Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Nu kan du stemme på Københavns smukkeste nybyggeri

Del
Mandag den 24. april åbnes der for afstemning til publikumsprisen i forbindelse med Københavns Kommunes årlige bygningspræmiering, der i år omfatter otte nominerede projekter.

Siden 1903 har Københavns Kommune præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg. Og siden 2018 har københavnerne selv kunne give deres mening til kende ved at stemme til publikumsprisen, der i år uddeles for sjette gang.

”Et byggeri handler om meget mere end den egentlige bygning – det handler om uderum, inderum og mellemrum. Særligt det sidste, livet imellem bygningerne, er vigtigt for det bybillede, en bygning er med til at tegne og designe. Når arkitektur og funktion er godt tænkt sammen med omgivelserne og bidrager til byrummet, løftes det samlede bybillede,” siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), som kickstarter afstemningsperioden ved at deltage i MorgenDAC tirsdag den 25. april på Thorvaldsens Museum, hvor snakken skal handle om sammenhængen mellem arkitektur og kulturarv.

Dagens diskussioner kan efterfølgende hentes som podcast.

Afstemningen foregår på KK.dk/bygningspraemiering, hvor der kan stemmes på et af de otte projekter, der er nomineret til Københavns Kommunes bygningspræmiering 2023. Der kan stemmes i perioden 24. april til 8. maj 2023 kl. 12.

På KK.dk/bygningspraemiering findes information om og billeder af alle otte nominerede projekter i årets bygningspræmiering.

 

Fakta

  • De nominerede byggerier er Spejderhus Brønshøj, Kampsportens Hus, Hermodsgade Ungdomsboliger, Bispebjerg Helende Haver, KB 32 Kammeradvokaten, Pasteurs Tårn, Fremtidens gårdhaver ved Tomsgårdsvej samt NH Collection Copenhagen (Ørkenfortet).
  • De nominerede er valgt blandt 37 indstillede projekter med ibrugtagning mellem den 1. oktober 2021 til 31. december 2022.
  • Publikumsprisen blev uddelt for første gang i 2018, hvor over 2.000 stemmer blev afgivet. Axel Towers blev første vinder af prisen.
  • Københavns Kommune har præmieret smukke bygninger, bymiljøer og anlæg siden 1903. Bygningspræmieringen lægger vægt på, at byggeriet tager udgangspunkt i stedets særlige karakter og bidrager til oplevelsen af København som en by med kvalitet i bymiljøet.
  • Selve præmieringen finder sted den 15. maj 2023 i Dansk Arkitektur Center (DAC) kl. 16-18.
  • Podcasten MorgenDAC, som optages tirsdag den 25. april 2023 på Thorvaldsens Museum, kan overværes live. Det er gratis, men af pladshensyn skal der reserveres billet (link nedenfor). Podcasten udgives efterfølgende.

Kontakter

Pressekontakt

33 66 23 45 (modtager ikke SMS)

Billeder

Fremtidens Gårdhaver_Københavns Kommune/SLA
Fremtidens Gårdhaver_Københavns Kommune/SLA
Download
Hermodsgade Ungdomsboliger_Holscher Nordberg
Hermodsgade Ungdomsboliger_Holscher Nordberg
Download
KB32_Rasmus Hjortshøj
KB32_Rasmus Hjortshøj
Download
NH Collection Copenhagen Ørkenfortet_Thomas Muus
NH Collection Copenhagen Ørkenfortet_Thomas Muus
Download
Pasteurs Tårn_Jesper Akselbo
Pasteurs Tårn_Jesper Akselbo
Download
Spejderhus Brønshøj_ONV Arkitekter
Spejderhus Brønshøj_ONV Arkitekter
Download
Bisbebjerg Helende Haver_Anne Prytz Schaldemose
Bisbebjerg Helende Haver_Anne Prytz Schaldemose
Download
Kampsportens Hus_Laura Stamer/Københavns Kommune
Kampsportens Hus_Laura Stamer/Københavns Kommune
Download

Links

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Danmarks største velkomstarrangement vender tilbage i endnu større rammer21.9.2023 12:35:48 CEST | Pressemeddelelse

København er en international by, og hver femte københavner har i dag et udenlandsk pas. Det er en gevinst for danske virksomheder og det danske samfund mener bl.a. kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV), som sammen med beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) skyder Danmarks største velkomstarrangement for internationale borgere, International Citizen Days, i gang i Øksnehallen d. 22.-23. september.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum