Furesø Kommune

Ny Plan- og Agenda 21-strategi i høring

Del
Furesø Kommune skal være endnu mere grøn og bæredygtig. Det er hovedvisionen i Furesø Kommunes Plan- og Agenda 21-strategi ”Furesø på Forkant”, som byrådet netop har sendt i høring.

Fra den 30. marts til 1. juni 2023 kan borgere være med til at påvirke den overordnede strategi for Furesø. Furesø Byråd har netop sendt den plan, der sætter de overordnede rammer for kommunens udvikling, i høring. Der bliver afholdt et borgermøde den 3. maj.

Furesø skal være mere bæredygtig

Plan- og Agenda 21-strategien er byrådets visioner og ambitioner for Furesø som en grøn kommune. Strategien understøtter kommunens 2030-mål, Klimaplanen og Trafik- og Mobilitetsplanen, fortæller Bettina Ugelvig (A), formand for Plan og Byudvikling

”Vi skal fortsat være en kommune, der er attraktiv for borgere i alle livets faser, og vi skal skabe et bedre grundlag for grøn mobilitet. Virksomhederne i Furesø skal også have mulighed for at vokse, så de ikke forlader os. Derfor ønsker vi at skabe et nyt moderne erhvervsområde nord for Slangerupvej, der indpasses i naturen og giver nye rekreative muligheder for områdets beboere. Med ”Furesø på Forkant” ønsker vi at invitere til dialog om rammerne for udviklingen i Furesø Kommune – her håber jeg mange har lyst til at byde ind.” siger Bettina Ugelvig.

Borgere har været inddraget tidligt

Furesø Byråd søsatte arbejdet med en ny strategi i april 2022. Her besluttede byrådet, at Planstrategien og Agenda 21-strategien skulle være én samlet strategi.

Over sommeren 2022 har borgere haft mulighed for at komme med input via det digitale værktøj, CitizenLab. Pointerne fra den tidlige borgerinddragelse indgik i de politiske temadrøftelser i udvalgene Plan og Byudvikling og Natur og Klima. I løbet af efteråret har forvaltningen også haft dialog med lokale foreninger som Klimabevægelsen, Lokalsamfundenes Samvirke og Miljørådet.

Furesø skal være grønnere

De politiske visioner i ”Furesø på Forkant” er inddelt i tre overordnede temaer: ”Sammenhængende byplanlægning”, ”Grøn og oplevelsesrig” og ”Klimaneutral og robust”.

”Strategien sætter rammerne for, hvordan vi ønsker at arbejde for at beskytte naturen samtidig med, at furesøborgerne stadig kan benytte vores mange grønne og blå områder. Med Furesø på Forkant bygger vi videre på vores arbejde med at gøre Furesø til en CO2-neutral og klimarobust kommune, der er attraktiv at bo og leve i,” fortæller Lene Munch-Petersen (A), formand for Natur og Klima”.

Afsættet for den kommende kommuneplanrevision

”Furesø på Forkant” er forløberen for den kommende kommuneplan, der skal revideres. Emnerne i ”Furesø på Forkant” og den efterfølgende høring vil sætte rammerne for revisionen af kommuneplanen.

Borgere kan komme med input frem til den 1. juni 2023. Efter skal byrådet tage stilling til, om Plan- og Agenda 21-strategien justeres på baggrund af debatten og høringssvarene.

Kontakter

Bettina Ugelvig (A)

1. viceborgmester,
Formand for Plan- og Byudvikling
Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:7216 5909bum1@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye