Aabenraa Kommune

Befrielse markeres med nye tiltag og gæstetaler 4. maj i Frøslevlejren

Del
4. maj bliver traditionen tro markeret i Frøslevlejren med frihedsbudskab, kransenedlæggelse og mindeandagt. Når vi markerer 78 året for Danmarks befrielse bliver det med nye tiltag, som sætter fokus på historien. I år vil generalkonsul i Flensborg, Kim Andersen, holde tale.

- Vi glæder os som altid til at kunne markere Danmarks befrielse. I år fortsætter vi med nye tiltag, hvor hele lejren er åben inden mindehøjtideligheden går i gang klokken 20.00. Ud over den udvidede åbningstid og aktiviteterne rundt i lejren mellem kl. 16.30 og 20.00, har vi i år valgt at invitere generalkonsul Kim Andersen fra Flensborg, som gæstetaler til mindehøjtideligheden. Vi håber, at det vil være med til at tiltrække endnu flere gæster til vores arrangement, siger borgmester Jan Riber Jakobsen, der er formand for Den Selvejende Institution Frøslevlejrens bestyrelse.

Også Frøslevlejrens Venner og repræsentanter for museerne i Frøslevlejren ser frem til markeringen af Danmarks befrielse. Der bliver igen i år mulighed for at købe aftensmad hos Frøslev Efterskole mellem klokken 17.00 og 19.00 , mens alle museerne i lejren har åbent og har aktiviteter uden for barakkerne. Besøgende vil derfor kunne møde en masse frivillige ildsjæle, der er klar til at fortælle om det arbejde de enkelte institutioner i Frøslevlejren laver.                                                                                           

- Vi glæder os over, at lejrens institutioner er med til at udvikle vores arrangement med længere åbningstider og forskellige aktiviteter i lejren. Normalt er der ikke aktiviteter uden for barakkerne, men ved særlige arrangementer, som 4. maj, får de lov til at stille op udenfor, for at vise nogle af de ting som de også kan udover at formidle inde i barakkerne. Vi håber, at denne type aktiviteter også tiltrækker nogle nye gæster til lejren resten af året, siger Jan Riber Jakobsen.

Formanden for Frøslevlejrens Venner, Asger Larsen, der er en af repræsentanterne for lejrens udstillere siger:

- 4. maj er meget traditionsbåret i Frøslevlejren, men vi har også brug for at udvikle os, så vi kan blive ved med at tiltrække gæster til Frøslevlejren. Derfor er jeg også glad for, at alle udstillere og efterskolen i lejren er med til at bakke op om arrangementet.

4. maj arrangementet livestreames ligesom de tidligere år på Frøslev Efterskoles og på Aabenraa Kommunes Facebookside. Livestreamen starter kl. 20, mens aktiviteterne i lejren starter allerede kl. 16.30. Alle aktiviteter i lejren er gratis og alle er velkomne. Der vil være mulighed for at købe aftensmad hos Frøslev Efterskole inden mindehøjtideligheden, ligesom det vil være muligt at købe kaffe og kage efterfølgende.

Program 4. maj 2023, Lejrvejen 105, Padborg.

Kl. 16.30: Efterskolen underholder i Teaterbarakken K14

Kl. 17-20: Oplev hele Frøslevlejren

Museerne har åbent og fortæller om deres arbejde i og uden for lejren. Gratis entré hos FN, Hjemmeværnet, Beredskabsforbundet og Amnesty International. 75 kr. for entré hos Nationalmuseet.

Kl. 17-19: I kan købe aftensmad hos Frøslev Efterskole til 75 kr. pr. person

Kl. 19.30: Den Sønderjyske Garde spiller ved Hovedvagttårnet

Kl. 20.00: Velkomst v. formand for D.s.i. Frøslevlejren, Borgmester Jan Riber Jakobsen

Kl. 20.10: Gæstetale v. generalkonsul Kim Andersen

Kl. 20.25: Vi lægger blomster og kranse ved mindestenen og ”Last Post” blæses

Kl. 20.34: Frihedsbudskabet fra BBC den 4. maj 1945 lyder i lejren
                Dannebrog hejses, og vi synger ”Altid frejdig, når du går”

Kl. 20.40: Mindeandagt
                Efter mindeandagten synger vi ”En lærke letted”
                 Efterfølgende vil den nye projektør på Hovedvagttårnet blive indviet

Kl. 20.50: Kaffebord og fællessang i Barak W7 under ledelse af Frøslev Efterskole til 50 kr.                  pr. person

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk


Kulturkonsulent, Pernille Knudsen, tlf.: 73 76 71 84; e-mail: pknu@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsudvalget indgår lokal velfærdsaftale for Aabenraa Kommune14.9.2023 08:43:37 CEST | Pressemeddelelse

I september sidste år blev Aabenraa Kommune udpeget som velfærdskommune på beskæftigelsesområdet. Efter afslag fra Beskæftigelsesministeriet i august vælger Arbejdsmarkedsudvalget i Aabenraa Kommune at løfte intentionerne og de mange måneders forberedelser ind i en lokal velfærdsaftale med et løfte om at se indad og skabe en endnu bedre beskæftigelsesindsats for kommunens borgere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum