sundhed.dk

Danskerne tjekkede covid-svar mere 100 mio. gange

Del
I denne uge blev der sat punktum for en speciel tid i sundhed.dk’s historie. Sundhedsstyrelsen har nedklassificeret COVID-19 fra en alment farlig sygdom til en smitsom sygdom. Derfor er der blevet fjernet en række særlige foranstaltninger, fordi der ikke længere er hjemmel til dem i Epidemiloven.

I denne uge har vi på sundhed.dk lukket ned for en række af vores coronavisninger. Det betyder blandt andet, at man ikke længere kan se sine børns testsvar og ikke længere kan registrere sin smitte digitalt på sundhed.dk. 

Samtidig lukker regionernes testcentre, så man kan kun blive testet hos en af de private leverandører, med mindre en læge eller et hospital vurderer, at der er behov for en test.

Dermed har vi mere eller mindre lagt coronahåndteringen bag os, da corona er klassificeret fra at være en alment farlig sygdom til at være en smitsom sygdom. Der er stadig lande, der kræver coronapas ved indrejse. Derfor er det stadig muligt at finde sit og sit barns coronapas på sundhed.dk.

Corona ændrede sundhed.dk
Med corona-ændringerne er der sat punktum for en speciel tid på sundhed.dk. Virussen ændrede sundhed.dk’s rolle til at være en samfundskritisk sundhedsportal, hvor danskerne skulle have adgang til at se deres covid-19 testsvar og senere deres coronapas.

Allerede i 2020 udviklede sundhed.dk de første coronapas til erhvervsrejsende. En løsning, som i 2021 kom til at danne grundlag for den første genåbning af Danmark. Det skabte naturligt store udfordringer, da sygdommen var på sit højeste og restriktionerne var en del af det danske samfund.

I 2021 var der således i gennemsnit 1,4 mio. danskere, der loggede sig på sundhed.dk hver måned. I 2022 loggede 650.000 på sundhed.dk om måneden. MinSundhed rundede i løbet af 2022 6 mio. downloads.

”Selv om vi alle gerne ville have været foruden corona, er det alligevel ikke uden en vis stolthed, at vi ser tilbage på sundhed.dk’s rolle under pandemien. Vi formåede på kort tid at få udviklet et corona-univers, hvor man kunne logge ind og se sit covid-19 testsvar og coronapas,” siger sundhed.dk’s bestyrelsesformand Lars Gaardhøj.

”Det satte selvfølgelig vores portal og vores app under stort pres. Især da coronapasset blev brugt til at genåbne samfundet i foråret 2021. Men vi fik styrket vores kapacitet, så vi blev i stand til at håndtere det,” siger Lars Gaardhøj, og tilføjer:

”Sundhed.dk’s rolle under corona har synliggjort vigtigheden af at have skalerbare og stabile digitale sundhedsløsninger til danskerne. Noget vi fortsat skal gøre brug af i udviklingen af vores sundhedsvæsen”.

Fakta: Så mange kom forbi sundhed.dk under corona

Download af coronapas og covid-19 testsvar på sundhed.dk og MinSundhed:

  • Fra juni 2021 til og med 2022 på sundhed.dk: 16 mio. coronapas og 24,5 mio. covid-19 testsvar.
  • Fra oktober 2021 til og med 2022 på MinSundhed-appen: 31,6 mio. coronapas og 72,6 mio. covid-19 testsvar.

Indloggede besøg på sundhed.dk:

  • I 2021 var der i gennemsnit 1,4 mio. danskere, der loggede sig på sundhed.dk hver måned.
  • I 2022 var der i gennemsnit 650.000 danskere, der loggede sig på sundhed.dk hver måned.

Samlet besøgstal på sundhed.dk og MinSundhed:

  • I 2021 blev sundhed.dk besøgt 225.000 gange dagligt, og der var i alt over hele året 83 mio. besøg. Mere end 150 mio. gange blev der logget på MinSundhed-appen.
  • I 2022 blev sundhed.dk besøgt 140.000 gange dagligt, og der var i alt over hele året 50,8 mio. besøg. Mere end 53,6 mio. gange blev der logget på MinSundhed-appen.

Nøgleord

Billeder

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

44 22 20 80http://www.sundhed.dk

Sundhed.dk er din digitale indgang til sundhedsvæsenet. En portal, der giver dig overblik over din sundhed og sygdom, og som er ejet af staten, kommunerne og regionerne.

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye