Lavere elregning med sommerpriser: Nu får 2,5 mio. danskerne billigere transport af strøm

Del
Fra den 1. april overgår netselskaberne Cerius og Radius til sommertariffer. Sommertarifferne betyder, at det nu bliver billigere for mange danskere at få lys i stikkontakten, kulde i køleskabet og varme i ovnen i mange af døgnets timer frem til oktober.

1,4 mio. husstande og 2,5 mio. danskere kan fra 1. april se frem til en elregning, hvor udgifterne til transport af strøm bliver lavere.

De såkaldte tariffer, som dækker over forbrugernes udgifter til netselskaberne og transport af strøm, bliver nemlig lavere over sommeren i det meste af Østdanmark. Det er Cerius og Radius, som står for elnettet i disse områder.

”Vi har billigere transport af strøm om sommeren.  Det er muligt, da der generelt er et lavere pres på elnettet i sommermånederne,” siger chef Cäthe Bay-Smidt fra Cerius og Radius Elnet.

De 2,5 mio. danskere vil opleve lavere tariffer i perioden fra kl. 6 til midnat. Største prisfald sker i tidsrummet mellem kl. 17.00 og 21.00, hvor tariffen sænkes fra 1,60-1,70 kr. pr. kWh. til ca. 0,70 kr. pr. kWh., mens tariffen i de øvrige lyse timer sænkes fra ca. 0,50 kr. pr. kWh. til det halve.

”Med generelt lavere elpriser, faldende forbrug på grund af højere temperaturer og nu også sommertariffer, så vil mange kunne mærke en væsentlig forskel på elregningerne de kommende måneder,” siger hun, og fortsætter:

”I det lidt længere perspektiv er vores forventning, at vintertarifferne fra oktober vil være på det niveau, som vi har set i marts, men meget kan nå at ændre sig, inden vi når efteråret,” siger Cäthe Bay-Smidt.

Fra årsskiftet lancerede Cerius og Radius en ny tarifmodel, hvor prisen på transport af el varierede alt efter, hvornår strømmen blev brugt. Det har medført, at privatforbrugerne har sparet og flyttet 21,7 mio. kWh fra spidsbelastningsperioderne mellem kl. 17.00 og 21.00. Det svarer til over 30 mio. vaske i en vaskemaskine.

”Vi er rigtig glade for, at vi prioriterede en hurtig implementering af den nye tarifmodel, så kunderne har kunnet opnå en gevinst ved at flytte deres forbrug på den korte bane, men lige så vigtigt at vi kan mindske behovet for store udvidelser og forstærkninger af elnettet på den længere bane,” fortæller Cäthe Bay-Smidt.

For den almindelige forbruger eller virksomhed medfører Cerius’ og Radius’ tarifmodel ikke en omkostningsstigning sammenlignet med den tidligere model, men formår man derimod at flytte lidt af elforbrug væk fra perioden kl. 17-21, så er det nu muligt at opnå besparelser.

Cerius’ og Radius’ sommertariffer løber i perioden fra 1. april til udgangen af september.

Kontakter

Billeder

Information om Cerius A/S

Cerius A/SFølg pressemeddelelser fra Cerius A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cerius A/S

Netselskabet Cerius reducerer sine tariffer og indfører tidsdifferentiering29.11.2019 12:53:22 CET | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar reducerer Cerius sine tariffer for den almindelige forbruger og for virksomheder. Tariffen for den almindelige forbruger falder fra 25,61 øre/kWh til 23,84 øre/kWh inklusiv moms. Fra den 1. april indfører Cerius desuden tidsdifferentierede tariffer. Dermed vil betalingen for transport af el variere i løbet af døgnet baseret på belastningen i elnettet. Betalingen vil være højest på tidspunkter, hvor elnettet er mest belastet. For den almindelige forbruger vil tariffen fra 1. april 2020 derfor blive højere i tidsrummet 17.00-20.00 i vinterhalvåret, og lavere hele resten af året. For den almindelige forbruger med et gennemsnitsforbrug vil den samlede betaling ikke stige.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye