Dansk Metal

Massiv opbakning til nye overenskomster hos Dansk Metal

Del
85 procent af Dansk Metals medlemmer har stemt ja til de nye overenskomster. Mere end syv ud af 10 har stemt.

Et massivt flertal af medlemmerne i Dansk Metal bakker op om de nye overenskomstaftaler. Det glæder Dansk Metals formand Claus Jensen, der som formand for CO-industri har været med til at forhandle overenskomsten for industrien, der også er gennembrudsoverenskomsten for hele det private arbejdsmarked.

”Jeg er glad for, at medlemmerne er enige i, at det er en god aftale, vi har lavet. Som prognoserne er nu, er det realistisk, at vores medlemmer inden for 2-3 år kan få indhentet det, vi har mistet ved den høje inflation. Men det kommer ikke af sig selv – nu skal det sidste hentes hjem ved de lokale lønforhandlinger, og der er det altså vigtigt, at arbejdsgiverne er med på, at de bliver nødt til at komme noget mere i lønposen til medarbejderne. Det kommer vi til at følge tæt frem til den næste overenskomstforhandling om to år,” siger Dansk Metals formand Claus Jensen.

Stemmeprocenten har været høj – 72 procent af Dansk Metals medlemmer har stemt. Det vækker stor glæde hos Claus Jensen.

”Jeg er virkelig glad for, at der er så mange medlemmer, der har engageret sig og deltaget aktivt. Det er en kæmpe opbakning at have i ryggen, når vi skal forhandle med arbejdsgiverne næste gang. Og så håber jeg, at alle – også vores politikere på Christiansborg – kan se, at den danske model er en velsmurt maskine, når den får lov til at arbejde, og der ikke bliver kastet grus ind i maskineriet. I Danmark bør vi værne om det, som generationer før os har bygget op gennem mere end 100 år,” siger Claus Jensen.

Kontakter

Billeder

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Dansk Metal er en fagforening for ca. 108.000 lønmodtagere, der arbejder med it, teknik og mekanik.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye