Wood Thilsted Partners

Wood Thilsted skal designe fundamenter til Thor Havvindmøllepark

Del
Den dansk-britiske virksomhed Wood Thilsted skal designe fundamenter til Thor Havvindmøllepark i Nordsøen.

Den nye havvindmøllepark bliver Danmarks hidtil største, og den vil levere strøm til op imod en million danske husstande.
Havvindmølleparken opføres af det tyske selskab RWE, der har vundet opgaven i en budrunde med flere velrenommerede konkurrenter.

Det er kun syv år siden, ingeniørerne Christian LeBlanc Thilsted og Alastair Muir Wood etablerede Wood Thilsted.

Men det går stærkt for virksomheden, der fik Børsens Gazellepris i 2021. Wood Thilsted har allerede haft succes med at vinde store kontrakter om prestigefyldte havvindmølleprojekter i USA, Storbritannien og Asien.

Nu skal virksomheden designe fundamenter til Thor Havvindmøllepark i Nordsøen, så danskerne kan få grøn strøm til lave kWh-priser.

Ingeniører er stolte af at drive den grønne omstilling i Danmark

”Selvom Wood Thilsted har fremdrift ude i verden, er det da noget særligt for os at vinde udbuddet om et projekt i Danmark,” fortæller afdelingschef Morten Dahl Nielsen, der har stået for forhandlingerne med RWE.

”Vi kan mærke, at vores unge ingeniører er meget begejstrede for at være med til at drive den grønne omstilling herhjemme. Det er meget positivt, for vi forventer, at vi får brug for endnu flere dygtige ingeniører i fremtiden.”

Specialister i fundamenter med lavere materialeforbrug

”Vi har vundet udbuddet, fordi vi har specialiseret os i fundamenter med et lavere materialeforbrug. Lige fra første dag har vi arbejdet i døgndrift for at udvikle software, der kan optimere designet. Vi fokuserer især på at nedbringe forbruget af stål til fundamentet. Det er selvfølgelig ekstra vigtigt i en tid, hvor stålprisen stiger hele tiden. På bundlinjen betyder det, at havvindmøllerne kan opføres til en markant lavere pris. Desuden er det selvfølgelig også godt for miljøet at nedbringe materialeforbruget,” forklarer CTO og co-founder Christian LeBlanc Thilsted.

Fokuserer 100% på grøn omstilling

”Med Thor Havvindmøllepark tager Danmark et stort skridt mod en klimaneutral fremtid. Det er vi meget glade for at bidrage til.
Vi er stolte af vores samarbejde med RWE, og vores ingeniører arbejder allerede på projektet,” fortæller Morten Dahl Nielsen.

Ambitionerne for fremtiden er store i Wood Thilsted.

”Vi fokuserer 100% på at være en drivkraft for den grønne omstilling og blive globalt markedsledende indenfor design af havvindmølleparker. Derfor skal vi fortsat arbejde for optimering af designet.I de kommende år håber vi at vinde flere udbud, så miljøet og kunderne kan få miljøvenlig energi, ” uddyber Christian LeBlanc Thilsted.

Havvindmøllepark giver 2,8 milliarder i statskassen

Thor Havvindmøllepark er den første af de tre havvindmølleparker, der ifølge Energiaftalen fra 2018 skal opføres i Nordsøen.

Men også finansieringen er et banebrydende energipolitisk fremskridt.

Det er nemlig den vindende byder, RWE, der finansierer opførelsen af havvindmøllerne. Til gengæld får RWE retten til at levere strøm fra Thor Havvindmøllepark i projektets 30-årige levetid.

Aftalen betyder, at staten ikke som forventet skal bruge op til 6.5 milliarder kroner på at drifte havvindmølleparken. I stedet kan staten forvente en indkomst på 2.8 milliarder kroner fra RWE’s projektselskab, Thor Wind Farm I/S.

Det vækker glæde hos Christian LeBlanc Thilsted:

”Vi håber da, at politikerne kan se en fordel i at etablere flere havvindmølleparker, nu hvor staten ikke skal bruge milliarder på projekterne mere. Det vil være et stort fremskridt for miljøet.”

  • Wood Thilsted er grundlagt i 2015 af danskeren Christian LeBlanc Thilsted og briten Alastair Muir Wood, der begge har en fortid i den danske energibranche.
  • Virksomhedens hurtige vækst indbragte den Børsens Gazellepris i 2021 og 2022
  • Wood Thilsted er markedsledende indenfor design af fundamenter til havvindmølleparker, herunder Vineyard Wind, Park City Wind og Commonwealth Wind i USA samt Dogger Bank Wind Farm og East Anglia i Storbritannien.
  • Virksomheden beskæftiger i øjeblikket 180 ansatte på verdensplan og forventer at ansætte flere i fremtiden. I Danmark har Wood Thilsted kontorer i København, Vejle og Århus.
  • Thor Havvindmøllepark bliver Danmarks hidtil største havvindmøllepark. Med en ydeevne på 800-1000 MW årligt kan den forsyne op imod en million danske husstande med strøm.

Kontakter

Morten Dahl Nielsen
Head of Primary Structures
Email: mdn@woodthilsted.com
Phone: +45 53 78 16 99

Information om Wood Thilsted Partners

Wood Thilsted Partners
Wood Thilsted Partners
Toldbodgade 51D 3.
1253 København K

http://www.woodthilsted.com

Følg pressemeddelelser fra Wood Thilsted Partners

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Wood Thilsted Partners

Wood Thilsted vinder designet af to store havvindprojekter i USA7.4.2022 17:00:00 CEST | Pressemeddelelse

De fremadstormende dansk-britiske havvindingeniører Wood Thilsted skal levere designet til Avangrid Renewables to store havvindprojekter i USA. Projekterne vil tilsammen levere 2.000 megawatt (MW) vedvarende energi til regionen. Projekterne omfatter Park City Wind-projektet, der vil levere 804 MW til Connecticut, samt Commonwealth Wind-projektet, som vil levere 1200 MW til Massachusetts. Tilsammen vil disse projekter skabe mere end 10.000 jobs og levere strøm til over en million husstande. Med disse to nye prestigefyldte kontrakter cementerer Wood Thilsted sin nøglerolle i USA’s hurtigt voksende havvindindustri, da det ligeledes er Wood Thilsted der leverer designet til Vineyard Wind projektet i Massachusetts; det første Amerikanske projekt i kommerciel skala som udvikles af Copenhagen Infrastructure Partners. "Park City Wind og Commonwealth Wind repræsenterer en historisk mulighed for Connecticut og Massachusetts, og vi er glade for at samarbejde med Wood Thilsted om designet for at m

Wood Thilsted vinder kæmpe offshore vindmølleprojekt i England13.10.2021 12:55:12 CEST | Pressemeddelelse

Wood Thilsted har vundet kontrakten til at levere designet af fundamenter til East Anglia Hub offshore vindmølleparken på Englands østkyst. East Anglia Hub udgøres af havmølleparkerne East Anglia ONE North, TWO and THREE og vil i alt producere 3.1GW og dermed være blandt verdens absolut største havvindmølleparker. Kontrakten er tildelt af ScottishPower Renewables og inkluderer geoteknisk tolkning og strukturelt design af offshore fundamenter til mere end 200 Siemens Gamesa 14+MW havvindmøller der vil stå på vanddybder større end 50m. Installationen af East Anglia Hub forventes at begynde i 2023 med færdiggørelse i2026. Projektdirektøren for East Anglia Hub, Ross Ovens, har udtalt: "Wood Thilsted's ekspertise er afgørende for at vi kan levere de sikreste og mest optimale fundamenter til dette enormt betydningsfulde projekt. Design har en stor betydning for omkostningerne, sikkerheden og installationen, så at samarbejde med et internationalt team med rette erfaringsniveau - i dette tilfæ

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye