Sønderjysk ForsikringSønderjysk Forsikring

Gjensidige overtager Sønderjysk Forsikrings erhvervsportefølje

Del
Sønderjysk Forsikring og Gjensidige Forsikring har indgået en aftale, der indebærer, at Gjensidige overtager erhvervsporteføljen fra Sønderjysk Forsikring. Begge parter er meget tilfredse med aftalen, der forventes effektueret i sensommeren 2023 efter myndighedernes godkendelse.
Mats C. Gottschalk, koncerndirektør Danmark, Gjensidige og Frank Abel, adm. direktør Sønderjysk Forsikring
Mats C. Gottschalk, koncerndirektør Danmark, Gjensidige og Frank Abel, adm. direktør Sønderjysk Forsikring

Sønderjysk Forsikring, der i dag har privat- og erhvervskunder i hele landet, vil med den nye aftale fremadrettet fokusere på at styrke udviklingen af privatporteføljen. Aftalen omfatter således Sønderjysk Forsikrings erhvervsportefølje på ca. 200 mio. kr. samt de 27 medarbejdere, der i dag er beskæftiget med erhvervsdelen.

Adm. direktør Frank Abel fra Sønderjysk Forsikring uddyber: ”Sønderjysk Forsikring har haft en stærk, sund og lønsom vækst de senere år. Vi er i gang med at udvikle både produkter og digitale løsninger. Men vi må også erkende, at det kræver større investeringer og ressourcer at have samme strategi for både privat og erhverv, fordi produkterne og løsningerne ikke er ens. Samtidig bliver vi mødt af ændrede vilkår på reassurancen. Dermed står vi nu ved en skillevej, hvor det ikke er optimalt for os at fortsætte i begge spor. Vi vælger at fokusere på den private del, som er over 80% af vores forretning, mens vores trofaste erhvervskunder kommer i trygge hænder hos Gjensidige.”

”Sønderjysk Forsikrings erhvervsportefølje og produkter passer godt ind i Gjensidiges forretning, da den forstærker vores igangværende vækst i det mindre erhvervsmarked. Vi var ikke i tvivl om, at vi skulle gribe denne mulighed. Det vil styrke vores fundament for fortsat lønsom vækst samt understøtte vores ønske om bred tilstedeværelse i Danmark,” siger Mats C. Gottschalk, koncerndirektør for Danmark i Gjensidige.

Erhvervskunderne fortsætter uændret
De berørte erhvervskunder vil ikke opleve ændringer i forbindelse med overdragelsen. Alle aftaler og vilkår fortsætter uændret. Hurtigst muligt efter myndighedernes godkendelse vil der blive igangsat en proces med at omtegne porteføljen til Gjensidige.

”Hos Sønderjysk Forsikring har vi vurderet, at Gjensidige er den helt rigtige partner til at overtage og videreføre vores arbejde med erhvervsporteføljen. Det glæder os, at Gjensidige opretter kontor i Aabenraa, og tager godt imod de 27 dygtige og motiverede medarbejdere,” afslutter Frank Abel.

Aftalen er betinget af en godkendelse fra det danske Finanstilsyn samt konkurrence-myndighederne og forventes gennemført i Q3 2023. Prisen for porteføljen er 200 mio. DKK.

Nøgleord

Kontakter

Fra Gjensidige:


Mats C. Gottschalk, koncerndirektør for Danmark, Gjensidige tlf.+47 930 07 779
Trine Andrup, kommunikationschef, Gjensidige tlf. 27 52 51 06


Fra Sønderjysk Forsikring:

Billeder

Mats C. Gottschalk, koncerndirektør Danmark, Gjensidige og Frank Abel, adm. direktør Sønderjysk Forsikring
Mats C. Gottschalk, koncerndirektør Danmark, Gjensidige og Frank Abel, adm. direktør Sønderjysk Forsikring
Download

Links

Information om Sønderjysk Forsikring

Sønderjysk Forsikring
Sønderjysk Forsikring
Jens Terp-Nielsens Vej 13
6200 Aabenraa

98 98 98 98https://www.soenderjysk.dk

Sønderjysk Forsikring er et nationalt kundeejet forsikringsselskab, der går mere end 165 år tilbage. Vi er i vækst med en fordobling af omsætningen i sidste strategiperiode (2016-2020) – og en målsætning om at gøre det igen i denne strategiperiode. Vi er ca. 200 medarbejdere fordelt i hele Danmark. 

Hos os er du aldrig alene. Det gælder uanset om du skal forsikre din bolig, dit indbo, din bil, din fritidsinteresse, din rejse, din hund eller dig selv og din familie. Vi er her for at hjælpe dig godt videre, når du har mest brug for det ved en skade eller et uheld, for i de situationer er det vigtigste ofte, at du ikke er alene. 

Følg pressemeddelelser fra Sønderjysk Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sønderjysk Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum