Boganmeldelse: ”Ørnen er landet ved Skagen” taler til hjerne, hjerte & alle sanser

Del
Ørnen – og en 115 sider hardback i lækker papirkvalitet – er netop landet i min postkasse. Og selvfølgelig er også sanseoplevelsen, fotografierne og følelsen, når man bladrer, sublim.

Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet, gør nemlig aldrig noget halvt. Slet ikke i forhold til at gøre os alle nysgerrige og klogere på rovfugle og den vilde natur.

”Ørnen er landet ved Skagen” fortæller historien om Ørnereservatet. Den giver dig de vigtigste kulturhistoriske facts om eksempelvis falkejagt – og på en både underholdende og tankevækkende måde fortæller den om de forskellige typer rovfugle, som lever i Ørnereservatet.

Vidste du for eksempel, at en lammegrib kan lugte et ådsel på 50 km’s afstand? Eller at en sortørn er monogam?

Bogen er en skøn blanding af fakta, historie og visioner fra ”rovfuglenes nationalpark”. Skøn, fordi den evner at koge mere end 40 års erfaring med rovfugle og tårnhøje ambitioner ned til en vedkommende, medrivende Maggi-terning, som også vil gribe dig, der endnu ikke ved så meget om falke, gribbe, kondorer og ørne.
Her er der ikke tale om en knastør fagbog, der hovedsageligt er skrevet for at imponere andre rovfugleeksperter.

Der er tale om en solid, men samtidig underholdende introduktion til rovfuglenes verden, som giver dig lyst til mere – og understreger, hvorfor vi mennesker bør være ydmyge over for den storslåede natur, der flyver højt oppe over vores egen næsetip.

Som mangeårig ven og fan af Ørnereservatet er det mig en kæmpe fornøjelse at læse en bog, der nænsomt beskriver, hvordan grundlægger Frank Wenzel giver arven og kærligheden til rovfuglene videre til sin søn, Peter.

Den passer han godt på og udvikler respektfuldt – til glæde for alle os, der holder af Ørnereservatet.

/Mette Kirstine Goddiksen, journalist

ISBN: 978-87-981925-7-2

Kontakter

Ørnereservatet/Peter Frank Wenzel kan kontaktes på
info@eagleworld.dk eller tlf. 31611340
www.eagleworld.dk

Billeder

Information om Ørnereservatet

Ørnereservatet
Skagensvej 107
9881 Bindslev

https://eagleworld.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ørnereservatet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ørnereservatet

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye