E.ON Danmark

Fjernvarme er ikke længere kun for større byer – nyt koncept fremtidssikrer mindre bysamfund

Del
Byvarme er hot på Sjælland. De sjællandske byer vil gerne over til fjernvarme, og E.ON’s Byvarme-koncept lukker effektivt det hul der opstår mellem kommunens varmeplanlægning og den lokale virkelighed i mange byer. Her kan de lokale ildsjæle i byerne nemlig få kvalificeret starthjælp til et nystartet fjernvarmeselskab. Fem lokale varmegrupper i Glumsø, Tuse Næs, Vemmelev-Forlev, Anisse Nord og Lynge har allerede lavet hensigtserklæringer med E.ON for at få Byvarme til deres by.
Mindre bysamfund i Danmark har med E.ONs Byvarme-koncept også mulighed for at få fjernvarme
Mindre bysamfund i Danmark har med E.ONs Byvarme-koncept også mulighed for at få fjernvarme

E.ON startede året med at introducere konceptet ‘Byvarme’ i Glumsø, og de førnævnte byer følger nu trop. Nogle har allerede startet et a.m.b.a. eller er i proces om det.

”Interessen for fjernvarme har været stor det seneste år – og siden vi introducerede vores Byvarme koncept og kom ud i landet i starten af året er det gået stærkt – ikke mindst på grund af gode lokale kræfter, der ønsker at fremtidssikre deres by med fjernvarme”, fortæller Bjørk Paamand Olsen, Varmechef i E.ON.

A.m.b.a. er en forkortelse for virksomhedsformen andelsselskab med begrænset ansvar. Det betyder, at man kun hæfter med sit indskud og ikke med hele sin formue. Den form for ejerskab sætter de lokale ildsjæle, der står bag hensigtserklæringen, pris på.

Byvarme er fjernvarme tæt på dig

Byvarme er E.ONs navn for lokal fjerde generations fjernvarme. Konceptet går ud på, at man som by går sammen i et varme-fællesskab, og dermed deler man de faste omkostninger og opnår stordriftfordele. Det er typisk i byer med naturgas, og over 500 huse, der ikke kan kobles på et stort eksisterende fjernvarmenet, at Byvarme vil være en god løsning. Når man har besluttet sig for Byvarme, skal der oprettes varmenet og et lokalt fjernvarmeanlæg, som E.ON. står for at etablere og drifte.

Fordelen ved Byvarme er, at man sparer på varmeregningen ved at gå fra fx oliefyr, gasfyr eller anden individuel varme, til fælles fjernvarme. Fjernvarme er driftssikkert, så man slipper for kolde gys. Og ved at gå sammen i et fællesskab, bidrager man til at gøre grøn omstilling af varmen muligt i ens lokalområde.

Varmechef i E.ON Bjørk Paamand Olsen udtaler videre: “Vi er meget glade for, at Glumsø, Tuse Næs, Vemmelev-Forlev, Anisse Nord og Lynge vil arbejde for at få Byvarme. Fælles er, at det er lokale kræfter, der er aktive og driver processen, og det er en tendens, vi ser i flere af de byer, vi er i dialog med. I E.ON har vi lang erfaring med fjernvarmenet og store projekter. Vi har mødt utrolig meget interesse i de sjællandske byer og vi glæder os til at hjælpe dem videre i processen med at omstille til grøn varme.”

Hvis man tænker Byvarme kunne være noget for ens by, er timing en vigtig faktor. Jo før man kommer i gang, jo før får man fjernvarme. Første by med Byvarme vil kunne forvente fjernvarme i 2025.

Læs mere om Byvarme: https://www.eon.dk/privat/byvarme.html

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Mindre bysamfund i Danmark har med E.ONs Byvarme-koncept også mulighed for at få fjernvarme
Mindre bysamfund i Danmark har med E.ONs Byvarme-koncept også mulighed for at få fjernvarme
Download
Byvarme er E.ONs fjernvarme-koncept til mindre bysamfund
Byvarme er E.ONs fjernvarme-koncept til mindre bysamfund
Download

Information om E.ON Danmark

E.ON Danmark
E.ON Danmark
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg

70 27 05 77https://www.eon.dk

Energi til mere

E.ON Danmark leverer bæredygtige energiløsninger og rådgivning til danskerne. Vi udvikler, bygger og driver ladeløsninger til din elbil og fjernvarme til dit hus, lejlighed, virksomhed eller kommune. Vi omdanner restprodukter til biogas til gasnettet og omstiller den tunge transport til biogas og el. Med baggrund i vores mange år på markedet, solid kapital i ryggen og vores dygtige specialister kan vi rådgive dig til at vælge de bedste energiløsninger.

Vi stræber altid efter at være en attraktiv leverandør, samarbejdspartner og arbejdsplads. Her hjælper vi hinanden på tværs af afdelinger, så du kan få den bedste service og mest fleksible løsninger.

Vi giver dig energi til mere.

Følg pressemeddelelser fra E.ON Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra E.ON Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye