Agria Dyreforsikring

Påsken er livsfarlig for dine kæledyr

Del
Påsken står for døren, og de store veldækkede påskeborde kalder på os. Derfor er det også tid til at huske på, at meget af den mad og påskepynt, vi mennesker elsker, er giftig for familiens firbenede venner. Her får du tips til en tryg påskeferie for hunde og katte.
Gå påsken trygt i møde sammen med din hund og kat.
Gå påsken trygt i møde sammen med din hund og kat.

Alt for mange hunde og katte ender med at blive syge i påsken, og nogle får også brug for en tur til dyrlægen. For at undgå dette skal du sørge for at holde dine nysgerrige kæledyr væk fra påskebordet.

Påskepynt skal ikke spises

For vores kæledyr er påskepynt både sjovt og spændende. Hundehvalpe, der er ved at skifte tænder, elsker at tygge – også i påskepynt. Men pynten kan sætte sig fast i hundens luftveje og mave, hvis den kommer indenbords. Derfor kan det blive nødvendigt at operere pynten ud, og det er både en kedelig og dyr situation at stå i.

Katte elsker påskekyllinger

Det ligger dybt i kattens instinkter at jage. Og én gang om året går det ud over pjuskede påskekyllinger med påsatte fjer eller påskeliljer, som pirrer jagtinstinktet. Men det er en rigtig dårlig idé og en af grundene til, at der hvert år til påske er mange katte, der må opereres akut, fordi de har spist noget, de ikke kan tåle.

Det er en både trist og dyr situation at stå i som katteejer. Derfor er det vigtigt at holde øje med, om katten leger med påskepynt, der kan give problemer.

Jagtinstinktet kan også vækkes af et stearinlys. Så vær ekstra opmærksom på levende lys i påskehyggen, som katten kan brænde sig på. Overvej i stedet at bruge led-stearinlys.

Pas på med, hvad din hund spiser

Her er de vigtigste ting, du skal være opmærksom på, at din hund ikke spiser:

Påskeæg og chokolade
Chokolade er farligt for hunden, og det er især mørk chokolade. Hold øje med børnene, og sørg for, at de ikke giver hunden godbidder i form af rester af deres påskeæg.

Fed og salt mad
Hvis din hund får for meget salt i maden, så kan det medføre problemer i maven og saltforgiftning, så pas på med mad, der indeholder store mængder salt.

Vindruer og rosiner
Selvom en lille, frisk vindrue kan virke harmløs, så kan hunde få akut nyresvigt ved selv mindre doser. Det samme gælder for rosiner.

Hårde nødder
Hunde har svært ved at nedbryde nødder, og nødderne sætter sig derfor let fast i mave-tarm-kanalen. Vær særlig opmærksom på macadamianødder, der anses for at være ekstra giftige for hunde.

Gode råd der kan give katten en god påske

Her er en række gode og nemme råd, der kan sikre din kat en god og rolig påske:

  • Får du gæster i påsken, så sørg for, at katten har mulighed for at kunne gå ind i et roligt rum, hvor den kan slappe af.
  • Leg med din kat, men husk at fjerne det legetøj, der kan sætte sig fast i kattens mave.
  • Husk at holde altandøre og vinduer lukkede - hvert år kommer mere end hundrede katte til skade efter fald fra altaner og vinduer.
  • Fjern blomster, der er giftige for din kat.

Påskepynt og blomster

Nysgerrige og legesyge kæledyr finder sandsynligvis påskens dekorationer og pynt interessante. Men vær opmærksom på, at de ikke spiser af dekorationen. Det kan nemlig resultere i, at hunden eller katten skal opereres for at få påskepynt ud igen.

Hos Agria ser vi hvert år mange kæledyr, der får forgiftninger og livstruende skader, fordi de spiser planter, de ikke kan tåle. De mange smukke påskeliljer er farlige for både hunde og katte, da de kan føre til alvorlige forgiftninger, hvis de spiser dem.

Alle former for ægte liljer er meget giftige og kan være dødelige for kæledyrene. Vores danske påskelilje er giftig, men ikke dødeligt giftig, fordi de ikke er ægte liljer. Men dit kæledyr kan dog stadig få det rigtig dårligt.

Har du hund eller kat i huset, bør du derfor undgå at have ægte liljer i haven og i hjemmet, og påskeliljerne skal helst holdes uden for kattens rækkevidde. Hvis du gerne vil pynte påskebordet med blomster, som ikke er giftige for dine kæledyr, kan du i stedet vælge orkideer.

Er du i tvivl? Så kontakt dyrlægen

Har du mistanke om, at din hund har spist noget, den ikke kan tåle, skal du kontakte din dyrlæge. En god idé kan være i forvejen at finde ud af, hvilke dyreklinikker i nærheden der har længere åbningstider i helligdagene.

Mange forsikringsselskaber tilbyder gratis dyrlægerådgivning, så har du brug for en dyrlægehotline i påsken, er det også en mulighed, hvis du har brug for et godt råd uden at gå glip af påskefrokosten.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt:
Lotte Evers, presseansvarlig hos Agria Dyreforsikring
Tlf.: 2878 3270
Mail: lotte.evers@agria.dk


eller


Tom Espensen, senior kommunikationsrådgiver, Grønbech PR & Kommunikation
Tlf.: 23 72 05 55
Mail: toe@groenbech.com

Billeder

Gå påsken trygt i møde sammen med din hund og kat.
Gå påsken trygt i møde sammen med din hund og kat.
Download
Påskeliljer og hund/kat er en farlig cocktail.
Påskeliljer og hund/kat er en farlig cocktail.
Download
Katte er utrolig nysgerrige og legesyge, men gør dem også udsatte, når vi pynter til påske.
Katte er utrolig nysgerrige og legesyge, men gør dem også udsatte, når vi pynter til påske.
Download

Information om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring
Parkvej 1
2680 Solrød Strand

28 78 32 70https://www.agria.dk/?p=041

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.

 

Kontakt

lotte.evers@agria.dk

+45 70101065

Parkvej 1

2680 Solrød Strand

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye