Aarhus Teater

Nye drømme og håb

Del
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen løfter i dag sløret for repertoiret på Aarhus Teater sæson 23/24.
Natten - en teaterkoncert. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Natten - en teaterkoncert. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater


Publikum kan se frem til hele 9 urpremierer og 2 Danmarkspremierer.

På plakaten er blandt andet

  • en spritny teaterkoncert med musik af Den Sorte Skole og Marie Koldkjær Højlund (NATTEN - EN TEATERKONCERT)
  • en dramatisering af DRs julekalendersucces fra 2020 (JULEFEBER)
  • et nyt stykke af stjernedramatiker og – instruktør Christian Lollike, der dissekerer den danske folkeskole (SKOLEKOMEDIEN)
  • Og ikke mindst den legendariske svedige og swingende musical i de brølende 1920’ere (CHICAGO).

Billetsalget åbner i dag!

AT drømme, bevæge, mærke, elske, søge, leve, tro og se. De ord har i mange år fulgt Aarhus Teater, når vi præsenterer vores sæsonprogram. Netop nu forekommer de mig mere relevante end nogensinde, og jeg kunne tænke mig at tilføje at ’håbe’. For i en usikker verden med krig i Ukraine, klimakatastrofer, naturkriser, økonomiske og sociale omvæltninger og meget mere er der brug for det håb, scenekunsten kan tilbyde. Vi har behov for nye øjne på verden, nye drømme og nye håb.

Teaterdirektør Trine Holm Thomsen 

Egenproduktioner Aarhus Teater 2023/24

STORE SCENE

Natten - en teaterkoncert

Med Aarhus Teaters Reumert-vindende forestilling Lyden af de skuldre vi står på (2017) mærkede vi den samlende kraft, der stråler fra vores fælles sangskat. Nu skaber vi en ny original teaterkoncert med fokus på nattens univers. Det bliver et visuelt og lydligt sansebombardement, når vi drager på drømmerejse i den danske sangskat med skuespillere fra Aarhus Teaters ensemble, Aarhus Teaters Kor og musikeren Marie Koldkjær Højlund på scenen. Iscenesættelse Nicolei Faber, scenografi Julian Juhlin og musik af Den Sorte Skole og Marie Koldkjær Højlund.
Urpremiere 24. aug

Julefeber

Årets familieforestilling er en magisk og smittende fortælling om venskabets kraft og modet til at være tro mod den, man er.
Julefeber er en dramatisering af DRs julekalendersucces fra 2020 og byder på alt, hvad et lystent teaterhjerte kan begære. Vi glæder os tilat fortsætte det vellykkede samarbejde med DR efter Aarhus Teaters udgave af Pagten i 2019. I hovedrollen som Bjørn ses Aarhus Teaters Emil Busk Jensen. Mette Klakstein er balletpigen Frede, mens Bjørn og Gros distræte og drømmende mormor spilles af Jannie Faurschou. Nanna Øland Fabricius (Oh Land) og Jesper Mechlenburgs storhit "Julefeber" får snefnuggene til at danse og i smuk koreografi kan du opleve balletbørn fra Ballet Akademiet i Aarhus. Line Paulsen står for iscenesættelsen.
Urpremiere 9. nov

Skolekomedien

Stjernedramatiker og -instruktør Christian Lollike dissekerer livet i vores allesammens formende og forkætrede folkeskole. Det sker i en vild komedie baseret på autentiske breve og fortællinger fra lærere og elever over hele landet. Et overdådigt hold af Aarhus Teaters skuespillere er på scenen, og Skolekomedien sættes i scene af Christian Lollike selv. Vi glæder os til at se dig i Store Scenes klasselokale til en forrygende og foruroligende komedie om tilstandene i folkeskolen.
Urpremiere 1. feb

CHICAGO

Svedig og swingende musicalklassiker om amoral, jalousi og sensationslyst i de brølende 1920’ere. Den uforlignelige musical CHICAGO har det hele: sex og erotik, sensation og skandale, mord og bedrag! I et fængende og fængslende set-up af uforglemmelige sange, smittende lækker dans og livemusik, der swinger for hårdt. Aarhus Teaters inciterende duo, Amanda Friis Jürgensen og Sofia Nolsøe, giver den fuld charme som Velma og Roxie. Som den dollargrinende Billy Flynn får du Jakob Madsen Kvols og den korrumperede fængsels-mamma spilles af sangerinden Szhirley.
Premiere 2. maj

SCALA

Kong Lear

Eksplosiv tragedie om magt og vanvid. Kong Lear er en af Shakespeares vildeste og stærkeste tragedier, et ubestridt mesterværk, iscenesat af dansk teaters klassikerdronning Katrine Wiedemann. I hovedrollen som Kong Lear kan man opleve dansk film og teaters altid skarpt vibrerende nestor, Jens Jørn Spottag, der i 2023 fejrer 40-års skuespillerjubilæum. Kong Lears yndlingsdatter, Cordelia, spilles af Mette Klakstein og hendes to søstre af Mette Døssing og Anne Plauborg.
Premiere 31. aug

Force Majeure

Med Force Majeure får du en tåkrummende pinlig og vanvittig morsom dissekering af den lykkeligt smilende familie samtidig med, at du kan varme op til årets skiferie. Force Majeure er dramatiseret af Tim Price over svenske Ruben Östlunds prisvindende film af samme navn.
Ruben Östlund er efter sine to seneste film, The Square (2017) og Triangle of Sadness (2022), der begge vandt Den Gyldne Palme i Cannes, en af tidens hotteste og mest kontroversielle filmskabere. Som det kriseramte ægtepar kan du opleve Aarhus Teaters skuespillere Kjartan Hansen og Mette Døssing.
Danmarkspremiere 16. nov 

Lady Chatterleys elsker

Moderne klassiker om en kvinde, som stik imod alle konventioner følger sit erotiske begær og vælger livet.
Det unge stjernefrø Dicte C. Houmøller dramatiserer D.H. Lawrences mesterlige klassiker, som hun i sidste sæson gjorde det med Herman Bangs Vej vejen på Aarhus Teater. Instruktionen er i hænderne på Camilla Kold, der i 2022 fik Reumert Talentprisen, mens ligeledes Reumert-præmierede Karin Gille står for scenografi og kostumer. Her får du en sanselig og provokerende historie med seks af Aarhus Teaters skuespillere på scenen – centreret om trekløveret Anne Plauborg som Lady Chatterley, Kjartan Hansen som skytten Oliver Mellors og Christian Hetland som Clifford Chatterley.
Urpremiere 8. maj 

STUDIO

Stykkerne på Studio skabes i fællesskab af Aarhus Teaters nye huskunstnere: instruktør og dramatiker Sigrid Johannesen og scenograf Laura Løwe. 

En lykkelig slutning

En lykkelig slutning giver dig en malerisk og morbid fortælling om et bedemandsdynasti gennem syv generationer. En historie om umulig og forbudt kærlighed, sitrende og rørende fortalt af Nicolas, der som slægtens næstsidste led står over for en afgørende beslutning. I monologen får han krop og karakter af Aarhus Teaters fabelagtige Christian Hetland. En lykkelig slutning er en dramatisering af Maren Uthaugs anmelderroste roman fra 2019.
Urpremiere 21. sept

Sleeping Beauties

Kvindelige skønhedsidealer kommer under kniven i en forvrænget version af eventyrenes kvindeskikkelser. På scenen er tre unge dansere og en dronning, Snehvides stedmor, i en stærk og betagende fortælling om en moden kvindes begær, seksualitet og kamp med overgangsalderen. Dronningen spilles af Aarhus Teaters Nanna Bøttcher, mens de tre dansere er fra det internationalt anerkendte Holstebro Dansekompagni, skarpt koreograferet af de prisvindende Marie Brolin-Tani og David Cornelius Price.
Urpremiere 7. feb

Peter Pan - Forever Young

Farlig leg på vrangsiden af Peter Pans tillokkende ønskesamfund, Neverland. I eventyret skaber den ensomme og forældreløse Peter Pan et forførende fristed, hvortil han med løfter om evig leg lokker alle de glemte drenge, der længes efter en mor. Figuren har lagt navn til Peter Pan-komplekset, der betegner manden, som på godt og ondt ikke vil være voksen. Peter Pan og Wendy spilles af Aarhus Teaters skuespillere Simon Mathew og Carla Eleonora Feigenberg.
Urpremiere 24. apr

STIKLINGEN

Pan | Sult

Ny dramatisering af to moderne klassikere af Knut Hamsun, der med voldsom sanselighed skildrer antiheltens sjæl og psyke. Ved at dramatisere to énaktere i én forestilling følger vi i samme spor som tidligere med forestillinger bygget på litterære forlæg af Stefan Zweig, Tove Ditlevsen og i sidste sæson Herman Bang. Sult og Pan dramatiseres af henholdsvis Frida Lea Fugl og Johanne Kirstine Fall fra linjen for Dramatisk Skrivekunst ved Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Og to instruktørstuderende, Nanna Bruun og Lasse Lilleng fra Kunsthøgskolen i Oslo, sætter den kontroversielle Hamsuns skelsættende værker i scene. På scenen kan du blandt andet opleve Aarhus Teaters ensembleskuespillere Simon Mathew og Amanda Friis Jürgensen.
Urpremiere 2. nov

ØDE LAGT eller Markise von O ... - Faster, Pussycat! Kill! Kill! 

Glæd dig til et fedt, flippet og mangestemmigt mash-up af popkultur, historisk drama, alvor, humor og samfundskritik. Dette er europæisk scenekunst til tiden – skrevet af en af tysk dramatiks mest visionære og vedkommende stemmer Enis Maci, der er drevet af ønsket om at finde retfærdighed. En utopi om kvindelig hævn udspillet i et medrivende mix af kostumedrama og roadmovie med Tarantino-vibes. ØDE LAGT eller Markise von O…. – Faster, Pussycat! Kill! Kill! spilles af syv nye skuespiltalenter fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.
Danmarkspremiere 12. apr

I BYEN

10.000 skridt - podwalk

10.000 skridt er en podwalk, hvor syv markante forfattere tager dig på guidet vandring gennem Aarhus. Du inviteres på en tur ind i dine egne empatier og antipatier – og ud af ekkokamrene. Podwalken er instrueret af Sigrid Johannesen og fortællingerne er skrevet af Johannes Lilleøre, Madame Nielsen, Christina Hagen, Sonja Ferdinand, Sofie Jama, Charlotte Strandgaard og Jacob Skyggebjerg. De syv fiktive menneskers historier fortælles bl.a. af Aarhus Teaters skuespillere.
Repremiere - byvandring i Aarhus hele sæsonen – hent app’en Aarhus Teaters Podwalk

Ny UDFLUGT-forestilling i 2024

Vi præsenterer en ny og unik oplevelse under UDFLUGTEN. Titlen præsenteres senere på sæsonen.
Urpremiere i foråret 2024

GÆSTESPIL

Internationalt gæstespil

  • Is Any Body Home? A live-film (Gob Squad & Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz) – Scala 7.-9. Feb

Danske gæstespil

  • Fra regnormenes liv (Folketeatret) Scala 10.-14. oktober
  • Ikke noget pis (Det Kongelige Teater) Scala 21.-24. feb
  • Jytte fra marketing er desværre gået for i dag (Nørrebro Teater & Folketeatret) Scala 7.-12. marts
  • Hvor stjernerne blinker (Opgang2 Turnéteater) Stiklingen 2.-14. sept
  • Tøj (Hvid Støj) Studio 21. nov – 2. dec
  • Tone (teaterBLIK) Otto Mønsted Salon 18.-19. okt

RUM FOR FÆLLESSKABER

Ud over vores forestillinger inviterer vi løbende til arrangementer i og udenfor Aarhus Teater, fx Over Torvet (et åndfuldt samarbejde mellem Aarhus Teater og Aarhus Domkirke), Forsamlingshuset – mødestedet for levende samtale, forestillingsintroduktioner og meget andet.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere oplysninger, interview og spørgsmål:


Kommunikationschef Morten Daugbjerg
morten.daugbjerg@aarhusteater.dk / 4213 4700

Billeder

Natten - en teaterkoncert. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Natten - en teaterkoncert. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Download
Chicago. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Chicago. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Download
Julefeber. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Julefeber. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Download
Skolekomedien. Artwork: Montgomery Photo. Aarhus Teater
Skolekomedien. Artwork: Montgomery Photo. Aarhus Teater
Download
Kong Lear. Foto: Emilia Therese. Aarhus Teater
Kong Lear. Foto: Emilia Therese. Aarhus Teater
Download
Force Majeure. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Force Majeure. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Download
Lady Chatterleys elsker. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Lady Chatterleys elsker. Foto: Per Arnesen. Artwork: Yellow1. Aarhus Teater
Download
En lykkelig slutning. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
En lykkelig slutning. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Download
Sleeping Beauties. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Sleeping Beauties. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Download
Peter Pan - Forever Young. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Peter Pan - Forever Young. Foto: Rumle Skafte. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Download
Pan | Sult. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Pan | Sult. Artwork: LiengaardART. Aarhus Teater
Download
ØDE LAGT. Foto: Rumle Skafte. Aarhus Teater
ØDE LAGT. Foto: Rumle Skafte. Aarhus Teater
Download
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Foto: Kim Glud. Aarhus Teater
Teaterdirektør Trine Holm Thomsen. Foto: Kim Glud. Aarhus Teater
Download

Links

Information om Aarhus Teater

Aarhus Teater
Aarhus Teater
Teatergaden 1
8000 Aarhus C

89 33 23 00http://www.aarhusteater.dk

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Ville du turde lukke en fremmed ind i dit hjem? Og lege, at han er dig? Ja? Så får du nu chancen!21.11.2023 12:23:18 CET | Pressemeddelelse

Det internationalt lovpriste berliner kunstnerkollektiv Gob Squad kommer til Aarhus Teater fra 7. februar 2024 med den interaktive forestilling IS ANYBODY HOME? På scenen er et enkelt menneske, som inviteres til at se en livestreamet film. En film, som vel at mærke foregår i personens eget hjem, hvor Gob Squads performere flytter ind. Nu søger Gob Squad og Aarhus Teater tre aarhusianere mellem 18 og 28 år, som har lyst til at være gæst for en aften.

Jens Jørn Spottag fejrer 40-års skuespillerjubilæum med KONG LEAR på Aarhus Teater: ”Det var her, det hele begyndte”31.8.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Jens Jørn Spottag - en af Danmarks førende film-, tv- og teater-skuespillere - træder op på Aarhus Teaters skrå brædder lørdag den 16. september, er det 40 år siden, at han debuterede. Jens Jørn Spottags store skuespillerjubilæum fejres fra scenen med taler efter Kong Lear-forestillingen kl. 16. Hyldest modtager han dog allerede 1. september, hvor han sammen med syv andre skuespillere er nomineret til Teaterflisen 2023 på Frederiksberg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye