Roskilde Universitet

RUC er vært for europæisk eliteuddannelse i sikkerheds- og forsvarspolitik

Del
Roskilde Universitet er vært for Det Europæiske Sikkerheds- og Forsvarsakademis (ESDC) flagskibsuddannelse. Det er første gang, at en dansk institution er vært for kurset, hvor ledere og diplomater fra 22 EU-lande følger det særlige uddannelsesforløb.
Roskilde Universitet. Foto: Jens Larsen
Roskilde Universitet. Foto: Jens Larsen

Fra den 17. til den 21. april får Institut For samfund og Erhverv på Roskilde Universitet besøg af 74 deltagere fra 22 EU-lande. De skal deltage i et modul af uddannelsen High-level Course on Common Security and Defence Policy. Samtlige deltagere har ledende eller højt profilerede stillinger inden for det udenrigs- og sikkerhedspolitiske område.

Ifølge programansvarlig Peter Horne Zartsdahl, som er RUC’s repræsentant i ESDC, er det en stor begivenhed, at uddannelsen afholder et modul på Roskilde Universitet.

”Det er første gang nogensinde, at Danmark er vært for et modul. Jeg håber, at vi får demonstreret, hvordan RUC’s problembaserede tilgang til forskning og læring er ideel til praksisimplementering – også på højere uddannelser og kurser for chefniveauet i for eksempel EU,” siger han.

Kurset i Security and Defence Policy er det Europæiske Sikkerheds- og Forsvarsakademis (ESDC) flagskibsuddannelse. Det er 18. gang uddannelsen afholdes, og den er bygget op af fire ét-uges-moduler, som finder sted i fire EU-værtslande med max to pladser per medlemsland per år.

”Deltagerne skal arbejde problemorienteret og dybdegående med EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske missioner og operationer med fokus på blandt andet civil-militær samtænkning og relationer både i missionsplanlægning og eksekvering,” forklarer Peter Horne Zartsdahl.

Fokus på eksterne partnere

Ifølge RUC’s programansvarlige er det universitetets opgave at udfordre og udvikle deltagernes tilgange til deres nuværende og kommende tjeneste inden for EU’s sikkerheds- og forsvarspolitiske område.

”Vi har ansøgt om værtskabet for at vise værdien af problemorienterede og forskningsbaserede bidrag til det højeste uddannelsesniveau inden for EU’s fælles sikkerhedspolitik. Vægten i det danske modul er på eksterne partnere – fx fra statsinstitutioner og civilsamfund i de lande, hvor missionerne finder sted. Det står i kontrast til, at kurset normalt har et mere indadvendt fokus, hvor uddannelsen fokuserer på perspektiver fra EU’s egne institutioner,” siger Peter Horne Zartsdahl.

Roskilde Universitet deler værtskabet med Forsvarsakademiet, så der også gennemføres halvanden dag af kurset ved Forsvarsakademiet på Svanemøllens Kaserne. Derudover bidrager Royal Institute for International Relations, Det belgiske Royal Higher Institute for Defence, Finlands Police University College og Austrian National Defence Academy.

Nøgleord

Kontakter

Programansvarlig Peter Horne Zartsdahl, 4674 2124 eller pdhk@ruc.dk.

Billeder

Roskilde Universitet. Foto: Jens Larsen
Roskilde Universitet. Foto: Jens Larsen
Download

Information om Roskilde Universitet

Roskilde Universitet
Roskilde Universitet
Universitetsvej 1
4000 Roskilde

https://ruc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum