Aabenraa Kommune

Frivillige reparatører modtager Klimaprisen Aabenraa

Del
Repair Café i Aabenraa blev fredag hædret for deres arbejde med at forlænge livet på gamle forbrugsgoder og dermed gøre noget godt for klimaet. Det skete, da Aabenraa Kommune for første gang uddelte klimaprisen.

En lysetage som har knækket en arm, en transistorradio som har mistet tonen eller en symaskine, som er gået i udu. Det er blot nogle af de genstande, som borgerne i Aabenraa tager under armen, når Repair Café hver anden tirsdag holder åbent hus. Fredag modtog de frivillige reparatører Aabenraa Kommunes klimapris for deres indsats med at holde liv i gamle ting.

- Vi kan alle sammen lade os inspirere af Repair Caféen og øve os i at give vores ting en ekstra chance, inden vi smider dem ud og køber nyt. Det er en stærk indsats, som de yder kvit og frit og uden egen vinding. Faktisk redder de frivillige 75 procent af de ting, de får i hænderne. Inden for det sidste år har de reddet over 100 ting og over 200 kilo fra at blive affald, og derfor fortjener de uden tvivl Aabenraa Kommunes klimapris, siger formand for kommunens udvalg for Bæredygtig Udvikling, Erik Uldall Hansen, der har været en del af det dommerpanel, der har udpeget vinderen.

Repair Café Aabenraa holder til i NygadeHuset, og har siden september 2021 hjulpet borgere med at reparere alt lige fra et strygejern, som skal have udskiftet en ledning, til et par bukser, der skal have repareret lynlåsen. For tiden er der i alt 12 frivillige reparatører, som er tilknyttet Repair Café Aabenraa. Håbet er derfor, at netop Klimaprisen kan være med til, at der kommer mere fokus på deres arbejde.

- Vi er naturligvis meget glade for prisen, da det i høj grad understøtter vores arbejde med at passe på vores klode og ikke mindst prøve at inspirere andre til at gøre det samme. Desuden håber vi, at der kommer mere fokus på vores arbejde, så vi kan få flere frivillige på holdet, da vi får mere og mere travlt, siger Werner Sternberg, som er frivillig ved Repair Café Aabenraa.

Ud over det officielle klimapristrofæ modtog Repair Café også to æbletræer, som er gamle sønderjyske sorter. Det ene træ er allerede plantet i parken ved Møllemærsk i Aabenraa, og det andet træ kan vinderen af årets klimapris plante hos dem selv.

Det er første gang, at Aabenraa Kommune uddeler klimaprisen, som er en indsats i Aabenraa Kommunes klimaplan. Med klimaprisen ønsker kommunen at hylde aktører, der gør en særlig indsats for den grønne omstilling og for at styrke det lokale engagement i den grønne omstilling og bæredygtige udvikling.

Prisen gives til en virksomhed, institution, forening, borgergruppe eller enkeltperson, der går foran i den grønne omstilling og kan inspirere andre til handling. Alle har kunnet indstille kandidater til prisen, og der blev indstillet 16 kandidater til årets klimapris.

Vinderen er udpeget af et dommerpanel med repræsentanter for Udvalget for Bæredygtig Udvikling, Business Aabenraa, Det fælles Udviklingsråd og Campusrådet.

Klimaprisen blev uddelt på Aabenraa Kommunes klimadag 28. april.

Kontakter

Erik Uldall Hansen
Formand, Udvalget for Bæredygtig Udvikling
Tlf. 23 34 44 53
Mail: euh@aabenraa.dk


Werner Sternberg
Frivillig, Repair Café Aabenraa
Tlf: 41 98 72 76.


Dorthe Lindahl
Bæredygtighedskoordinator, Aabenraa Kommune
Tlf. 51 73 71 90
Mail: andli@aabenraa.dk

Jonas Fievé
Kommunikationskonsulent, Aabenraa Kommune
Tlf. 24 91 79 28
Mail: jfie@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget indgår lokal velfærdsaftale for Aabenraa Kommune14.9.2023 08:43:37 CEST | Pressemeddelelse

I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter afslag fra Beskæftigelsesministeriet i august vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en endnu bedre beskæftigelsesindsats for kommunens borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum