Alm. Brand Forsikring A/S

Ulykkestallet stiger: Mange forsikrer ikke elcyklen korrekt

Del
Antallet af ulykker med elcykler er steget markant de senere år. Alm. Brand opfordrer danskerne til at være ekstra agtpågivende i trafikken, hvor mange har fået flere hestekræfter mellem benene, og peger på at mange ikke er opmærksomme på, hvordan cyklen skal forsikres.
Elcykler er i hastig fremgang. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan de skal forsikres, påpeger Alm. Brand.
Elcykler er i hastig fremgang. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan de skal forsikres, påpeger Alm. Brand.

Foråret er over os, og i takt med at alting grønnes og springer ud, tætnes trafikken på veje og cykelstier med tohjulede køretøjer.

Men en cykel er ikke længere bare en cykel. Den traditionelle rugbrødsmotor har fået konkurrence på vejene af de batteridrevne cykler, som ifølge tal fra Vejdirektoratet efterhånden udgør hver fjerde solgte cykel herhjemme. Og flere og flere elcykler på vejene opnår ganske stor hastighed. I den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle tohjulede køretøjer skal forsikres ens.

De senere års store udbredelse af elcykler afspejler sig også i ulykkesstatistikkerne. I en periode over fire år fra 2017 til 2021 er antallet af dræbte og tilskadekomne med elcykler ifølge Danmarks Statistik steget fra 46 til 132. Samtidig er antallet af elcykler mere en fordoblet, mens salget af traditionelle cykler er faldet markant.

Der er derfor al mulig grund til at være ekstra opmærksom i trafikken. Samtidig er udviklingen en god anledning til at løbe sine forsikringer igennem og sikre sig, at man er ordentligt dækket, hvis uheldet er ude, lyder rådet fra Alm. Brand.

Særligt skal man være opmærksom på, at nogle elcykler kan opnå en særlig høj hastighed - for eksempel de såkaldte speed pedelecs, som vinder stor udbredelse i disse år. Disse køretøjer kræver særlige forsikringer, hvilket mange desværre ikke er opmærksomme på.                                                                                                  

”Når elcyklerne kan køre over 25 km i timen, hvilket flere og flere cykler efterhånden er i stand til, er der krav om ansvarsforsikring, på samme måde som det gælder for eksempelvis knallerter. Det er der desværre rigtig mange ejere af disse køretøjer, der ikke er opmærksomme på, og konsekvenserne kan blive ganske alvorlige, hvis uheldet er ude. Uden forsikring står man for eksempel alene med hele erstatningsansvaret, hvis man har påført personer eller materiel skade,” siger Hjalte Laursen, der er direktør i Privat i Alm. Brand Group med ansvar for Produkt, Pris og Portefølje.

”Det gælder, uanset om der er tale om tyveri af cyklen, eller om der er forvoldt skade på andre – også selv om der er en ’normal’ cykelforsikring i husstanden. Og det kan hurtigt blive en bekostelig affære,” understreger Hjalte Laursen.

Han opfordrer derfor nye købere af elcykler til at forhøre sig hos forhandleren, om der er behov for en særlig ansvarsforsikring på den pågældende cykel, da det langtfra altid fremgår tydeligt. Desuden skal man huske at oplyse sit forsikringsselskab om den motorhjulpne maksimumhastighed på sin elcykel. Og så skal man være opmærksom på, at den særskilte ansvarsforsikring er påkrævet for de særligt hurtige cykler – også selv om man ikke ønsker cyklen dækket for tyveri eller uheldsskader.

En speed pedelec kan lovligt køre op til 45 km i timen. Det er et lovkrav, at føreren er 15 år, bærer cykelhjelm og kører med lygter tændt året rundt, Hvis man bliver standset af politiet, skal man kunne dokumentere, at cyklen er forsikret korrekt. Hvis man kører uden forsikring, risikerer man en sigtelse fra politiet, ligesom man kan stå over for et stort erstatningskrav, hvis man påfører andre skade.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Elcykler er i hastig fremgang. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan de skal forsikres, påpeger Alm. Brand.
Elcykler er i hastig fremgang. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvordan de skal forsikres, påpeger Alm. Brand.
Download
Hjalte Laursen,  direktør i Privat i Alm. Brand Group med ansvar for Produkt, Pris og Portefølje.
Hjalte Laursen, direktør i Privat i Alm. Brand Group med ansvar for Produkt, Pris og Portefølje.
Download

Information om Alm. Brand Forsikring A/S

Alm. Brand Forsikring A/S
Alm. Brand Forsikring A/S
Midtermolen 7
2100 København Ø

35 47 47 47https://www.almbrand.dk/

Alm. Brand er en dansk finansiel koncern, der blev grundlagt tilbage i 1792.

Gennem mere end 200 år har vi hjulpet vores kunder med at afdække deres forsikringsbehov, forebygge skader og været der, når en skade rammer. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad der skal til, når det handler om at sikre dig og dine værdier, så du kan føle dig sikker og have ro i maven. Ordentlighed er vigtigt for os. Som kunde kan du være sikker på både ordentlighed og fornuft, når det kommer til priser, fleksibilitet og dækning. Vi mener, det skal være nemt at være kunde hos os, og vi arbejder hele tiden for at kunne tilbyde dig de bedste løsninger, der gør hverdagen nemmere for dig som kunde. Både i dag, i morgen og i fremtiden.

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alm. Brand Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye