Billund Kommune

Fædre inviteres med i barselsgrupper og får ny aktivitet på biblioteket

Del
Det skal være lettere at være nybagt far i Billund Kommune. Fædre inviteres derfor fremover med i barselsgrupperne, og aktiviteten ”Fars legestue” åbner på biblioteket.

Billund Kommune vil gerne hjælpe fædre godt ind i barselslivet og iværksætter derfor flere initiativer.

Først og fremmest skifter de traditionelle mødregrupper navn til barselsgrupper for at signalere, at grupperne også er for fædre.

Formålet med grupperne er fortsat det samme, og indholdet ændres der heller ikke på. Til gengæld skulle det gerne blive lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når de skal på barsel.

Skiftet sker nu, fordi det forventes, at fædre kommer til at tage mere barsel fremover som følge af den nye barselslov, der øremærker barsel til far.

”Faderen har lige så stor betydning for barnet som moderen. Vi har allerede gjort os de første erfaringer med at få fædrene med i barselsgrupperne, og vi kan se, at det bliver lettere for fædrene at finde sammen i fællesskaber, når mødrene vender tilbage til job. Vi håber, det får betydning for fædrenes trivsel og forældreskab, når de er på barsel,” siger Maria Sloth Christensen, leder af PPS i Billund Kommune.

Fars legestue på biblioteket

Fremover kan fædre også komme til aktiviteten ”Fars legestue” med fokus på leg og hygge på Magion Biblioteket i Grindsted. Det sker hver tirsdag mellem kl. 11 og 13.

Tilbuddet er helt uforpligtende og åbent for alle fædre med børn i alderen 0-3 år. Personalet sørger for, at der er kaffe på kanden og legetøj til alle, og fædrene kan bare komme, som de har tid. Der er intet fastlagt program – kun fri leg og hygge med andre fædre.

Sundhedsplejersken kigger forbi en gang i måneden. Her har fædrene mulighed for at stille sundhedsplejersken spørgsmål.

Kontakter

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Hjemsted for Børnenes Hovedstad og en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

Frivillige kræfter skaber uforglemmelige oplevelser for børn fra hele landet16.5.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Skole OL-finalen nærmer sig med hastige skridt, og der er ingen DIF Skole OL uden de frivillige. Over 450 frivillige fra Billund Kommune er klar til yde en kæmpe indsats - nogle for første gang, mens andre har været med i flere år. To af dem er Elsebeth Bloch, der er med som frivillig for tredje gang, og Cecillie Jutta, der er med som frivillig for første gang. De glæder sig til at gøre en forskel til dette års Skole OL-finale.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye