Esbjerg Kommune

Politisk tro på en frisk start for Tobakken

Del
Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune har netop besluttet ikke at bevilge Tobakken 5,8 mio. kr., som spillestedet har anmodet om for at kunne betale udgifterne og komme fornuftigt igennem 2023. Konsekvensen kan blive, at Tobakkens bestyrelse må indgive konkursbegæring for spillestedet, men den del ligger uden for den politiske beslutning. Esbjerg skal også i fremtiden have et stærkt rytmisk spillested, og der er politisk tro på, at det mål nås bedst ved en frisk start.

Også i fremtiden skal der være koncerter i de legendariske lokaler i Gasværksgade i Esbjerg, men musikken skal spille på bagtæppet af en stabil og bæredygtig økonomi. Sådan er det klare signal fra Økonomiudvalget i Esbjerg Kommune, der i dag har afvist Tobakkens anmodning om at få tilført 5,8 mio. kr. til budgettet. Det betyder, at Tobakkens økonomiske situation kan føre til, at bestyrelsen må begære spillestedet konkurs.    

Tobakken mangler penge i kassen

Baggrunden for det selvejende spillesteds vanskelige situation er, at det grundlæggende er blevet drevet med større udgifter, end der har været penge til i budgettet. Det er forværret af, at der fra foråret i år ikke er blevet booket nok aftaler med kunstnere, hvorfra billetsalget kunne bidrage til indtægterne. Selv om Tobakken har skåret væsentligt ned på udgifterne ved at reducere antallet af ansatte, har det desværre ikke været nok til at redde økonomien. Derfor har Tobakken inden for de næste måneder ikke længere penge til driften.

Situationen vækker stor ærgrelse hos Esbjerg Kommunes borgmester, Jesper Frost Rasmussen, der dog ikke ser andre udveje.

”Vi havde alle håbet, at Tobakken ville klare sig igennem udfordringerne, men nu er vi nået til en skillelinje, hvor vi fra politisk side er enige om, at den bedste løsning er ikke at tilføre Tobakken flere penge. Det gør ondt i os at tage den beslutning, for vi tror på en fremtid for et rytmisk spillested i Esbjerg, men det skal være i en økonomisk bæredygtig model, og det åbner en ny og frisk start for”, siger borgmesteren.

Politikere tror på et nyt spillested i Esbjerg

Også formanden for Kultur & Fritidsudvalget, Jakob Lose, er ked af udviklingen, og han sender stor ros til Tobakkens ansatte, der i de sidste mange måneder har kæmpet hårdt for at holde spillestedet kørende.

”Vi har fortsat stor tiltro til musiklivet i Esbjerg og selvfølgelig skal vi også fremover have et stærkt rytmisk spillested, der lægger scener til både de etablerede kunstnere og hele vækstlaget. Vejen frem er at få skabt en ny stærk organisation, der kan lede et nyt rytmisk spillested sikkert ind i fremtiden. Det skal vi nu tage os tid til at finde ud af, hvordan vi bedst gør,” siger Jakob Lose.

Udvalgsformanden understreger desuden, at Esbjerg Kommune vil forsøge at hjælpe husets brugere, der kommer i klemme, når aktiviteterne på Tobakken stopper. Det gælder f.eks. ungdomshuset Konfus og andre brugergrupper, der benytter sig af Tobakkens lokaler.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, tlf. 27 24 18 00, jesra@esbjerg.dk


Jakob Lose, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 26 74 40 53, jl@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye