Ny formand og næstformand i Teknologisk Instituts bestyrelse

Mikael Bay Hansen, der er sekretariatschef i Dansk Metal, er netop blevet valgt som ny formand for Teknologisk Instituts bestyrelse på årets repræsentantskabsmøde tirsdag 25. april. Samtidig blev Carsten Toft Boesen, der er CEO i NIRAS Gruppen A/S, valgt som ny næstformand.
Teknologisk Instituts bestyrelses nye formand, Mikael Bay Hansen, har siddet i bestyrelsen for Teknologisk institut siden 2017 - senest som næstformand. Han afløser den tidligere bestyrelsesformand Jens Maaløe, der for nylig afgik ved døden.
I det daglige er Mikael Bay Hansen sekretariatschef i Dansk Metals formandssekretariat og sidder desuden i bestyrelsen for Industriens Fond, Symbion Fonden samt A4 Medier. Han er cand.polit. fra Københavns Universitet samt har taget efteruddannelse på CBS og Columbia Business School.
- Med Mikael får Instituttet en bestyrelsesformand, som både har indsigt i Teknologisk Institut og den store værdi, Instituttet og resten af GTS-systemet skaber for danske virksomheder. Derudover bidrager Mikael med stor indsigt i, hvordan teknologianvendelsen kan lykkes i især de danske produktionsvirksomheder. Det er vigtigt både i forhold til vigtigheden af adgang til – og opkvalificering af arbejdskraft, men også i forhold til at hjælpe danske virksomheder med den nødvendige grønne omstilling, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.
Ved repræsentantskabsmødet blev nyvalgte Carsten Toft Boesen, CEO i NIRAS Gruppen A/S, valgt som næstformand. Carsten Toft Boesen er desuden bestyrelsesformand på bl.a. Roskilde Universitet og præsident for Akademiet for de Tekniske Videnskaber, ATV.
- Carsten Toft Boesen kommer blandt andet med en enorm viden om, hvordan man skaber de bedste vækstbetingelser for innovative og bæredygtige løsninger. En evne, som vi glæder os til at sætte i spil i vores arbejde med at udvikle teknologiske løsninger til gavn for dansk erhvervsliv. Han kommer med en lang erfaring og personligt commitment til at skabe synergier og fælles agendaer på tværs af industrien og innovationssystemet til gavn for både erhvervslivet og for samfundet generelt, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut.
Udover Carsten Toft Boesen blev også ejeren af SMV360°, Dorte Zacho nyvalgt til bestyrelsen. Dorte Zacho er bl.a. bestyrelsesformand i VL27 Midtjylland – Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og jurymedlem i DIRA – Dansk Robot Netværk.
Bestyrelsen for Teknologisk Institut består nu af:
- Sekretariatschef Mikael Bay Hansen, Dansk Metal (formand)
- CEO Carsten Toft Boesen, NIRAS Gruppen A/S (næstformand)
- Rektor Anders Bjarklev, Danmarks Tekniske Universitet, DTU
- Group CEO Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Group
- VP Per Laursen, Danish Crown
- Formand Claus von Elling, 3F, Byggegruppen
- Ejer Dorte Zacho, SMV360°
- Centerchef Lotte Bjerrum Friis-Holm, medarbejdervalgt
- Centerprojektleder Peter Lemcke Frederiksen, medarbejdervalgt
Kontakter
Adm. direktør Juan Farré via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Kommunikation, Teknologisk Institut, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk
Billeder
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum