Fonden for Entreprenørskab

13.000 elever skal skabe energi

Del
I år skal flere end 13.000 elever i 6.-7. klasse prøve kræfter med at finde innovative løsninger på energiudfordringerne. Eleverne skal være med i opfinderkonkurrencen Projekt Edison, som i år har Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med som partner

Projekt Edison er en landsdækkende opfinderkonkurrence og et undervisningsforløb, der guider lærere og elever igennem en lærerig proces, hvor eleverne skal bruge deres kompetencer indenfor entreprenørskab, innovation og teknologi til at skabe nye løsninger på virkelige problemer.

I 2023 er temaet i Projekt Edison ”Vi skaber energi”. Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard glæder sig til at se, hvad de unge får ud af årets tema.

- Det er virkelig fantastisk, at Projekt Edison i år kommer til at handle om energi og entreprenørskab. Lige nu arbejder politikere og regeringer over hele verden på at finde gode løsninger på vores energiudfordringer. Og selvom vi har mange gode bud på, hvad vi vil gøre, så er det nødvendigt, at vi hele tiden forsøger at få nye ideer, tænke på nye måder og lader os inspirere. Og her tror jeg, at børn og unge kommer til at spille en vigtig rolle, siger klima- energi og forsyningsminister Lars Aagaard.

Siden 2007 har Fonden for Entreprenørskab tilbudt landets 6.-7. klasser at deltage i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison, som i dag er forankret i over 40 kommuner. Det giver elever på tværs af hele landet mulighed for at prøve kræfter med innovative læringsprocesser i teori og praksis.

- Gennem entreprenørskab lærer børn og unge, hvordan de kan være med til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. I Projekt Edison arbejder eleverne med udgangspunkt i deres egen hverdag, og med årets tema om energi har de en unik mulighed for at blive medskabere af fremtidens samfund, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Den 1. august er årets undervisningsmateriale klar til brug. Det vil guide eleverne igennem en innovativ læringsproces og give dem kompetencer inden for innovation og entreprenørskab. Projekt Edison finder sted fra starten af august til og med november 2023, hvor der er landsfinale.

Kontakter

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Fra blåt til grønt - innovationskraften skal løftes7.6.2024 11:34:40 CEST | Pressemeddelelse

Der er dansk udstyr på stort set alle oceangående skibe i verden, og maritime løsninger udviklet i Danmark har således stor betydning for at kunne nå i mål med klimamålene. Men for at Danmark også fremtidigt kan sikre sig pladsen i front for den grønne omstilling i den maritime industri, er der brug for medarbejdere med entreprenant tankegang fra alle fagligheder for at sikre fremtidig innovation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye