Kom på sanketur med Færgegården

Lige så længe der har boet mennesker ved fjorden, har naturens grønne spisekammer spillet en vigtig rolle for det liv, der er blevet levet. Den 21. maj inviterer Færgegården på sanketur, hvor deltagere kan lære, hvordan man indsamler og benytter vilde planter, ligesom man har gjort det gennem århundreder.
”Den fjord, skov og endda de grøftekanter, vi går langs med her i Frederikssundsområdet hver eneste dag, er i virkeligheden ét stort, grønt spisekammer. Sådan har det været lige siden oldtiden, men det tænker langt de færreste af os over i dag. På sanketuren her kan man blive klogere på, hvordan vi stadig i dag kan nyde godt af de mange grønne ressourcer,” fortæller museumsmedarbejder Maja Kvamm.
En naturvejleder fra Vild Mad vil guide deltagerene gennem skov, have og grøftekanter og vise, hvordan man kender forskel på det, der kan spises, og det, der ikke kan. Her får deltagerne et nærmere og anderledes indblik i frugt, grønt og urter, som naturen gennem året bugner af. Sanketurene afsluttes i Færgegårdens museumshave, hvor man ved bålpladsen får tips og tricks til at bruge naturen hjemme i køkkenet. Ved bålet tilberedes også smagsprøver af de planter, deltagerne undervejs har samlet.
Alle er velkomne til at deltage i sanketurene, som kan nydes af både nybegyndere og øvede - af såvel den, der er helt grøn i sankning, som den, der er en haj til spiselige planter.
Tid, pris og sted
21. maj kl 10-13:00.
85 kr. (+ billetgebyr). Billetter kan købes på Billetto.
Frederikssund Museum, Færgegården. Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
Nøgleord
Kontakter
Maja KvammFrederikssund Museum Færgegården, Lejre Museum, Tadre Mølle
Tlf:+45 21 51 73 21majakv@romu.dkStine BlegvadRedaktørROMU
Kommunikation, presse, sociale medier
Billeder

Links
Information om ROMU
ROMU har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Roskilde, Frederikssund, Lejre og Egedal kommuner. ROMU har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. ROMU udspringer af Roskilde Museum, der blev etableret i 1929. I dag driver museumsorganisationen 10 museer og besøgssteder.
ROMU har ansvaret for daglig ledelse og drift af Fondsorganisationen bag kulturarven ved Roskilde Domkirke og står overordnet for realiseringen af Verdensarvscentret.
Følg pressemeddelelser fra ROMU
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ROMU
Roskilde Domkirke markerer Verdensarvsdagen med lyskunst, sang og natkirke3.10.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag den 12. oktober markerer Roskilde UNESCO’s Verdensarvsdag. Domkirken inviterer dagen igennem til en række aktiviteter for store og små. Der er fri adgang og mulighed for rundvisning, og eventyrlig lyskunst giver et nyt blik på kirkens kunst og udsmykninger fra middelalderen.
Bogserien ”Danske albums” bliver til spotudstillinger på Danmarks rockmuseum28.9.2023 08:28:00 CEST | Pressemeddelelse
Redaktørerne og forfatterne Henrik Marstal og Jan Poulsen står i front, når forlaget bag ”Danske albums” indgår et langsigtet samarbejde med Danmarks rockmuseum RAGNAROCK. Den fælles mission er at styrke pop- og rockkulturens ofte underbelyste betydning, med det klassiske album som centrum.
Ny bog om Roskilde Domkirke fortæller den kongelige danmarkshistorie27.9.2023 08:28:00 CEST | Pressemeddelelse
På Verdensarvsdagen den 12. oktober 2023 udkommer bogen Konger og dronninger i Roskilde Domkirke. Gennem 1000 år som kongelig gravkirke har Roskilde Domkirke været et centralt og trofast vidne til vores fælles historie. De mange royale gravmonumenter fortæller en unik danmarkshistorie – som er relevant for os alle. Og den fortælles levende i den nye bog, som også udkommer på engelsk.
Rock- og popikonernes topmøde melder klar til 2024 – med blandt andre Jesper Binzer, Anne Dorte Michelsen, Maria Bramsen, Peter Sommer og Johnny Reimar21.9.2023 08:31:00 CEST | Pressemeddelelse
I april 2023 lancerede rockmuseet RAGNAROCK den nye talkfestival ‘Historien bag musikken – musikken bag historien’. Nu er fem hovednavne på plads til anden omgang, der finder sted fredag og lørdag 22.-23. marts 2024.
Under 27 år? Kom gratis på poppens og rockens magiske museum8.9.2023 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Alle mellem 18 og 27 år kan komme gratis på museum som en del af K7-week fra 11. til 17. september. Et oplagt bud på en gratis oplevelse er museet om populærmusikkens historie i Roskilde. RAGNAROCK er for dig, der vil underholdes, danse, skrue på knapperne og blive klogere på dig selv, musik og ungdomshistorie.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum