NationalmuseetNationalmuseet

Nationalmuseet og Rødovre Centrum laver pengeudstilling i storcenteret

Del
Fra 30. marts til 14. maj kan man få en forsmag på Nationalmuseets pengeudstilling KA-CHING! i Rødovre Centrum

Fra 30. marts kan de shoppende gæster i Rødovre Centrum opleve en glitrende og forgyldt pop-up udstilling om pengenes historie. Udstillingen ”Show me the money” er skabt i samarbejde mellem Rødovre Centrum og Nationalmuseet. I centeret kan man se et udvalg af gamle danske mønter og andre betalingsmidler igennem historien. 

”Vi er forventningsfulde og utrolig stolte over samarbejdet med Nationalmuseet, som har ført til udstillingen om pengenes historie og betydning. I en tid med inflation, ændret købekraft og flere nye digitale betalingsmidler, giver udstillingen forhåbentlig et lærerigt, aktuelt og underholdende bidrag til kundernes forståelse af penges betydning. Reaktionerne er vi derfor meget spændte på. Det er helt unikt, at et museum og et shoppingcenter samarbejder om en fælles udstilling med det formål at formidle kulturhistorie. På den baggrund betyder denne udstilling meget for centret," siger administrerende direktør Jacob Birkbøll.

Gæsten kan se hundreder af år gamle mønter med tidligere konger på – Christian 2., Christian 5., Christian 7. og Frederik 6. Man kan også se billeder af de første danske pengesedler fra 1700-tallet og sedlen, der lagde navn til ”plovmanden”. Gæsterne får indblik i pengenes historie, andre betalingsmidler, og de kan se en lille film om, hvordan Nationalbanken laver penge i dag.
Udstillingen i Rødovre Centrum viser en lille del af det pengeunivers, man kan besøge på Nationalmuseet.

”Pengenes historie er næsten lige så lang som menneskets. Lige siden vi byttede ting med hinanden, har vi haft et pengesystem. Vores byttehandler blev siden til mønter, sedler og nu tal på en konto. Dermed er penge en vigtig del af vores kulturhistorie. På Nationalmuseet eksperimenterer vi med forskellige samarbejdspartnere for at nå nye målgrupper med museumsformidling. Der er ingen, der har sagt, at et museum ikke kan rykke ud til danskerne – også i et storcenter, hvilket vi er meget glade for,” siger Nationalmuseets direktør Rane Willerslev.

Pop-up-udstillingen kan opleves fra 30. marts til 14. maj.

Besøg Nationalmuseets pengeudstilling KA-CHING!
Træd ind i pengenes verden og få historien om pengene. Gæsten kan fordybe sig i pengenes verden og prøve Pengespillet.

• Se et udvalg af Danmarks og verdens ældste mønter.

• Løb dig en tur i hamsterhjulet.

• Quiz dig igennem pengenes historie.

• Løft en ægte guldbarre til 4,2 mio. kr.

• Se nogle af de mest kostbare skatte, man kan opdrive.

• Besøg en bank fra 1920erne.

• Prøv kræfter med aktier og bolighandel.
Læs mere om KA-CHING! på Nationalmuseet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Nationalmuseet

Nationalmuseet
Nationalmuseet
Frederiksholms Kanal 12
1220 København K

3313 4411https://natmus.dk/

Nationalmuseet er Danmarks statslige, kulturhistoriske hovedmuseum og omfatter såvel danske som udenlandske kulturers historie

Følg pressemeddelelser fra Nationalmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nationalmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye