Fonden for Entreprenørskab

Randers-studerendes upcycling af herrejakkesæt til topmoderne suits til kvinder vinder Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

Del
Flere end 100 jyske studerende mødtes tirsdag den 25. april til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser. Tre studerende fra VIA University College vandt 1. pladsen med deres idé om at gøre usælgelige herrejakkesæt til topmoderne habitter til kvinder

Det blev dystet på opfindsomhed, markedsforståelse og handlemod, da 33 hold af studerende fra jyske uddannelsesinstitutioner pitchede deres iværksætterideer til de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab for de korte og mellemlange videregående uddannelser.

Det regionale mesterskab blev holdt i Business Randers’ lokaler på Randers FC’s stadion, hvor erfarne erhvervsledere og iværksættere brugte en hel dag som frivillige dommere, så de kunne give de unge råd og vejledning på deres idéer.

Førstepladsen gik til Gavn Studie fra VIA University College, der vil upcycle herrejakkesæt og sy dem om, så de passer til den moderne og bæredygtighedsbevidste kvinde i erhvervslivet. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af EY og Randers Investeringsselskab og en direkte billet til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for studerende den 1. juni.

- Vi er så overvældede og glade, og det er ikke til at forstå, at vi nu skal til DM med vores idé. Det har været så spændende og lærerigt at være med her i dag, fordi vi har fået så god sparring og feedback. Nu skal vi hjem nørde vores idé helt i detaljen, så vi kommer bedst muligt forberedt til Danmarksmesterskabet, lød det fra gruppen bestående af Signe Valeur Kjær, Alexandra Gerstorf og Amalie Kronvold Olsen.

Andenpladsen gik til Etello også fra VIA University College, som har udviklet en digital læringsplatform, der tilbyder modulbaseret produkttræning til ansatte i danske møbelhuse. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af EY og Randers Investeringsselskab - og vigtigst en billet til DM.

Vinder af Grow Up-kategorien i vest blev Freshcase fra Professionshøjskolen UCN, som har udviklet en digital løsning, der optimerer virksomheders online booking og gavekortudstedelse. De vandt 5.000 kr. sponsoreret af EY og Randers Investeringsselskab, og de kvalificerede sig til DM.

I alt kvalificerede 11 hold sig til Danmarksmesterskabet den 1. juni.

Alle de studerende til de Regionale Mesterskaber er med i uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, hvor læring og dannelse af entreprenante kompetencer hos de unge er i fokus. Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag Start Up Programme, og Regionsmesterskabet i Entreprenørskab arrangeres i samarbejde med Business Randers og Randers Kommune samt EY og Randers Investeringsselskab.

Oversigt over de 11 hold, der kvalificerede sig til DM i Entreprenørskab 2023 ved de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab i vest for studerende på videregående uddannelser den 25. april 2023:

1. plads, Start Up Programme i vest + kategorivinder Green Tech: Studio Gavn, VIA University College

2. plads, Start Up Programme i vest + kategorivinder Service Innovation: Etello, VIA University College

1. plads, Grow Up i vest: Freshcase, Professionshøjskolen UCN

Kategorivinder Life Tech: Celzios, Erhvervs Akademi Aarhus

Kategorivinder Social Entrepreneurship: Bar’Krea, Erhvervs Akademi Aarhus

Wildcards til DM:

- SustainaBall, Erhvervs Akademi Aarhus

- LifeMellow, Erhvervs Akademi Aarhus

- Truck Buddy, Erhvervs Akademi Aarhus

- Fooddio, Erhvervs Akademi Aarhus

- Tiny Office * Pop Creators, VIA University College

- MatSoft, Professionshøjskolen UCN (Grow Up)

Kontakt

Vinder af regionalfinalen i vest: Studio Gavn: Signe Valeur Kjær, tlf.: 4222 1805, Alexandra Gerstorf, tlf.: 2764 6329 og Amalie Kronvold Olsen, tlf.: 2083 1080.

Vinder af Grow Up-kategorien i vest: Freshcase: Kristoffer Aagard Mikkelsen, tlf.: 2275 9004 og Benjamin Bach Jensen, tlf.: 4224 7082.

Sidsel Dyrholm, programleder, Start Up Programme, sidsel@ffefonden.dk eller 24 45 76 75.

Kontakter

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye