VS Automatic

Bliv klar til næste pulje af energitilskud med VS Automatic

Del
Der forventes at komme en ny tilskudspulje til varmepumper og energiforbedringer til boliger i 2023. Hvert år åbnes puljen, og du har her mulighed for at søge om tilskud til varmepumpe og energioptimering. Der er afsat 2.525 millioner kr. til og med 2026.
Arbejdet med bæredygtig energi som verdensmål er i fokus hos VS Automatic
Arbejdet med bæredygtig energi som verdensmål er i fokus hos VS Automatic

 

Dette kan du søge tilskud til

I 2023 er tilskudspuljen opdelt i 2 kategorier. En energirenoveringspulje og en varmepumpepulje. Tal fra Energistyrelsen viser, at 69,4% af tilskudspuljen frem til 1. juli 2022 er brugt på skift til varmepumpe. 87,1% af de 69,4 procent er brugt på skift til luft til vand-varmepumper. De mest populære skift er fra enten naturgas eller oliefyr til luft til vand-varmepumpe.

For at du kan søge tilskud til en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmeanlæg, skal din bolig ligge uden for et fjernvarmeområde eller et besluttet udlagt fjernvarmeområde. Boligens nuværende primære varmekilde skal enten være oliekedel, gasfyr, biokedel eller elvarme, og jordanlægget eller varmepumpen skal have en energimærkning på A++ eller A+++

Foruden konvertering til varmepumpe er det muligt at søge tilskud til isolering af vægge, tage og loft, samt udskiftning af facadevinduer, ovenlys og montering af forsatsramme.

Krav til ansøger og projekt

For at blive berettiget til et tilskud, skal du være:

 1. Privatperson
 2. Privat interessentskab
 3. Andelsbolig- eller ejerforening
 4. Forening,
 5. Selvejende institution samt virksomhed

Derudover skal du overholde visse kriterier, for at være berettiget et tilskud. Dit projekt må ikke være påbegyndt, før du søger om tilskud, og du må ikke selv være den udførende på projektet. Du må dog gerne selv indkøbe materialerne. Omkostningerne for projektet skal være over 5.000 kr. og må ikke tage over 2 år fra påbegyndelse til færdiggørelse. Er der krav til energimærkning, må dette højst være 2 år gammelt.

Ansøg nemt med disse 6 trin

 1. Du kan beregne din tilskudsmulighed via Energistyrelsens beregner.
 2. Hvis et energimærke er påkrævet, skal du kontakte et firma, som har energikonsulenter ansat til at udarbejde energimærkningsrapporter.
 3. Vær sikker på, at du har dine dokumentationer klar. Herunder:
  - NemId/MitID
  - dokumentation for ejerskab
  - liste over forbedringer
  - udfyldt ansøgererklæring
 4. Nu er du klar til at søge tilskud. Det gør du på energistyrelsens hjemmeside via deres ansøgningsportal.
 5. Efter din ansøgning er afsendt, skal du vente med at påbegynde dit renoveringsprojekt. Du modtager besked via ansøgningsportalen samt notificeres via E-mail, når din ansøgning er behandlet. Servicemålet for ansøgningsvar er op til 6 måneder.
 6. Når du er tilskudsberettiget, skal du finde et firma, som kan udføre dit projekt. Drejer det sig om varmepumpe, skal du huske at vælge en autoriseret virksomhed.

Tilskudsordningen behandles efter først til mølle-princippet

I 2022 blev tilskudsordningen lukket efter blot én dag. Der blevet givet tilskud til ca. 20.500 heldige ansøgere, inden puljen var opbrugt.

D. 3. januar 2023 blev afkoblingsordningen åbnet. Den løb tør efter tre uger. Denne ordning gav borgere mulighed for at spare 8.000 kr., hvilket er det beløb, som det koster at afkoble sig gasnettet.

Du kan derfor ikke være sikker på at blive bevilliget et tilskud til varmepumpe eller energirenovering, da efterspørgslen historisk set har været større end tilskudspuljen.

Læs mere om energitilskud her

Vi har skrevet en omfattende guide med alt der er værd at vide om energitilskud. Vi opdaterer siden løbende med ny information. Hop ind på Energitilskud 2023 og bliv klogere.

Nøgleord

Billeder

Arbejdet med bæredygtig energi som verdensmål er i fokus hos VS Automatic
Arbejdet med bæredygtig energi som verdensmål er i fokus hos VS Automatic
Download

Links

Information om VS Automatic

VS Automatic
VS Automatic
Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens

+45 75 64 18 99https://vs-automatic.dk/

Hos VS Automatic er vi stærke på alt fra klassiske private elinstallationer til store komplekse installationer som f.eks. industriautomatik og andre erhvervsprojekter.

 • Vi beskæftiger i dag 100+ medarbejdere, fordelt på tre lokationer – Horsens, Østbirk og Hovedgård.
 • Kvalitet, service og høj faglighed er vigtige nøgleord for os. 
 • Du kan altid stole på et veludført arbejdet, der virker – for vi smutter ikke før, at det hele spiller! 

Følg pressemeddelelser fra VS Automatic

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VS Automatic

Gør fremtiden grøn og praktisk med en ladestander i sommerhuset30.8.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sommerhuslivet i Danmark har altid været en idyllisk og afslappende flugt fra hverdagens travlhed. Men i takt med at vores samfund bevæger sig mod en mere bæredygtig fremtid, har en ny trend fundet vej til sommerhusverdenen: Elbiler og ladestandere. Den grønne bølge, der stræber efter at reducere CO2-udledningen og minimere vores aftryk på miljøet, har nået selv de mest afsides sommerhuse, og det viser sig at være en både smart og attraktiv tilføjelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum