Røde Kors

Livet som flygtning sættes på skoleskemaet med ny animationsfilm

Del
Fredag den 14. april lanceres den nye animationsfilm ”Drøm”. Filmen præsenteres som led i et nyt undervisningsmateriale fra Røde Kors og samarbejdspartneren Forstå. Projektet skal være med til at udvide børns forståelse af de humanitære konsekvenser af krig, konflikt og flugt.
© Drøm 2023.
© Drøm 2023.

Røde Kors vil sætte flygtninges liv og hverdag på skoleskemaet. Derfor bliver animationsfilmen ”Drøm”, sammen med et nyt undervisningsmateriale fra Røde Kors og Forstå, lanceret fredag den 14. april.

Både film og undervisningsforløb er målrettet grundskolens 4.-9. klasse. Det lanceres i en tid, hvor børn og unge dagligt eksponeres for krige, konflikter og flygtningestrømme. Derfor er der behov for værktøjer, som kan hjælpe til forståelse og dialog.

”Danske børn og unge ser og hører om aktuelle krige, og de flygtningestrømme som er konsekvensen af krigene i medierne, men sjældent på en måde, der er direkte henvendt til dem. ’Drøm’ kan med sit kreative sprog og virkemidler skabe identifikation, refleksion og empati i børnehøjde,” udtaler Morten Schwarz Lausten, kreativ chef og bl.a. ansvarlig for Røde Kors Skoletjeneste.

En personlig fortælling

Filmen ”Drøm” er skabt af skolelærer og filminstruktør, Snobar Avani, der i 1992 selv flygtede til Danmark fra det sydlige Kurdistan. Filmen bygger på hendes egen fortælling og handler om en livlig og nysgerrig pige, hvis drømme om fremtiden trues med at blive knust af krigen omkring hende.

Snobar Avani håber, at filmen kan sætte perspektiv på de udfordringer, et barn oplever, når de er tvunget til at flygte fra krig.

”Drøm” er stemmen fra det barn, den unge, som er flygtet fra krig – til de børn, unge og alle andre, som ikke har oplevet flugten. Jeg håber at filmen kan være med til skabe dialog - at den både kan sætte ord på flygtninges perspektiver, men samtidig give mulighed for forståelse og anerkendelse fra de børn og unge, som ikke har oplevet at være på flugt. Udover det, så er filmen en hyldest til drømmene i os alle,” udtaler filmens skaber, Snobar Avani.

En ny og emotionel tilgang til svære emner

Brugen af animationsfilmen i undervisningen, er en ny og mere emotionel tilgang til de komplekse emner, den berører. Projektet er resultatet af et samarbejde mellem Røde Kors, Forstå og filmselskaberne Parka Pictures, Nørlum og Snowhouse Film.

Lanceringen af både ”Drøm” og undervisningsmateriale finder sted fredag den 14. april på Skolen på Grundtvigsvej på Frederiksberg.

Røde Kors og Forstå forventer at nå mindst 10.000 elever om året, med det nye undervisningsforløb.

Medier er velkomne til at deltage på dagen for lanceringen af ”Drøm”

”Drøm” lanceres fredag den 14. april kl. 9.30, på Skolen på Grundtvigsvej.

Adresse: Grundtvigsvej 11, 1864 Frederiksberg

Til lanceringen er der mulighed for at tale med repræsentanter fra Røde Kors, Snobar Avani samt elever og lærere på Skolen på Grundtvigsvej

For interesse eller yderligere information, kontakt pressevagten i Røde Kors på tlf: 35 29 96 99

Kontakter

For henvendelser kontakt Røde Kors’ pressetelefon:


3529 9699
Røde Kors.dk/presse

Billeder

© Drøm 2023.
© Drøm 2023.
Download

Links

Information om Røde Kors

Røde Kors
Røde Kors
Blegdamsvej 27
2100 København Ø

+45 35 25 92 00https://www.rodekors.dk/

Røde Kors er altid til stede

Hver dag redder vi liv og ruster mennesker til at klare sig gennem kriser og katastrofer. Vi skaber fællesskaber og støtter samfundets sårbare til et bedre liv, og i kriser er vi en del af det nationale beredskab i Danmark.

192 lande er med Genevekonventionen blevet enige om at have Røde Kors som fælles hjælpeorganisation. Vi hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden. Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger.

Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 12 millioner frivillige over hele verden. Vi er en bevægelse for medmenneskelighed i verden, i lokalsamfundet og dér, hvor du bor.

Følg pressemeddelelser fra Røde Kors

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Røde Kors

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum