Egedal Kommune

Egedal fastholder energisparetiltag efter 1. april

Del
Egedal Kommune ønsker fortsat at bidrage til den samfundsmæssige energispareindsats og fastholder derfor flere af de energisparetiltag, der blev iværksat i oktober 2022.

Selvom flere af tiltagene fastholdes, kan både borgere og medarbejdere se frem til, at Egedal Rådhus åbnes igen op for besøgende om fredagen fra kl. 10-12. Første åbne fredag er d. 14. april, hvor medarbejderne ser frem til igen at kunne tage imod borgerne ved fysisk fremmøde.

Dæmpet vejbelysning og temperaturer fastholdes

Lyset har siden oktober 2022 været dæmpet i store dele af kommunens vejbelysningsmaster, så lysstyrken er på 10 % af normal lysstyrke mellem kl. 22-06. Det er et tiltag, kommunen vil fastholde undtaget ved større gravearbejder.

På samme vis fastholdes energisparetiltagene på kultur- og fritidsområdet med dæmpede temperaturer i saunaer og brusevand. Den samlede energispareindsats over vinteren har vist sig at være effektiv. I perioden fra oktober sidste år til februar i år kan det konstateres, at rådhuset alene havde sparet i gennemsnit 30 % på varmeforbruget og 18 % på elforbruget i forhold til samme periode et år tidligere.

”Vi har i Egedal hele tiden betragtet vores energispareindsats som vedvarende, og vi har nu fået gode erfaringer med flere af tiltagene. Vi har samtidigt vist, at vi kan omstille os, når situationen kræver det. Presset på vores fælles energiressourcer er kun minimalt og kortvarigt mindsket, og vi er naturligvis en del af den fortsatte fælles indsats, siger Vicky Holst Rasmussen, Borgmester i Egedal Kommune.

Fra energikrise til energispareindsats

Fra den 1. oktober 2022 indførte Egedal Kommune en række energibesparende initiativer, hvoraf nogle var på anbefaling af regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) og andre var tiltag, som Egedal Kommune ønskede at prøve af som bidrag til den samlede energispareindsats.

I Egedal er der opnået gode erfaringer med tiltagene, og derfor fastholdes de tiltag, der ikke er til større gene for borgerne, da det fortsat er nødvendigt at spare på energien for at kunne sikre energibeholdningerne til næste vinter.

Billeder

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye