Information

En aften i Svendborg med det bedste fra Dagbladet Information

Del
Avisens klareste hjerner vil præsentere, analysere og debattere den brogede verden, som den tager sig ud i 2023.

Dagbladet Information kommer til Svendborg. En hel aften med musik og litteratur, debatter og interviews, der både vil handle om krigen i Ukraine, naturens sjælelige kræfter, Mette Frederiksens minksag og de sidste 50 års op- og nedture i klimakampen. 

Mød blandt andre: chefredaktør Rune Lykkeberg, indlandschef Anton Geist, udlandsredaktør Lene Winther, tysklandskorrespondent Mathias Sonne, fotoredaktør Sigrid Nygaard og klimajournalistikkens firstmover og stifinder Jørgen Steen Nielsen, der taler om hvorfor det nytter om at blive i besværet. Podcastvært Anna von Sperling vil tale om naturens stemme med kulturgeograf, forfatter og almanakbestyrer Emmy Laura Pérez Fjalland og den unge kometforfatter Rasmus Daugbjerg. Til sidst vil, den knap så unge, men helt igennem legendariske musiker, skuespiller og poet Niels Skousen komme og give en intim koncert.

Dagbladet Information er grundlagt af modstandsbevægelsen i 1943 som et illegalt nyhedsbureau, men etablerede sig i dagene efter krigen i det nazistiske dagblad Fædrelandets lokaler i Store Kongensgade i København. Herfra er Information udkommet som dagblad hver eneste dag siden.

Avisen har både været stedet for den konservative kulturkritik og den venstreorienterede frigørelsesbevægelse. Man var i 1950’erne stærke fortalere for den borgerlige økonomi, kongehuset og NATO, men blev i 1968 organ for ungdomsoprøret og var i 1970’erne frigørelsesbevægelsernes avis. Information var den første danske avis, som tog klimatruslen alvorligt, og beskriver sig i dag som Danmarks klimaavis. Skabt for at hjælpe dem, der som brænder for at undersøge tiden og vil gøre verden fri, retfærdig og bæredygtig. Det er dér, modstandskampen er i dag. 

Men selvom avisen har hovedsæde i Store Kongensgade midt i København, er Information en landsdækkende avis, der ikke begrænser sit udsyn til hovedstaden. Derfor har man sat sig for også at være fysisk til stede andre steder i landet, så sidste efterår lancerede Information en festival i Århus. Derfor er det, ifølge chefredaktør Rune Lykkeberg, et naturligt skridt herfra at tage til Svendborg, der målt på åndelig kapacitet må betragtes som en af landets største byer.

»Information har aldrig været et organ for envejskommunikation, så vi elsker at møde vores læsere overalt, hvor de er, og her er Svendborg altså uomgængelig« udtaler Rune Lykkeberg.

»Vi betragter, det vi laver på Information som en art dannelsesaktivisme, og det er vores opgave at gøre den offentlige samtale så bred, at alle principielt kan være med, så høj, at den er på niveau med alle former for magtudøvelse, og så åben, at ideer, fortællinger og erfaringer forbindes og danner nye forestillinger om fremtiden. Det er det, vi tager med til Svendborg, så vi håber at se så mange som muligt, til en – vil jeg godt love – sjov, begavet og berigende aften, i det vi kalder Informations Forsamlingshus.«   

Program:

MODSTAND SIDEN 1943

19:00-19:10 - Her fra hvor vi står
Chefredaktør Rune Lykkeberg placerer Information i verden.

19:10-19:30 - Krigen i Ukraine – Kontinentets største udfordring siden Andens Verdenskrig
Udlandsredaktør Lene Winther taler med tysklandskorrespondent Mathias Sonne.

19:30-19:50 - Krigen i Ukraine – Billederne der tegner krigen
Udlandsredaktør Lene Winther taler med fotoredaktør og fotograf Sigrid Nygaard. 

19:50-20:10 - Naturen som Modstandsbevægelse
Anna von Sperling og kulturgeograf og forfatter Emmy Laura Pérez Fjalland om Almanak.

20:10-20:30 Naturen som Modstandsbevægelse – Litteraturen
Anna von Sperling taler med forfatter Rasmus Daugbjerg, om menneskets forhold til naturen og vi hører brudstykker fra Trold der var nomineret til Information og Montanas litteraturpris.                  

20:30-21:00 - PAUSE                          

21:00-21:30 - Information graver
Redaktionschef Anton Geist viser op og ned i Minkkommissionen, så der ikke er tvivl tilbage i salen. Og skulle der alligevel være spørgsmål, der trænger sig på, vil han svare på dem også.  

21:30-22:00 - Langsomme samtaler
Chefredaktør Rune Lykkeberg taler med klimajournalistikkens firstmover og stifinder Jørgen Steen Nielsen om at bliver i besværet.

22:00-22:30 - Her fra hvor vi står
Journalist Anna Von Sperling taler med musiker Niels Skousen, som også spiller et par numre.

22:30 - Tak for i aften
Chefredaktør Rune Lykkeberg siger tak for i aften.

Tid og sted:

Torsdag den 11. maj kl. 19.00 i Guldsalen på Borgerforeningen, Ramsherred 4, 5700 Svendborg

Billetter på butik.information.dk, direkte link her: https://butik.information.dk/collections/arrangementer/products/informations-forsamlingshus-i-svendborg

Nøgleord

Kontakter

Kontaktperson: Arrangementschef på Information Maja Hechmann Find, mhf@information.dk

Billeder

Links

Information om Information

Information
Information
Store Kongensgade 40C
1264 København K

3369 6000http://www.information.dk/

Følg pressemeddelelser fra Information

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Information

Information strammer kernefortællingen og brandet op - sammen med Medina3.6.2022 15:05:06 CEST | Pressemeddelelse

Siden 1943 har Dagbladet Information kæmpet for et frit og bedre samfund. Vi er Danmarks modstandsavis, men selvom kampen har ændret sig gennem tiden, er den lige så vigtig i dag og udgangspunktet er stadig det samme: At forstå verden og afsløre de steder, hvor modstanden skal sættes ind. Den historie genfortæller Information med et nyt pay off og en kampagne: MODSTAND SIDEN 1943. Kampagnen er produceret af produktionsselskabet New-land og speaket af Medina, men er ellers lavet af huset selv i samarbejde med filminstruktør Nadia Marquard Otzen, Staalbysolo og grafiker Tobias Røder. Information er grundlagt af modstandsbevægelsen i 1943 og var under krigen et illegalt nyhedsbureau, der udsendte dagligt nyheder om, hvad der virkeligt skete i Danmark. Lige siden har avisen været i kritisk samtale med og mod tidsånden. Avisen var den første landsdækkende avis, der ikke var en del af partipressen, og den første avis, som åbnede spalterne for læserbreve, der kritiserede os selv. Vi har både

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye