Ekspertliste om kunstig intelligens
Goodbye Google?
Vil kunstig intelligens ændre eller erstatte traditionelle søgemetoder på nettet? Læs med i dette dobbeltinterview med professor i Medievidenskab, Anja Bechmann og ChatbotGPT om kunstig intelligens og søgemetoder på nettet.
Kontaktinfo:
Professor Anja Bechmann, Medievidenskab
E-mail: anjabechmann@cc.au.dk
Telefon: 51 33 51 38
Maskinlæring for begyndere
Under navnet Citizens.ML har to Arts-forskere taget initiativ til et undervisningsforløb, som skal ruste danskerne til at forstå begrebet maskinlæring – en afart af kunstig intelligens, der breder sig hastigt i vores dagligdag. Bag streamingtjenester som Netflix eller chatrobotter som ChatGPT gemmer sig nemlig en teknologi, man sagtens kan lære at gennemskue og navigere i, fortæller professor Peter Dalsgaard. Bliv klogere på, hvordan maskiner lærer.
Kontaktinfo:
Professor Peter Dalsgaard
E-mail: dalsgaard@cavi.au.dk
Telefon: 87 16 20 19
Professor: Fremtidens robotter og AI kræver humanioras ekspertise
Hvis udviklingen af sociale robotter og kunstig intelligens skal ske på bæredygtig vis, er der brug for kræfter med humanistisk baggrund. Sådan lyder budskabet fra professor Johanna Seibt, der med forskningsenheden Robophilosophy and Integrative Social Robotics på Arts undersøger omkostningerne, når vi i teknologiens navn udvikler den næste ChatGPT eller velfærdsrobot.
Kontaktinfo:
Professor Johanna Seibt, Filosofi
E-mail: filseibt@cas.au.dk
Telefon: 87 16 22 45
Mød Grundtvig som avatar og fantasyforfatter
Kunstig intelligens er med til at belyse, hvorfor Grundtvig blev så stor en succes. En positiv, underholdende og fantasifuld tilgang til kristendommen er vigtige ingredienser, afslører lektor Katrine Frøkjær Baunvig, der til daglig er leder af Center for Grundtvigforskning.
Kontaktinfo:
Lektor Katrine Frøkjærg Baunvig, Grundtvig Centeret
E-mail: baunvig@cas.au.dk
Telefon: 93 52 17 70
Se øvrige eksperter på ekspertlisten og læs temaet på humanioranu.au.dk
Information om Aarhus Universitet: Arts
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Rav, kunst og glemte fortællinger – arkæologer undersøger ravværksted fra istidens slutning19.5.2025 08:27:58 CEST | Pressemeddelelse
Et af Europas ældste værksteder for ravkunst er i disse dage genstand for nye udgravninger af et dansk- tysk forskerteam. Fundstedet ved Grabow i Nordtyskland har tidligere givet opsigtsvækkende fund – blandt andet Nordtysklands ældste skulptur. Nu håber forskerne at afdække, hvordan rav blev bearbejdet og brugt for omkring 14.000 år siden – i en tid med store klima og kulturskift.
Aarhus Universitet åbner digitalt bibliotek for antikke græske tekster16.5.2025 09:20:39 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan computere og algoritmer bruges til at analysere antikke græske tekster som de bibelske tekster og andre tekster af fx Platon, Sofokles og Plutark? Det spørgsmål står centralt i forskningsprojektet, Computing Antiquity, som nu lancerer en digital database, hvor forskere og andre interesserede frit kan hente antikke græske tekster i formater, som computere og algoritmer kan arbejde med. I spidsen for projektet står Jacob P.B. Mortensen, lektor i Ny Testamente på Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet.
Frygtforskere vil med afsæt i forskningsresultater skabe ’Danmarks uhyggeligste’ escape room6.5.2025 09:40:43 CEST | Pressemeddelelse
I forskningsenheden Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet undersøger Mathias Clasen og Marc Malmdorf Andersen, hvorfor mennesker tiltrækkes af frygt og opsøger gys for fornøjelsens skyld. Med en bevilling fra Innovationsfonden får forskerne nu mulighed for at omsætte evidensbaseret viden om frygtpsykologi til handling ved at skabe et escape room.
Nyt grundforskningscenter sætter moderne tekstkultur under lup1.5.2025 16:17:36 CEST | Pressemeddelelse
Torsdag 1. maj markerede grundforskningscentret TEXT: Center for Contemporary Cultures of Text sin officielle åbning. I de kommende år skal TEXT bidrage med vigtig viden om, hvordan generativ kunstig intelligens påvirker nutidig tekstkultur.
Gymnasieelever lades i stikken med AI1.4.2025 13:18:34 CEST | Pressemeddelelse
Konference på Aarhus Universitet sætter fokus på AI’s potentialer og udfordringer i gymnasieuddannelserne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum