DEASDEASDEAS

Første præ-certificering med Platin på vej i Hellebæk

Del
Hellebæk Klædefabrik præ-certificeres nu med platin (DGNB) og er dermed det første ombygningsprojekt af en eksisterende ejendom (fra kontorer til nye boliger), der opnår dette.

Fornyelsen og udviklingen af den historiske ejendom Hellebæk Klædefabrik nær Helsingør skrider frem. Byggeriet af Hellebæk Klædefabriks 32 nye boliger har nu opnået DGNB platin præ-certifikat i kategorien ‘Nye bygninger og omfattende renoveringer’ og er den første beboelsesejendom i Danmark til at opnå denne udmærkelse.

”Det er en fornøjelse for os at se investorer med ambitioner på det grønne område og viljen til at lægge det hårde arbejde i at indfri dem. Vi glæder os til at gennemføre den endelige certificering for Hellebæk Klædefabrik,” siger Sisse Normann Canguilhem, konstitueret direktør hos Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

Fællesskab i første række

Hellebæk Klædefabrik handler om fællesskab i første række. Og ambitionen er at skabe et levende fællesskab, der skal give optimale rammer for, hvordan arbejdsliv og fritidsliv kan hænge sammen.

Udover præ-certificeringen i platin, forventer ejerne også, at Hellebæk Klædefabrik vil blive certificeret med DGNB Hjerte, som fremmer sundhed og velvære med mennesket i centrum. Netop mennesket i centrum har været et stort fokus ved byggeriet af Hellebæk Klædefabrik.

“Vi har sat ambitionerne for den sociale dimension højt for Hellebæk Klædefabrik, fordi vi ønsker at bidrage til en øget livskvalitet for beboerne, naboer, foreninger i området og Vellivs pensionskunder, og det betyder meget for os, at vigtigheden af vores fokus nu bliver anerkendt i en præ-certificering, der sætter en tyk streg under, at vi vægter de bæredygtige løsninger i byggeriet højt,” siger Solveig Rannje, Head of Real Estate Investments i Velliv.

Cirkularitet er en rød tråd

Blandt andet CO2-påvirkningen er vurderet i præ-certificeringen, og den vil ligge væsentligt under lovkrav (12,0 kg CO2/m2/år) og vurderes som lav. Det skyldes bl.a., at der er tale om eksisterende historiske rammer, der omdannes til nye attraktive boliger og erhvervslejemål, samtidig med at nybyggeriet opføres i træ.

“Præ-certificeringen er en vigtig milepæl for udviklingen af Hellebæk Klædefabrik, der viser, at vi er helt på rette vej og valgt at sætte ind, hvor det virkelig gælder. Vi har bl.a. fokus på at bidrage positivt til den cirkulære økonomi og ressourceanvendelse igennem projektet. Det sker bl.a. ved, at vi genbruger mursten i væksthuset og udvalgte belægninger, og så har vi ikke mindst en grundig affaldssortering på byggepladsen,” siger Marius Møller, direktør, PensionDanmark.

Hellebæk Klædefabriks varmeforsyning er samtidig udskiftet fra gas til jordvarmespiraler og varmepumper, som har mindsket projektets varmeforbrug og CO2-udledning fra driften. Det har positiv indflydelse på bygningens klimapåvirkning, totaløkonomi og energiforbrug. Den nye varmeforsyning medfører en årlig reduktion af CO2-udledningen, som svarer til ca. 450 flyture til Paris tur/retur (ca. 200 ton CO2-ækvivalenter).

”Især to ord går igen, når vi taler Hellebæk Klædefabrik, og det er ‘fællesskab’ og ‘reduktion af klimaaftrykket’. I præ-certificeringen belønnes begge indsatsområder, og det er lykkes i godt samarbejde med en lang række dygtige samarbejdspartnere, som bidrager med hver deres ekspertise og ambitioner,” siger Kasper Ørsnes Larsen, Senior Development Manager, DEAS Asset Management.

Første salg i hus

Næsten alle kontorlejemål i Hellebæk Klædefabrik er udlejet, og de første boliger er netop solgt.

Boligerne vil stå klar til indflytning af to omgange. Boligerne i 1. etape vil stå indflytningsklar 1. juli 2023, og 2. etape vil stå klar 1. oktober 2023. Størrelserne på boligerne varierer fra 64 m2-182 m2 med priser fra 3.500.000-6.995.000 kr.

EDC Poul Erik Bech Helsingør står for formidlingen af salget af de 32 boliger.

Kort om Hellebæk Klædefabrik

 • I 2020 satte Klædefabrikkens ejere, PensionDanmark og Velliv, i samarbejde med DEAS Asset Management og i dialog med brugerne og naboerne gang i udviklingen af en vision og helhedsplan, der skal forvandle Klædefabrikken til boliger, åbne kontorer og grønne møderum.
 • Der opføres 32 boliger samt renoveres 60 erhvervslejemål.
 • Forvandlingen af Hellebæk Klædefabrik startede i 2020 og forventes afsluttet i 2023.

For mere information

 • Solveig Rannje, Head of Real Estate Investments, Velliv, +45 4025 2915, solveig.rannje@velliv.dk 
 • Marius Møller, Direktør, PensionDanmark, +45 2488 7373, mrm@pension.dk 
 • Kasper Ørsnes Larsen, Senior Development Manager, DEAS Asset Management, +45 2790 1702, kol@deas-asset.com 

Hvad dækker en platin-certificering over?  

Ved et performanceindeks på 80% får projektet DGNB-certifikat i Platin, som er den højeste certificering et byggeri kan opnå. Når byggeriet er færdigt, kan man opnå den endelige certificering ved at eftervise, at målsætningerne er opfyldt. 

 

Kort om projektets partner 

 • Hellebæk Klædefabrik er ejet af Velliv og PensionDanmark. DEAS Asset Management fungerer som udvikler og aktiv bygherre på projektet samt står for administration og drift. 
 • Aaen Engineering har gennemført præ-certificeringen.
 • WERK Arkitekter har udviklet visioner og lokalplan sammen med virksomheden Andel og BM arkitekter. 
 • WERK arkitekter, ØLLGAARD Rådgivende Ingeniører A/S og Aaen Engineering har projekteret byggeriet, og bgb a.s. har været samarbejdspartner siden opstart af lokalplan og udfører byggeriet i totalentreprise.
 • Engel & Völkers, Helsingør varetager erhvervsudlejningen, og EDC, Helsingør varetager salget af boligerne. 
 • Læs mere på www.hellebæk-klædefabrik.dk


Kort om Velliv

Velliv tilbyder pensionsordninger til både private og virksomheder og er med mere end 380.000 kunder Danmarks tredjestørste kommercielle pensionsselskab. Alle kunderne er medejere af Velliv gennem deres automatiske medlemskab i Velliv Foreningen, der er majoritetsejer i pensionsselskabet. 

 

Kort om PensionDanmark 
PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 800.000 medlemmer beskæftiget i 21.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 16,2 mia. kr. i 2021. Balancen er 327 mia. kr. 

 

Kort om DEAS Asset Management 
DEAS Asset Management er en førende pan-nordisk investerings- og asset managementpartner inden for fast ejendom. Som partner for institutionelle investorer, familiefonde samt fondsforvaltere tilbyder vi services inden for fund, investment og asset management samt development og transaction & advisory services. DEAS Asset Management er en del af DEAS Group, som ejes af Montagu Private Equity, en førende europæisk kapitalfond. 

Billeder

Information om DEAS

DEAS
Dirch Passers Alle 76
2000 Frederiksberg, Danmark

+45 70 30 20 20http://www.deasgroup.com

Følg pressemeddelelser fra DEAS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DEAS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye