Topinvestorer dykker ned i grøn videnskab på Aarhus Universitet

Hvis Europa vil føre an i udviklingen af grønne teknologier, kræver det store investeringer fra modige investorer.
Desværre tiltrækker Europa kun en lille brøkdel af den globale venturekapital, altså risikovillig kapital, hvor Nordamerika og Kina hver får 40 pct. Det er på trods af, at venturekapital spiller en væsentlig rolle i udviklingen af grønne teknologier.
For at tackle udfordringen på dansk grund har Aarhus Universitet og investor/iværksætter Tommy Ahlers slået sig sammen om at skabe et unikt forskningsseminar på topniveau, der skal bringe landets investorer helt tæt på de nyeste videnskabelige landvindinger inden for bæredygtighed og klima
Tiltaget skal bidrage til at få de innovative ideer fra laboratorierne ud i virkeligheden og dermed styrke den grønne økonomi. For som erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen fra Aarhus Universitet understreger, så er det investeringer, der er med til at bringe nye og banebrydende koncepter til live og omsætte dem til kommercielle muligheder.
"Verdens udfordringer kræver komplekse og videnskabelige løsninger. Vores investorworkshop skal derfor give investorer, fonde og virksomheder mulighed for at dykke ned i en række dybt specialiserede vidensområder, der kræver kapital for at kunne bidrage til en bæredygtig fremtid,” siger erhvervsdirektøren.
Kunstigt kød og deep tech
På det eksklusive forskningsseminar får investorerne indblik i de mest lovende teknologier inden for green deep tech.
Her præsenterer topforskere fra Aarhus Universitet innovative løsninger, herunder karbonopsamling og -lagring, kunstigt kød og intelligente energisystemer, som kan revolutionere vores måde at leve på og bidrage til at tackle udfordringerne i den grønne omstilling.
Uheldigvis kan netop dette felt opfattes som svært tilgængeligt for mange investorer i Danmark. Høje investeringsomkostninger, lang forsknings- og udviklingstid samt højere risici end ved mere traditionelle grønne teknologier som solpaneler og vindmøller kan afskrække dem.
Men risikoen er værd at løbe, lyder det fra Tommy Ahlers, der som stifter af Look Up Ventures også investerer i grønne startups med udspring fra universitetsverdenen.
”Hvis vi ønsker at sikre os en plads i fremtidens grønne økonomi, er det afgørende at investere i grønne teknologier. Det handler ikke blot om vores moralske forpligtelse til at tage ansvar for vores planet, men også om at tage del i en lukrativ forretning. For at realisere det fulde potentiale af disse teknologier, kræver det et tæt samarbejde mellem investorer, virksomheder og universiteter," siger han.
En af deltagerne på forskningsseminaret er Lise Kaae, adm. direktør i Bestseller-koncernens moderselskab, Heartland, der i en årrække har haft fokus på at investere i grønne startups med potentiale til at gøre en forskel og samtidig blive vækstvirksomheder.
”En grøn, global omstilling er helt afgørende og en nødvendighed for en bæredygtig fremtid. Og som investor er forskningsseminariet en god mulighed at lære mere om de nyeste grønne teknologier fra nogle af de bedste forskere på området. Det giver et indblik i, hvilke teknologier der vil forme fremtidens grønne økonomi, og hvordan vi kan bidrage til samt investere fornuftigt i dem,” siger Lise Kaae.
Læs mere om Aarhus Universitets samarbejde med erhvervslivet her.
___________________________
Fakta om forskningsseminaret for investorer
- Arrangeret i samarbejde mellem Aarhus Universitet og Tommy Ahlers
- Giver investorer, virksomheder og fonde i Danmark en koncentreret indsigt i de videnskabelige landvindinger på klimaområdet fra en række topforskere ved Aarhus Universitet
- Deltagerlisten tæller repræsentanter fra Heartland, Færchfonden, Grundfos, Arla, Noon Ventures, Trifork og Innovationsfonden mm.
- Nogle af emnerne er: CO2-fangst og lagring, bæredygtige batterier, kernekraft og bæredygtige brændstoffer, herunder biobrændstoffer og græs.
Fakta om grønne investeringer
- Ifølge Den Europæiske Centralbank spiller risikovillig kapital (venturekapital) samt forskning og udvikling (FoU) en vigtig rolle i udviklingen af grønne teknologier.
- Når der er høje niveauer af risikovillige investeringer, er der en betydelig stigning i antallet af grønne patenter pr. indbygger.
- Desværre tiltrækker Europa kun omkring 10 pct. af de globale venturekapitalinvesteringer, mens Nordamerika og Kina tiltrækker ca. 40 pct. hver.
- På samme måde er investeringer i forskning og udvikling afgørende for grøn innovation, da mange teknologier starter som idéer på tegnebrættet i forskningslaboratorier.
Kontakter
Lone Ryg Olsen, erhvervsdirektør ved Aarhus Universitet
Tlf: 20767679
Mail: lro@au.dk
Rasmus Eriksen, presserådgiver ved Aarhus Universitet
Tlf: 93522583
Mail: eriksen@au.dk
Billeder



Information om Aarhus Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet
Aarhus Universitets æresalumne 2023: Hæder for at bekæmpe fake news15.9.2023 13:00:45 CEST | Pressemeddelelse
Lone Frank, videnskabsjournalist, forfatter og ph.d. i neurobiologi udnævnes som æresalumne 2023 ved Aarhus Universitet. Prisen uddeles ved universitetets årsfest den 15. september.
Ny direktør til Aarhus Institute of Advanced Studies, AIAS, ved Aarhus Universitet13.9.2023 15:33:07 CEST | Pressemeddelelse
Andreas Roepstorff, professor i antropologi og viceinstitutleder ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, skal lede institut på AU, hvor tværfaglighed og internationalt netværk er i højsæde.
Royal hæder til 5 AU-studerende7.9.2023 13:28:10 CEST | Pressemeddelelse
5 studerende fra Aarhus Universitet er snart på vej ud i verden for at udvide deres faglige horisont. De er modtagere af Dronning Margrethe II’s rejselegat, og på deres internationale studieophold skal de blive endnu klogere på senantikke byrum, politisk adfærd, hjernetumorer, molekylær medicin og ny computerteknologi.
Aarhus Universitet udnævner 5 æresdoktorer31.8.2023 12:18:58 CEST | Pressemeddelelse
Design af mikrochips, sundhedspolitik og RNA-molekyler. Forskningsområderne spænder vidt hos de 5 internationale æresdoktorer, som Aarhus Universitet udnævner i anledning af sin snarlige fødselsdag.
Virksomheder styrker innovationskraften i alliance med Aarhus Universitet21.8.2023 09:39:15 CEST | Pressemeddelelse
Et videnskabeligt partnerskab med Aarhus Universitet baner vej for nye forretningsmuligheder. En frisk erhvervsundersøgelse viser gode resultater.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum