DI - Dansk Industri

KORRIGERET: Nu sætter EU rammerne for fremtidens grønne energi

Del
I nat har EU skruet op for de grønne målsætninger for vedvarende energi. Frem mod 2030 skal en langt større andel af vores energiforbrug komme fra blandt andet vind- og solenergi. Det er et skridt i den rigtige retning, men landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri, havde gerne set højere ambitioner.
Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi
Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi

Efter lange forhandlinger er de europæiske beslutningstagere nået til enighed om rammerne for udviklingen af den grønne energi i Europa. De har fastsat et nyt fælles mål om, at 42,5 pct. af EU’s energiforbrug skal komme fra vedvarende energi i 2030. Det hidtidige mål var på 32 pct. Det højere ambitionsniveau og klarhed om rammevilkår er godt, men ikke nok, mener DI. 

- Hastighed og implementering af vedvarende energi er helt afgørende i Europas grønne omstilling. Vi havde da gerne set, at beslutningstagerne hævede ambitionsniveauet en tand til 45 pct. i 2030. Men det har været hårde og lange forhandlinger, der i det mindste betyder, at der nu er nogle rammevilkår, som virksomhederne kan navigere efter, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Vedvarende energikilder udgjorde 22 pct. af den energi, der blev forbrugt af de europæiske borgere og virksomheder i 2021. I Danmark lå andelen på 35 pct. Men den vedvarende energi skal ifølge DI gå hånd i hånd med energieffektivitet, og erhvervsorganisationen roser det nye delmål på 49 pct for vedvarende energi i bygninger og varmeforsyning.

- Der skal udrulles mere grøn energi i hele Europa, men det er mindst ligeså afgørende, at vi bruger energien klogere og bedre. Det er meget positivt, at EU også vil skrue op for energieffektivitet, for der skal udbygges fjernvarme, installeres varmepumper og være et meget større fokus på, hvordan vi kan høste potentialerne i overskudsvarmen, hvis vi for alvor skal rykke på den grønne omstilling, siger Troels Ranis.

EU har også besluttet, at bioenergi skal defineres som en vedvarende energikilde. Og derudover skal der indføres nye bæredygtighedsregler for biomasse.

 - Aftalen sikrer også, at biomasse fortsat kan være en del af den grønne energiomstilling som vedvarende energikilde. Det er afgørende for ikke kun den danske, men også europæiske forsyningssikkerhed. Vi skal sikre, at biomassen er bæredygtig og bruges effektivt. Det har EU bidraget til med aftalen, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi. 

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi
Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Danmark går glip af vækstmuligheder med e-handel21.9.2023 10:47:41 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har ifølge en ny undersøgelse fra Dansk Industri svært ved at få besat ledige stillinger med eksperter i e-handel. Manglen på medarbejdere betyder, at dansk erhvervsliv halter efter udviklingen i resten af Europa med e-commerce. Det betyder, at dansk erhvervsliv og dermed Danmark går glip af store vækstmuligheder. DI er nu gået sammen med bl.a. PostNord for at sætte fokus på problemet, bl.a. i forbindelse med en konference om e-handel i Industriens Hus i dag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum