Elgiganten A/S

Elgiganten tangerer rekordår og ekspanderer kraftigt

Del
Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten
Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten

Elgiganten præsenterer et årsregnskab på niveau med det foregående år, der var det bedste nogensinde. Det sker på et marked, der i løbet af perioden er faldet markant. Med afsæt i det solide resultat vil Elgiganten øge investeringerne med bl.a. 10 nye varehuse i løbet af de næste to år. Målet er endnu større markedsandele. Elgiganten vil også lancere et nyt Outlet-koncept, der yderligere styrker bæredygtighedsindsatsen.

Som det øvrige marked blev Elgigantens corona-udfordringer i 2021-2022 fulgt af yderligere udfordringer med bl.a. inflation og høje renter. Alligevel har Elgiganten i regnskabsåret maj 2021 til og med april 2022 haft en omsætning i Danmark på 7.077 milliarder kroner med et overskud på 131,4 millioner kroner før skat. Det er på niveau med året før, der var Elgigantens bedste nogensinde.

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten: ”Det er et meget tilfredsstillende resultat i et marked med udfordringer. Ikke mindst fordi vi i perioden har investeret kraftigt i fremtiden og står godt rustet til at konsolidere vores position som markedsleder i Danmark. Det er ekstra vigtigt, fordi vi forventer, at krisen med afmatning og lavere købekraft hos forbrugerne samt de globale udfordringer med leverancer, vil fortsætte i resten af 2022 og ind i 2023. Det kommer naturligvis også til at påvirke Elgiganten i den kommende tid, men vi ser tingende i et længere perspektiv og fortsætter med fx at åbne nye varehuse og styrke logistikken på levering.”

Kundetilfredshed er nøglen til succes
Elgiganten styrker kontinuerligt sin markedslederposition gennem investeringer, der samlet set giver kunderne bedre valgmuligheder, rådgivning, service og levering.

Peder Stedal: ”Vi er meget stærke både på fysiske butikker og onlinesalg, og den kombination er nøglen til, at det går godt. Kunderne kan godt lide, hvor ubesværet de kan kombinere online-handel med fysiske butikker, når de køber hos os. Man kan fx bestille online, eller liveshoppe og hente lokalt. Man kan bytte i et varehus, selvom man har bestilt online og i det hele taget nemt komme i kontakt med os. Det styrker kunderelationen og vores mulighed for at give god rådgivning. Kundetilfredshed er motoren i vores succes. Den stiger støt og ligger nu rekordhøjt på næsten 95%. Det er jeg meget stolt af.”

Nye varehuse og et nyt outletkoncept
De kommende to år vil byde på minimum 10 nye varehuse og udvidelse samt modernisering af flere af de eksisterende, samtidig med at der kommer endnu mere fokus på bæredygtighed. I år byder også på et helt nyt koncept i form af et outletvarehus, hvor returprodukter og demomodeller sælges til en lavere pris. På den måde vil Elgiganten sikre, at alle produkter bliver solgt og brugt og reducere spild.

”Elgigantens strategi er at benytte vores stærke position til at give endnu bedre kundeoplevelser og grønnere valgmuligheder og dermed sikre en langsigtet succes. Vi kommer til at vinde markedsandele i de kommende år generelt men især også på køkkener og B2B. Billedlig talt kan man sige, at vi ikke bygger læhegn, vi bygger vindmøller,” siger Peder Stedal.

Yderligere information:

Ditte Opstrup Andersen, kommunikationsansvarlig, ditte.opstrup.andersen@giganten.dk, +45 27614057


Fakta om årsregnskabet 2021-22

  • Periode: maj 2021 til og med april 2022
  • Omsætning: 7.077 milliarder DKK. Året før var omsætningen 7.128
  • Driftsresultat (EBIT) 132,8 millioner DKK. Året før var resultatet 131,3 millioner DKK
  • Resultat før skat (EBT) 131,4 millioner DKK. Året før var resultatet 129,8 millioner DKK

 

Nøgleord

Kontakter

Ditte Opstrup Andersen
Kommunikationschef
PR & Kommunikation
ditte.opstrup.andersen@giganten.dk
+4527614057

Billeder

Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten
Peder Stedal, adm. direktør, Elgiganten
Download

Information om Elgiganten A/S

Elgiganten A/S
Elgiganten A/S
Arne Jacobsens Allé 16, 2
2300 København S

http://elgiganten.dk

Fakta om Elgiganten

Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevareprodukter i hjemmeelektronik og hårde hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og havde ved årets regnskabsafslutning over 2.300 medarbejdere fordelt på 40 varehuse landet over samt en af landets største webshops på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2021/2022 omsatte for 48,7 milliarder norske kroner. Der er i alt 427 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden (inklusive franchise). Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Currys plc.

Følg pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Elgiganten bliver eneforhandler af ny ŌURA ’smart ring’14.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ouraringen kan nu købes i Elgiganten i Danmark, Norge, Finland og Sverige ŌURA, selskabet bag den nye ’smart ring’, der giver sin ejer personlige helbredsoplysninger og - indsigt, annoncerede i dag udvidelsen af sit forretningsområde til de nordiske lande i samarbejde med Elgiganten. Fra og med denne uge kan Ouraringen, både Heritage og Horizon styles, købes i Danmark, Norge, Sverige og Finland såvel som online.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye