Salling Group

Salling Group gennemfører CEO-skifte

Del
Salling Groups bestyrelse offentliggør i dag planerne for en transition på CEO-posten i detailhandelskoncernen. Til efteråret overdrager Per Bank posten til koncernens nuværende CFO Anders Hagh, og bestyrelsen takker i den forbindelse Per Bank for hans særdeles værdifulde rolle i at transformere og modernisere virksomheden.

Ny CEO bliver 46-årige Anders Hagh, som har været Salling Groups CFO siden 2015. Han afløser Per Bank, der forlader virksomheden for at tiltræde en stilling som CEO i den canadiske retail-virksomhed Loblaw.

Bestyrelsesformand i Salling Group Bjørn Gulden takker Per Bank for hans betydelige indsats og betegner tidspunktet for et skifte som helt naturligt.

- Jeg vil gerne takke Per for hans store indsats. Sammen med Anders og resten af ledelsen har han med stor succes styret Salling Group gennem omskiftelige og udfordrende tider, og virksomheden fremstår i dag mere solid end nogensinde. På vegne af bestyrelsen ønsker jeg Per al mulig medgang i hans nye rolle. Efter 11 år som CEO hos Salling Group er det tilfredsstillende at se ham blive udvalgt af en stor international virksomhed. Samtidig er jeg meget stolt over, at vi i Anders har fundet hans efterfølger. Anders har som CFO siden 2015 arbejdet tæt sammen med Per og dygtigt ledet vores koncern. De to vil fortsætte samarbejdet og sikre en glidende overgang. Jeg byder Anders velkommen i hans nye rolle og sender en stor tak til Per for den fremgangsrige tid, vi har tilbragt sammen, siger Bjørn Gulden.

Per Bank kom til Salling Group i 2012 efter at have været blandt andet CEO for Tesco i Ungarn og Commercial Director for Tesco UK. I sidstnævnte  rolle var Per Bank en del af Tesco Executive Committee, som den første uden for Storbritannien nogensinde. Frem mod skiftet i efteråret bevarer Per Bank fuldt fokus på at styre forretningen sikkert gennem den forestående transition.

- Det har været et privilegium at stå i spidsen for den transformation, vi har gennemført i Salling Group siden 2012. Vi er lykkedes med i fællesskab at udvikle en kundeorienteret, international retailer, der gør en reel forskel i vores kunders hverdag, og som går nye veje for at bidrage til verden omkring os. Jeg vil gerne takke vores ejere og bestyrelse, koncernens team af passionerede ledere samt ikke mindst hver og en af mine 61.000 kolleger for eksemplarisk samarbejde gennem mere end et årti. Efter en solid start på 2023 fortsætter vi sammen den kommende tid uden at lette foden fra speederen, siger Per Bank.

Anders Hagh tiltrådte for otte år siden som CFO for Salling Group efter at have været CFO for Toms Group samt beklædt forskellige senior finance-stillinger hos A.P. Møller-Mærsk i blandt andet Hong Kong og Beijing. Som en del af direktionen i Salling Group har han været medvirkende til, at Salling Group er forblevet finansielt særdeles robust stillet med stærkt cash-flow og indtjening. Derudover har han spillet en væsentlig rolle i en række af koncernens vigtigste initiativer de seneste år, herunder fuldførelsen af Salling Fondenes tilbagekøb af Salling Group i 2017, erhvervelsen af discountkæden Kiwi’s danske lejemål samt ikke mindst opkøbet af Tesco Polen i 2021.

- Jeg har sat overordentligt stor pris på samarbejdet med Per gennem otte begivenhedsrige år og ser frem til at fortsætte det gode arbejde sammen med Salling Groups øvrige ledelsesteam. Jeg er samtidig meget taknemmelig for den tillid, bestyrelsen viser mig, siger Anders Hagh og fortsætter:

- Retail handler om mennesker, og jeg glæder mig derfor til sammen med alle mine 61.000 dygtige og dedikerede kolleger at fortsætte den stærke positionering af Salling Group, som Per har leveret.

De kommende måneder fokuserer Anders Hagh på Netto Polens forestående strategiproces sammen med ledelsesteamet på det vigtige vækstmarked. Per Bank fortsætter uændret som CEO indtil det tidlige efterår, hvor han planmæssigt overleverer til Anders Hagh.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Knap 60.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,9 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Danmarks største dimissionsfest hylder detail-elever21.9.2023 19:10:00 CEST | Pressemeddelelse

”Jeg er tit blevet mødt med ordene ’du er nok sådan en type, som ikke gider at gå i skole’, og det kunne faktisk ikke være længere fra sandheden. Det har nemlig aldrig været et problem, men jeg tror på, at den erfaring, som jeg har fået på salgsgulvet, har lært mig meget mere, end nogen bog ville kunne.” Sådan lød det fra Sofie Amalie Laursen, der tidligere på året blev kåret som ’Årets elev’ i Salling, Aarhus. Derfor var hun blandt de fire elever, der havde æren af at holde årets elevtale, da Salling Group torsdag den 21. september holdt dimissionsfest i Messe C i Fredericia. Mangfoldighed er vigtigt i Salling Group, og det afspejler sig i koncernens elevuddannelser, som rummer eleverne uanset baggrund, interesse og eventuelle udfordringer. ”Lige meget om du er ordblind eller har et andet handicap, om du interesserer dig for make-up eller elektronik, er tal-nørd eller ’butiks-tonser’, så er der plads til dig i Salling Group. Det er det, vi kan. Og det er jeg personligt meget taknemmel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum