Aabenraa Kommune

Henrik Ebbesen er Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver

Del
Byrådet i Aabenraa Kommune har onsdag aften besluttet at ansætte Henrik Ebbesen som kommunens nye borgerrådgiver. Henrik Ebbesen ansættes i en uafhængig funktion og refererer direkte til byrådet. Han skal blandt andet varetage rådgivning af borgere og tilbyde læring til forvaltningerne.
Henrik Ebbesen er fra 19. april Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver. Foto: Aabenraa Kommune
Henrik Ebbesen er fra 19. april Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver. Foto: Aabenraa Kommune

Etableringen af en borgerrådgiverfunktion var en del af efterårets budgetforlig, og i december blev ansættelsesprocessen godkendt af et enigt byråd. På onsdagens byrådsmøde vedtog et enigt byråd, at 60-årige Henrik Ebbesen, fra 19. april bliver Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver.

Henrik Ebbesen kommer fra en stilling som sundhedsstrategisk konsulent i Fælleskommunalt Sundhedssekretariat, og før det arbejdede han seks år som netop borgerrådgiver i Sønderborg Kommune.

- Ansættelsesudvalget bestående af repræsentanter fra både flertal og mindretal i byrådet har enstemmigt peget på Henrik Ebbesen som ny borgerrådgiver i Aabenraa Kommune. Henrik har en bred, kommunal erfaring fra forskellige forvaltninger i både Aabenraa og Sønderborg kommuner, lige som han har arbejdet som borgerrådgiver tidligere, siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

- Opgaven går blandt andet ud på at tage mod henvendelser fra borgere, der har svært ved at forstå det kommunale system, forstå en afgørelse eller noget helt tredje. Det er jeg sikker på, at Henrik kan løse, lige som han også kan blive en givtig sparringspartner for forvaltningerne i Aabenraa Kommune.

For Henrik Ebbesen var der ingen tøven, da han opdagede, at Aabenraa Kommune var på udkig efter en borgerrådgiver.

- Det er på mange måder en ønskestilling for mig. Jeg ved, hvad det handler om, og jeg har prøvet det før. Med hjertet skal jeg forsøge at hjælpe borgerne i Aabenraa Kommune, mens jeg med hjernen skal være med til at hjælpe kommunen og medarbejderne til at blive endnu bedre. Det er den perfekte kobling for mig, siger Henrik Ebbesen, der også glæder sig til igen at arbejde i den by, han bor i:

- Jeg har levet det meste af mit liv i Aabenraa, så jeg ser frem til igen at arbejde her. Det er et spændende og berigende job, hvor jeg først og fremmest får mulighed for at hjælpe borgere videre i systemet. Nogle gange skal der blot en lille, hjælpende hånd til i form af rådgivning og sparring, og så er borgeren på rette vej.

Henrik Ebbesen begynder som borgerrådgiver 19. april, og han får sin arbejdsplads fysisk på rådhuset i Aabenraa. Henrik Ebbesen refererer direkte til byrådet, som han én gang om året kommer til at aflægge en statusrapport til.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk


Kommende borgerrådgiver i Aabenraa Kommune, Henrik Ebbesen, tlf.: 21 76 35 22; e-mail: hebb@aabenraa.dk eller borgerraadgiver@aabenraa.dk


Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Billeder

Henrik Ebbesen er fra 19. april Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver. Foto: Aabenraa Kommune
Henrik Ebbesen er fra 19. april Aabenraa Kommunes nye borgerrådgiver. Foto: Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye