmøde, hvor kandidaterne kunne præsentere deres kandidatur og besvare spørgsmål fra landsrådet.

Fra venstre Formand Lasse Bolander, Carsten Bank-Mikkelsen, Christian Busch og Mads Svaneklink. (Foto: Steven Biccard)

Fakta om Coop ambas bestyrelse

Coop amba er navnet på den demokratiske andelsforening, som 1,9 millioner danskere er medlemmer og ejere af. Bestyrelsen i Coop amba består af ti Coop-medlemmer. Det er Coop ambas bestyrelse, der udpeger bestyrelserne i Coop Danmark, Coop Bank og Coop Invest. Bestyrelsen træffer bl.a. beslutning om køb og salg af virksomheder, Coops strategi, handlingsplaner og medlemsvilkår. Det er Coops øverste myndighed, landsrådet, der består af 126 medlemmer fra hele landet, som vælger Coop ambas bestyrelse ved rullende valg for tre år ad gangen.

Find mere information om de otte opstillede kandidater på:

https://coopforum.dk/om-foreningen/coop-ambas-bestyrelse/valg-til-coop-ambas-bestyrelse-2023/

Fakta om Coop

Coop er Danmarks største andelsbaserede dagligvarevirksomhed med 1,9 mio. medlemmer. Foreningen Coop amba ejer Coop Danmark, Coop Bank, Coop Invest. Brugsbevægelsen og dermed Coop blev etableret i 1866 og er siden da vokset støt. I Coop er der i dag over 500 lokale bestyrelser i Coops butikker med ca. 3.500 medlemsvalgte, som engagerer sig i at styrke lokale fællesskaber om Coops mærkesager. Alle Coop-medlemmer har mulighed for at stille op til de lokale bestyrelser og gøre en forskel for deres lokalområde og butik.

Find mere information om de lokale bestyrelsers aktiviteter i Coop på: https://lokaleaktiviteter.coop.dk/

Yderligere oplysninger:

Pia Funch Braskhøj, kommunikationsdirektør, Coop amba: 23 63 29 42 / pia.braskhoej@coop.dk

 

Billeder

Fra venstre Formand Lasse Bolander, Carsten Bank-Mikkelsen, Christian Busch og Mads Svaneklink. (Foto: Steven Biccard)
Fra venstre Formand Lasse Bolander, Carsten Bank-Mikkelsen, Christian Busch og Mads Svaneklink. (Foto: Steven Biccard)
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop klar med næste bølge af prisfald12.9.2023 08:59:37 CEST | Pressemeddelelse

I dag - tirsdag den 12. september - og ugen efter den 19. september sænker Coop, Kvickly/SuperBrugsen, priserne på 163 forskellige varer. Det er dermed den anden bølge af prisfald efter Inflationskrisen. Den første var prisfald på mælk den 13. og 20. juni på henholdsvis Arla og Thise-produkter, ca. 80 i alt. Coop forventer, at der snart kommer en 3. bølge. ”Vi har lige nu forhandlinger med de fleste af vores leverandører. Hos mange møder vi forståelse for kravet om lavere priser efter, at energiomkostningerne er faldet. Men vi må også erkende, at der er nogle, der mener, at de kan fastholde deres høje indkøbspriser,” siger kategoridirektør Jeff Salter. ”Det vil vi ikke acceptere. Vores kunder har en hel forståelig forventning om lavere priser efter Inflationskrisen. Derfor er leverandørerne generelt nødt til at sænke deres priser, så vi kan fortsætte prisfaldene over for vores kunder,” siger Jeff Salter. De aktuelle prisfald kommer efter, at Coop at i sidste måned introducerede prispro

Ny direktør for 365discount31.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Kædedirektør for 365discount Thomas Nielsen stopper for at blive ny adm. direktør for supermarkedskoncernen, Løvbjerg. Som hans afløser har Coop udpeget Michael Tilsted, der for nyligt kom til Coop efter en 10 år lang karriere i Salling Group, bl.a. som finansdirektør, driftsdirektør og strategidirektør for Netto. 365discount blev grundlagt for tre år siden og har siden været Danmarks hurtigst voksende kæde med nu 353 butikker. Adm. direktør Kræn Østergård Nielsen byder Michael Tilsted velkommen og takker Thomas Nielsen for indsatsen. ”Thomas har stået i spidsen for en organisation, der har leveret en utrolig præstation: At udvikle et nyt koncept, modernisere og bygge over 350 discountbutikker på meget kort tid og skabt en kæde som dag for dag vinder markedsandele. Der er alt mulig grund til at takke Thomas for en kæmpe indsats,” siger Kræn Østergård Nielsen. Thomas Nielsen er også stolt over udviklingen af 365discount. ”Sammen med kollegaerne i både kæden og det øvrige Coop, har vi sk

365discount fejrer 3års fødselsdag30.8.2023 11:11:40 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år og fejrer ikke mindst, at kæden i løbet af disse første år har åbnet 353 butikker. Vi markerer selvfølgelig vores fødselsdag og holder en kæmpe fest i alle vores 365discount butikker, hvor alle kunder er inviteret til et hav af vanvittigt stærke fødselsdagspriser med priser helt ned til 3,65kr stk. Derudover er der mulighed for at deltage i en konkurrence via kædens instagramprofil, hvor tre heldige vindere kan vinde at få lov til at tømme en 365discount butik på 3 minutter. Festlighederne stopper dog ikke her for i år, for i løbet af de næste fire uger åbner vi 12 butikker mere og med åbningen af den sidste butik i 2023 når kæden lige præcis 365 butikker. Vi ses til en god fødselsdagsfest der starter i dag og varer to uger pr. dagsdato. Yderligere information: Kædedirektør Thomas Nielsen, 2095 2299

365discount fejrer 3års fødselsdag med rekord fremgang30.8.2023 11:05:51 CEST | Pressemeddelelse

Dagligvarekæden 365discount fylder 1. september 3 år. Det sker med et brag af en fødselsdagsfest, hvor man ikke mindst fejrer, at kæden i løbet af de godt 1000 dage har åbnet 353 butikker, som uge for uge vinder markedsandele. 365discount er dermed den hurtigst udrullede kæde i dansk dagligvares historie. Succesen er skabt af 9500 medarbejdere og en række markante sejre og aktiviteter: Kæden har har vundet 4 uafhængige pristjek Sat fokus på SundMoms i forbindelse med folketingsvalget, da sundhed og grønnere livsstil er en af kædens store fokusområder Været national partner på Royal Run og Ladywalk Lanceret og solgt hjertevand (kildevand) hvor overskuddet går til Hjerteforeningen Matchet værter og gæster op i julen sammen med Røde Kors med formålet at afhjælpe ensomhed i julen Sammen med Hjerteforeningen givet alle butikschefer hjerteredderkursus Lanceret en kampagne hvor kunder ved at købe deres helt almindelige dagligvareindkøb i vores butikker samlede mærker, som de kunne bytte til g

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum