Erhvervshus Sjælland

Nyt partnerskab skal skabe flere vækstvirksomheder i Sjællandsregionen

Del
Erhvervslivet i Region Sjælland har masser af potentiale, men der er brug for nye former for initiativ og samarbejde for at forløse det. Netværksvirksomheden KENMAY og Erhvervshus Sjælland indgår derfor i et nyt partnerskab. De går til opgaven fra hver deres perspektiv men med et fælles erklæret mål: At hjælpe virksomhedsledere i regionen med skabe flere vækstvirksomheder.
Forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, Carsten Holløse fortæller, at erhvervshuset ofte har puljer, som kan yde tilskud til netop de aktiviteter, virksomhederne dømmer om.
Forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, Carsten Holløse fortæller, at erhvervshuset ofte har puljer, som kan yde tilskud til netop de aktiviteter, virksomhederne dømmer om.

Hos Erhvervshus Sjælland i Sorø har man, hvad der kunne lyde som verdens mest oplagte tilbud til regionens små og mellemstore virksomheder: Adgang til at få del i betydelige EU-finansierede tilskud, som er øremærket projekter og initiativer inden for udvalgte vækstfremmende områder, eksempelvis digitalisering, strategiudvikling og grøn omstilling. Det kræver blot det rigtige projekt og gennemførslen af en ansøgningsproces at komme i betragtning. Samtidig kan man få kvalificeret sparring fra en erfaren forretningsudvikler.

Alligevel er det for få af Regionens virksomheder, der vælger at søge de tilgængelige tilskud.

Forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, Carsten Holløse, understreger dilemmaet: ”Vi ved, at mange virksomheder holder igen med at investere i de projekter, som de vurderer, er de rigtige for deres forretning alene på grund af økonomi. Derfor kan vi nogle gange godt undre os over, at vi har ledige tilskudsmidler stående til netop den type af projekter, som virksomheder gerne vil sætte i gang. Men selvfølgelig handler det også om kendskab til mulighederne og om af fjerne endnu flere barrierer”.

Hos netværksvirksomheden KENMAY har man små 300 virksomhedsejere som medlemmer i afdelingerne i Næstved, Køge, København og på Lolland-Falster.

Grundlæggende kan man hos KENMAY godt sætte sig ind i, at virksomhederne undlader at søge midlerne, for tidligere har man selv ladet muligheder passere:

”Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange midler vi er gået glip af i årenes løb, simpelthen fordi vi ikke havde sat os ind i detaljerne. På det seneste er vi blevet bedre til at søge, og selvom pengene jo ikke kommer flyvende fra den ene dag til den anden, så anbefaler vi virkelig vores medlemmer og alle andre at undersøge mulighederne”, siger CEO og stifter af KENMAY, Kennet Mayland og tilføjer: ”Som lille virksomhed kan 50.000 eller 100.000 kr. være forskellen på, om man vælger at realisere det rigtige projekt eller ej. Og pengene er altså tilgængelige, hvis man holder sig orienteret og slår til”.

Et spørgsmål om overskud

Samarbejdet mellem Erhvervshus Sjælland og KENMAY handler kort og godt om at øge kendskabet til de muligheder, som virksomhederne har gennem Erhvervshuset. Med aftalen får Erhvervshusets repræsentanter adgang til at fortælle om bl.a. tilgængelige fondspuljer ved KENMAYS netværksarrangementer og på KENMAYS øvrige platforme.

Derudover stiller Erhvervshus Sjælland sparring og rådgivning til rådighed ved netværksarrangementerne for de virksomheder, der er nysgerrige på mulighederne. For KENMAYS vedkommende giver samarbejdet anledning til at bringe medlemmerne ét skridt nærmere på at handle.

”Vores ambition er at flytte vores medlemmer fra inspiration til handling. Vi vil ikke kun inspirere men også anvise til handling, og her er der forskel på, om vi selv står og gentager opfordringen til at søge tilskud, eller om Carsten og hans team er til stede. Vi hverken kan eller vil tvinge vores medlemmer til at søge tilskud, men vi ved, at ejerledere og direktører har så travl en hverdag, at de risikerer at overse selv helt oplagte muligheder. Det handler om tid og overskud, som der simpelthen er for lidt af”, siger Kennet Mayland.

Parterne har i første omgang aftalt et samarbejde, der gælder for 2023. I slutningen af året vil man evaluere på, om effekten er, som man håber på: nemlig at KENMAYS medlemsvirksomheder sætter gang i den type af tilskudsberettigede projekter, som er så vigtige for, at virksomhederne kan udvikle sig, skabe arbejdspladser og trække energi og initiativ til Region Sjælland.

Kontakter

Billeder

Forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, Carsten Holløse fortæller, at erhvervshuset ofte har puljer, som kan yde tilskud til netop de aktiviteter, virksomhederne dømmer om.
Forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland, Carsten Holløse fortæller, at erhvervshuset ofte har puljer, som kan yde tilskud til netop de aktiviteter, virksomhederne dømmer om.
Download

Links

Information om Erhvervshus Sjælland

Erhvervshus Sjælland
Erhvervshus Sjælland
Fulbyvej 15
4180 Sorø

55 35 30 35https://ehsj.dk/

Erhvervshus Sjælland hjælper iværksættere og små og mellemstore virksomheder med uvildig, fortrolig og gratis sparring til, hvordan de kan udvikle og styrke deres forretning.

Erhvervshusets forretningsudviklere tager en 360 graders gennemgang af virksomheden og afdækker behov og udviklingspotentialer, fx indenfor grøn omstilling, digitalisering eller internationalisering, finansiering, ledelse, salg og markedsføring.

Erhvervshus Sjælland er et af seks erhvervshuse, der er sat i verden for regionalt at skabe erhvervsudvikling og derved understøtte den regionale vækst.

Læs mere om Erhvervshus Sjællands tilbud på www.ehsj.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Sjælland

Internationalisering: 5 vigtige overvejelser når du vil ind på nye markeder29.2.2024 13:17:11 CET | Pressemeddelelse

Der er store muligheder i udlandet, og derfor drømmer mange virksomheder om internationalisering. Men alt for mange er for hurtige på aftrækkeren og får ikke gjort sit forarbejde ordentligt, fortæller Hendrik Staack, forretningsudvikler i internationalisering hos Erhvervshus Sjælland. Han giver dig derfor her fem vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du går ind på et nyt marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye