Billund Kommune

Personoplysninger fundet på interne fællesdrev i Billund Kommune

Del
Filer og dokumenter med følsomme personoplysninger om borgere og medarbejdere har ligget på kommunens interne fællesdrev – i strid med reglerne for GDPR. Fundet er anmeldt til Datatilsynet, og kommunen er i færd med at rette op på fejlen.

Billund Kommune har konstateret, at et større antal filer og dokumenter med følsomme personoplysninger om borgere og medarbejdere har været opbevaret på kommunens interne fællesdrev. Det drejer sig bl.a. om cpr-nr., restancelister, breve, afstemninger m.m. Det er i strid med reglerne for GDPR, da drevet ikke er egnet til arkivering af sådanne oplysninger på grund af manglende mulighed for logning.

”Vi tager reglerne for behandling af følsomme personoplysninger yderst alvorligt, og fundet er derfor beklageligt. Vi er straks gået i gang med at rette op på praksis for håndteringen af oplysningerne” oplyser konstitueret kommunaldirektør Thomas Foged.

Ingen tegn på misbrug

Der er ikke fundet tegn på, at oplysningerne har været misbrugt, og risikoen herfor vurderes som lav. Oplysningerne har ikke været offentligt tilgængelige, og drevet er indrettet på en måde, hvor de enkelte afdelinger kun kan se egne filer. Desuden er alle medarbejdere i Billund Kommune underlagt tavshedspligt.

Fundet af de følsomme personoplysninger er at betragte som et brud på persondatasikkerheden og er derfor indberettet til Datatilsynet. I henhold til gældende regler kræves det, at borgere og medarbejdere underrettes om fundet, hvilket sker med denne pressemeddelelse.

Kommunen er i gang med at flytte filer og dokumenter til sikker opbevaring i kommunens journalsystemer. Der vil desuden blive gjort en ekstra indsats for at indskærpe retningslinjerne for sikker opbevaring af filer og dokumenter til kommunens ansatte.

Hvis man som borger har spørgsmål til håndteringen af personoplysninger, kan man kontakte kommunens databeskyttelsesrådgiver på DPO@billund.dk eller telefon 79 72 72 43.

Ved spørgsmål til pressemeddelelsen kontakt: 

Konstitueret Kommunaldirektør Thomas Foged

tfo@Billund.dk

+45 50 90 20 43

Kontakter

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum