Kongernes Samling

Koncert med Sankt Annæ Gymnasium KammerKor på Koldinghus

Del
På forårets koncertturne giver Sankt Annæ Gymnasium KammerKor koncert i slotskirken på Koldinghus mandag 1. maj kl. 15.00. Det overordnede tema for koncerten er engelsk musik gennem fem århundreder – med afstikkere til USA og Danmark.

Sankt Annæ Gymnasium KammerKor er et kor på ca. 30 medlemmer, med en semiprofessionel profil. Koret har positioneret sig som et af Europas førende ungdomskor, med a cappella-koncerter på et højt kunstnerisk niveau i både ind- og udland. Korets kernerepertoire er korværker fra romantikken og det 20. århundrede.

Koret turnerer jævnligt, og har tidligere bl.a. vundet 1. prisen ved ungdomskorfestivalen i Neerpelt, lavet anmelderroste opførelser i Lübeck med det dramatiske værk ”Totentanz” af komponisten Hugo Distler og senest i 2019 turneret i San Marino og omegn med en palet af Italienske og danske værker. 

KammerKorets turneaktivitet har været meget begrænset i de sidste par år, men nu er koret tilbage i højeste gear, og skal i foråret 2023 på turne i det jyske med bl.a. koncerter i Haderslev Domkirke og Koldinghus.

Korets dirigent er Flemming Windekilde og protektor for koret er H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus, Kongernes Samling. 

Repertoire
Rhonda Polay: Come in and stay a while
John Sheppard: (1515-1558) In Pace
Henry Purcell: (1659-1695) Remember Lord not our offences
Robert Pearsall (1795-1856) Lay a Garland
Charles Villiers Stanford (1852-1924) The Blue Bird
James MacMillan (*1959) The Galant Weaver
Instrumentalt / solistisk indslag
Benjamin Britten (1913-1976) A Hymn to St. Cecilia
Rued Langgaard (1893-1952) Rosengårdsviser
Flemming Windekilde (1961*) Der Abend

Praktisk info
Dato: mandag 1. maj kl. 15.00-16.00
Hvor: Koldinghus
Pris: 125 kr. | 100 kr. for årskortholdere

Kontakter

Billeder

Information om Kongernes Samling

Kongernes Samling
Kongernes Samling
Øster Voldgade 4A
1350 København K

3315 3286https://www.kongernessamling.dk/

Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.

Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling

H.M. Dronningen markerede historisk milepæl med privat middag på Koldinghus16.7.2023 12:21:28 CEST | Pressemeddelelse

I midten af denne måned vil Hendes Majestæt Dronningen være den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien. Denne historiske milepæl valgte Dronningen at markere ved en privat middag lørdag aften 15. juli 2023 i Riddersalen på Koldinghus. I forbindelse med besøget i Kolding viste museumsdirektøren for Kongernes Samling Dronningen rundt om eftermiddagen i museets to aktuelle udstillinger: ”Flora Danica - Verdens Vildeste Stel” og ”Kongeskibet Dannebrog”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum