HK Danmark

Fokus på stress, unge og flere faste penge til vagthund

Del
Ny arbejdsmiljøaftale sikrer en stabil treårig bevilling til Arbejdstilsynet og sætter penge af til vigtige forebyggelsesindsatser i forhold til psykisk arbejdsmiljø. Begge dele får en varm modtagelse hos HK’s næstformand Mads Samsing.

En række af Folketingets partier er netop blevet enige om en ny arbejdsmiljøaftale, der blandt andet indeholder en fast bevilling til Arbejdstilsynet frem til 2026, penge til indsatser for bedre psykisk arbejdsmiljø samt rådgivning og vejledning til nyuddannede.

Næstformand i HK, Mads Samsing glæder sig over, at psykisk arbejdsmiljø prioriteres i aftalen:

- Vi har i årevis kæmpet for at få psykisk arbejdsmiljø meget højere op på den politiske dagsorden. Denne aftale tager nogle vigtige skridt i den rigtige retning, og jeg er især glad for at se, at man har et særligt fokus på vores unge, nyuddannede kolleger.

I den faste bevilling til Arbejdstilsynet indgår også penge, der er særligt møntet på tilsyn med unges arbejdsmiljø. Hos Mads Samsing falder det i god jord, at man nu står med en treårig aftale: 

- Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet med denne aftale får en treårig bevilling. Og jeg bider mærke i, at regeringen med sit finanslovsforslag lægger op til en varig bevilling fra 2027. Det er jeg meget tilfreds med. Arbejdstilsynet skal have stabil finansiering, så de kan holde på og udvikle dygtige medarbejdere, siger næstformand i HK, Mads Samsing. 

HK peger dog også på centrale problemstillinger, som politikerne med den nye arbejdsmiljøaftale ikke har valgt at lægge vægt på. Det handler fx om midler til partsindsatsen (BFA), hvor arbejdsmarkedets parter i samråd kortlægger specifikke branchers arbejdsmiljøproblemer og hjælper virksomhederne med at løse dem. Og selv om Mads Samsing tager varmt imod, at den nye aftale sætter fokus på stress, understreger næstformanden samtidig behovet for at sætte yderligere ind på den front:

- I HK mener vi, at ledere skal have uddannelse i psykisk arbejdsmiljø, og at alle arbejdspladser skal have en stresspolitik. Vi skal også blive bedre til at hjælpe sygemeldte tilbage på arbejde. Og så skal det være nemmere at få anerkendt psykiske arbejdsskader. Her har arbejdsmedicinske læger en afgørende rolle at spille, fordi de med deres ekspertviden er gode til at kaste lys over sagerne. Så der er brug for at styrke de arbejdsmedicinske klinikker økonomisk. Vi er helt med på, at den del ikke skulle løftes ved dette forhandlingsbord, men det er et helt oplagt næste skridt for politikerne.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
2300 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye