Københavns Kommune Socialforvaltningen

Tre sociale indsatser får varige bevillinger

Del
Clean House 2.0, Café Dugnad og Gang i Gaden, der på hver deres måde hjælper nogle af de mest udsatte københavnere, har fået en varig bevilling. Det besluttede Socialudvalget i København på deres møde onsdag aften.

På socialområdet er mange indsatser finansieret af midlertidige bevillinger, og det giver en stor usikkerhed for både brugere, frivillige og medarbejdere.

Derfor har Socialudvalget i København en klar strategi om, at de vil sikre varige bevillinger til flere sociale indsatser.

På udvalgsmødet onsdag den 26. april besluttede Socialudvalget at gøre bevillingerne til tre sociale indsatser varige. Det drejer sig om Clean House 2.0, Café Dugnad og Gang i Gaden.

”I går sikrede Socialudvalget varige bevillinger til tre indsatser, som på hver deres måde gør en kæmpestor forskel for nogle af de mest udsatte københavnere. Vi vil i udvalget gerne arbejde hen mod, at flere sociale indsatser kan overgå til varige bevillinger,” siger socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) og fortsætter:

”Det giver en masse uro, når man har en bevilling, der nærmer sig udløb. En uro, der både påvirker medarbejdere og det socialfaglige arbejde. Men som i høj grad også påvirker de borgere, der ikke ved, om det tilbud, der har stor betydning for deres liv, pludselig forsvinder. Det kan vi undgå, hvis flere indsatser kommer over på varige bevillinger.”

Foruden de tre varige bevillinger blev det på udvalgsmødet også besluttet at afsætte penge til nødovernatningstilbud til hjemløse og til en styrket indsats til børn og unge med spiseforstyrrelser.

Her er er dog tale om midlertidige bevillinger, der går til hhv. overnatningspladser i vintermånederne og til en styrket screeningsindsats.

Fakta - nye bevillinger til sociale indsatser i København

  • Café Dugnad – 210.000 kr. (varig bevilling)
  • Clean House 2.0 – 930.000 kr. (varig bevilling)
  • Gang i Gaden – 1,43 mio. kr. (varig bevilling)
  • Nødovernatningstilbud til hjemløse – 770.000 kr. (midlertidig bevilling)
  • Styrket indsats til børn og unge med spiseforstyrrelser – 397.000 kr. (midlertidig bevilling)

Kontakter

Socialforvaltningens pressetelefon

Tlf:23256653

Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Københavns Kommune Socialforvaltningen
Københavns Kommune Socialforvaltningen
Bernstoffsgade 17
1592 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk/sof

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum