Hjørring Kommune

Borgerrådgiverens første årsberetning er godkendt

Del
Hjørring Kommune har haft en borgerrådgiver siden sommeren 2022, og den første årsberetning er netop godkendt af et samlet byråd. Beretningen dækker perioden 1. juni til 31. december 2022 og indeholder blandt andet en præsentation af borgerrådgiveren samt et overblik over borgerrådgiverens sager fordelt på forvaltningsområde.

”Vi kan se, at borgerrådgiveren er kommet godt i gang i Hjørring Kommune, og det glæder os at konstatere, at borgernes kendskab til tilbuddet vokser. For det er vigtigt, at vores borgere kender til og bruger tilbuddet, hvis der er behov for hjælpen”, udtaler borgmester Søren Smalbro (V).

Hjørring Kommunes borgerrådgiver hedder Anne Horne Jørgensen, og hun er ansat direkte af Hjørring Byråd. Det betyder, at hun er uafhængig af kommunens administration, når hun rådgiver borgere og virksomheder.

Borgerrådgiverens nærmeste samarbejdspartner er et politisk nedsat udvalg, borgerrådgiverudvalget, som følger borgerrådgiverens arbejde. Formanden for borgerrådgiverudvalget, Lone Olsen (V) siger: ”Borgerrådgiverens første årsberetning dækker kun et halvt år, og derfor har der ikke været mulighed for at lave omfattende statistik om henvendelserne til borgerrådgiveren – sammenlignet med andre år. Vi kan dog se, at der har været henvendelser til borgerrådgiveren i et omfang, som svarer til andre kommuner. Vi håber, at endnu flere borgere vil benytte tilbuddet, hvis de oplever udfordringer med kommunen. Vi vil derfor have fokus på at udbrede kendskabet til borgerrådgiveren endnu mere - både blandt borgere, virksomheder og kommunale medarbejdere”.

Alle borgere eller virksomheder, der har kontakt med kommunen, kan henvende sig til borgerrådgiveren, som kan hjælpe med forståelsen af afgørelser og anden korrespondance fra kommunen samt vejlede, hvis borgeren er utilfreds med kommunens sagsbehandling. Borgerrådgiveren kan ikke lave afgørelser om, men kan i stedet hjælpe, hvis borgeren ønsker at klage.

Du kan læse mere om borgerrådgiverens arbejde, ligesom du finder den første årsberetning via nedenstående links.

 
 

Kontakter

Formanden for borgerrådgiverudvalget, Lone Olsen, 4193 7746


Borgerrådgiver Anne Horne Jørgensen, 4122 3221

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

 

 
 

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

7. klasser besøger Hjørring Kommunes sundhedsområde til ”Sammen om Livet”15.6.2023 11:15:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag d. 7. juni havde Sundhedscenter Hjørring besøg af fem 7. klasser til en dag med overskriften ”Sammen om Livet”. En titel som ligger i forlængelse af Hjørring Kommunes nye sundhedspolitik. Formålet med dagen var at præsentere eleverne for det arbejde kommunens sundhedsfaglige medarbejdere hver dag udfører og øge elevernes interesse for sundhed, krop, pleje og omsorg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum