Brintbranchen

Brintbranchen: Grønt Marienborgmøde indleder næste kapitel i dansk brinteventyr

Del
Brintbranchen deltager i dag i det grønne topmøde på Marienborg. Forud fra mødet tager den danske hovedorganisation for brint og Power-to-X godt imod regeringens udmeldinger om brintudbud og mere havvind, og sender et samlet budskab: Vi har brug for massive mængder vedvarende energi til produktion af brint- og grønne brintbaserede brændsler, så Danmark kan sætte gang i Europas grønne motor.
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen

”Det grønne topmøde på Marienborg er et vigtigt initiativ fra regeringen, og vi er glade for, at vi kan bidrage med perspektiverne fra en af de helt afgørende grønne industrier i de kommende år. Vi ser frem til dialogen på mødet. Vores input er, at vi skal rykke nu med etablering af massive mængder vedvarende energi til brug til brintproduktion og videreforædling af brint til andre brændsler. Det vil være med til at dekarbonisere industri såvel som transportsektoren, både lands, til vands og i luften,” siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.

Brintdirektøren hilser i den forbindelse den nye havplan velkommen. Her bliver bl.a. arealet til opførelse af offshore vindmøller øget, og regeringen vil også give mulighed for såkaldt overplanting, hvor kapaciteten i de enkelte havvindmølleparker øges.

”Vi har brug for rigtigt meget vedvarende energi for at kunne møde det behov, der er for grøn brint og brintbaserede brændstoffer i Europa. Danmark har stort potentiale for at kunne levere de grønne brændsler, og udbygningen af havvind og opskaleringen af brintproduktion er gensidigt afhængige. Derfor er det også rigtigt godt, at vi med de nye initiativer kan øge mængden af vedvarende energi og dermed potentielt produktionen af grøn dansk brint. Det er også vigtigt set i sammenhæng med det netop åbnede PtX-udbud,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Han roser også regeringen for nu at have fundet en mulig løsning på problematikken omkring åben dør-ordningen.

”Vi vil gerne kvittere for, at regeringen arbejder hårdt på at finde en holdbar løsning på åben dør-udfordringen. Det er godt, at statsminister Mette Frederiksen har sat sig i spidsen for at finde en hurtig afklaring på problematikken med EU-Kommissionen. I den danske brintindustri sidder vi klar til at aftage de store mængder vedvarende energi, fra både åben dør og de øvrige VE-tiltag, så vi som land kan være leverandør af grøn brint og grønne brændsler til Europa.”

Brintbranchen understreger, at der fortsat er meget arbejde og store opgaver, der venter forude, men glæder over at processen med dagens møde nu er sat i gang:

”Der venter fortsat mange udfordringer forude, men med dagens Marienborgmøde er der skabt et godt afsæt, og vi vil arbejde hård for, i samspil med regeringen, at få alle initiativer på plads og skabe en stærk industriel udvikling på brint og grønne brændstoffer til både nationalt brug og eksport til udlandet. Det er godt for klimaet, dansk og europæisk forsyningssikkerhed og dansk økonomi og beskæftigelse,” siger Tejs Laustsen Jensen.

Brintbranchens direktør Tejs Laustsen Jensen deltager i dagens grønne Marienborgmøde og er tilgængelig for kommentar og interview både før og efter mødet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Tejs Laustsen Jensen, direktør Brintbranchen
Download

Information om Brintbranchen

Brintbranchen
Brintbranchen
Vesterbrogade 1C, 2. sal
1620 København

+4539202003https://brintbranchen.dk/

Brintbranchen er hovedorganisationen for brint og PtX i Danmark, og varetager interesserne af over 30 medlemmer, som alle arbejder med brint, Power-to-X, brændselsceller, metanol, elektrolyse, electrofuels og andre brintløsninger.

Brintbranchen ser brint som nøglen til at gøre Danmark og verden uafhængig af fossilt brændstof. Vi er aktive i alle led af værdikæden – fra forskning og udvikling til industriprojekter i storskala.

Brintbranchen skaber de bedst mulige rammer for forskning, udvikling, produktion og eksport af branchens teknologier og produkter, og arbejder for, at Danmark udmønter sit potentiale til at blive et forgængerland på brint og Power-to-X-teknologi til gavn for klima, beskæftigelse og eksport.

Følg pressemeddelelser fra Brintbranchen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Brintbranchen

Finanslovens grønne visioner skal konkretiseres31.8.2023 14:08:53 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen har netop præsenteret et finanslovsudspil, der indeholder mange gode takter, som nu skal konkretiseres i de kommende forhandlinger. Penge til omstilling af den tunge vejtransport, ny grøn ramme og en styrkelse af udenrigstjenesten er alle positive initiativer. Men hvis Danmark skal holde vores grønne førerposition på brint- og Power-to-X, er det nødvendigt med langt mere konkret handling og industriel udvikling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum