Bryggeriforeningen

52% genanvendt plast i danske plastflasker

Del
Europas mest ambitiøse miljømål for plastflasker er rykket et skridt nærmere. De danske tapperier har som 2030-mål at benytte 100% genanvendt plastik i deres plastflasker til læskedrikke og kildevand. En opgørelse fra Bryggeriforeningen viser, at tapperierne er gået fra 28% i 2019 til nu 52%. Men yderligere fremgang er truet, fordi tapperierne ikke har adgang til den plastik, de selv indsamler.

De danske tapperier har allerede nået deres mål om, at i 2025 skal mindst halvdelen af plastikken i deres flasker være genanvendt plastik – det dobbelte af EU's krav. Det viser tal fra Bryggeriforeningen, der har opgjort indholdet af genanvendt plastik til 52%.

”Da vi i 2018 målte første gang, udgjorde genanvendt plastik 28%, så vi er tæt på en fordobling. Men vi har lang vej endnu, for i 2030 vil vi bruge 100% genanvendt plastik”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, hvor de danske tapperier er organiseret.

Tapperierne oplever stigende udfordringer med at få adgang til genanvendeligt plastmateriale i den rette kvalitet og med sikkerhed for forsyning. For at tapperierne kan nå deres 2030-mål er der derfor behov for, at de kan få adgang til den indsamlede og genanvendelige plast, som de selv forsyner markedet med via pantsystemet.

Branchen indsamlede med hjælp fra pantende danskerne 11.234 ton genanvendeligt plast i 2022, idet returprocenten på flaskerne var 93%. Men branchen fik kun mulighed for at bruge 6.315 tons genanvendt plast.

”Der er behov for at sikre, at tapperierne får adgang til den genanvendelige plast, som de selv sender ud på markedet. Det giver en langt bedre udnyttelse af knappe ressourcer at beholde plasten i et lukket kredsløb, i stedet for at stor del af den bruges i produkter, der ender som affald”, siger Nick Hækkerup.

Ifølge et EU-direktiv skal emballagerne indeholde mindst 25% genanvendt plast i 2025 og 30% i 2030 – krav som de danske tapperier altså allerede lever op til.

Nøgleord

Billeder

Information om Bryggeriforeningen

Bryggeriforeningen
Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V

7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/

Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.

Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum